Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Poshook » 01 úno 2010 18:16

nazdar,

v tomto som uplna lama. mam ftp server ftp.promusic.sk, ale ked tam v adresari "hudba" odlozim napriklad "hudba.mp3", neviem, aku cestu mam dat do linku, aby to fungovalo. vraj na to existuje nejake specialne poradie, ktore treba dodrzat, aby link fungoval. vie niekto poradit?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Ako vesat obrazky z vlastnej FTP?

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2010 18:20

no musis zadat cestu http://www.promusic.sk/<cesta_kam_si_si_ulozil_mp3>

mas predpokladam aj domenu www.promusic.sk hej?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Ako vesat obrazky z vlastnej FTP?

Příspěvek od Poshook » 01 úno 2010 18:22

EXCOM píše:no musis zadat cestu http://www.promusic.sk/<cesta_kam_si_si_ulozil_mp3>

mas predpokladam aj domenu http://www.promusic.sk hej?
prave ze tak som to skusal, ale nefunguje to, hej mam aj domenu

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2010 18:28

no len teraz pozeram, ze http://www.promusic.sk/index.html ti hadze hostingovu stranku...
tomu trosku nechapem, ale zjavne to tam maju tak nastavene...

proste, tam kde mas root folder na ftp, to je pre teba url cesta, cize root je domena cize http://www.promusic.sk

a ked v root foldry vytvoris povedzme music folder a donho das nejaka.mp3 tak cesta by mala byt nasledovna

http://www.promusic.sk/music/nejaka.mp3

ale ak ti to aj takto nejde, tak by si sa mal spytat na hostingu, ci ti to koli trafiku dajako neblokuju, lebo stava sa ze streamovane data maju blokovane... to sa radsej spytaj

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2010 18:28

Na to neni obecny pravidlo, zalezi na nastaveni toho ftp serveru. Pro kazdyho uzivatele musis urcit nejakej jeho root (nebo muzes nastavit pomoci nejaky masky spolecnej pro vsechny, treba, moznosti je hodne, zalezi na konkretnim ftp serveru, kazdej ma jiny moznosti) a to je misto, ktery uvidi ten uzivatel po prihlaseni. To co pak nacpes do podadresaru bude videt tak jak pise excom za lomitkama (akorat misto http tam bude ftp; abys mohl pouzit http, musel bys tam rozjet web server a ten se nastavuje zase uplne nezavisle na ftp). Samozrejme si taky musis ohlidat prava tech adresaru, jestli tam ma pristup uzivatel, pod kterym bezi ten ftp server.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2010 18:30

Poshook : normal napis adminovi hostingu a povedz mu presne ako chces aby to fungovalo, on by ti to tak mal presne nastavit..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2010 18:34

EXCOM píše: proste, tam kde mas root folder na ftp, to je pre teba url cesta, cize root je domena cize http://www.promusic.sk
To je hodne nepresny, pletes dohromady document root web serveru a ftp root pro danyho uzivatele. http://www.promusic.sk bude ukazovat tam, kde se nastavi document root web serveru a to s ftp nesouvisi; samozrejme nic nebrani to nastavit na ftp root nejakyho usera. ftp://www.promusic.sk bude chtit login (coz si sam muzes vyzkouset, kdyz na to kliknes ;) a root ti pak nastavi podle danyho uzivatele (pripadne podle nastaveni pro anonymni prihlaseni).

poshook: jo, napis adminovi, jak pise excom, tohle tu budem resit tezko, moznosti co s tim delat jsou kvanta, ani nevime, na cem to bezi a jak je to zkonfany

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Poshook » 01 úno 2010 18:36

Kermitak píše:
EXCOM píše: proste, tam kde mas root folder na ftp, to je pre teba url cesta, cize root je domena cize http://www.promusic.sk
To je hodne nepresny, pletes dohromady document root web serveru a ftp root pro danyho uzivatele. http://www.promusic.sk bude ukazovat tam, kde se nastavi document root web serveru a to s ftp nesouvisi; samozrejme nic nebrani to nastavit na ftp root nejakyho usera. ftp://www.promusic.sk bude chtit login a root ti pak nastavi podle danyho uzivatele (pripadne podle nastaveni pro anonymni prihlaseni).

poshook: jo, napis adminovi, jak pise excom, tohle tu budem resit tezko, moznosti co s tim delat jsou kvanta, ani nevime, na cem to bezi a jak je to zkonfany
kamos mi vravi, ze mam v linku mam dat na prve miesto nazov adresaru, lomitko, nazov serveru, lomitko a nakoniec nazov suboru

ale nejde to a typek z vebhostingu je ofline

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2010 18:38

kermitak : no nepresne, je to tak ako si to pisal vyssie, je to vec nastavenia, ja mam ftp nastavene presne na root webu, cize sa odvolavam na ftp://www. ako ftp a http://www. na web ale vsetko sedi.. ak je ftp, tak su len pomenene permission.. cize co hodim na ftp tak potom uz len zavolam http cestu ktora sedi s ftp cestou.. predpokladam ze takto by to chcel mat aj Poshook

netusim ako to ma Poshook nasmerovane, takze som vychadzal z mojich nastaveni..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2010 18:40

Poshook: Jak na to pristupujes, pres http nebo pres ftp? Kdyz pres http, pak obecny pravidlo neni a muze to byt naprosto jakkoliv a zadnej kamos ti to nerekne, pouze spravce toho webserveru. Pokud pres ftp, tak po prihlaseni (vyskoci na tebe okno pro login a heslo) se dostanes do nejakyho adresare a ty ostatni musis vztahnout k nemu. Pokud by ses chtel k tomu svymu ftp uctu hlasit bez vyplnovani jmena a hesla, musis ho napsat do url (ftp://jmeno:heslo@ftp.promusic.sk)
Ale tohle tady fakt nevyresime, protoze nevime, jak je to tam nastaveny. jeste muzes zkusit http://ftp.promusic.sk/~prihlasovaci_jm ... ouboru.mp3 ale to je jen jedno z rozsirenych nastaveni, nemusi to fungovat)

excom: muze to tak byt, ale napsal jsi to tak, jako by to bylo obecne pravidlo, coz neni, proto jsem te opravil, v pohode ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2010 18:49

no ved ked dam http://www.promusic.sk/ , tak sa mi otvori daka stranka .. tu stranku mas zrejme na tom FTP .. v nej je daky index .. do toho foldra kde je idnex si sprav adresar mp3 , do neho audio.mp3 a potom je cesta http://www.promusic.sk/mp3/audio.mp3

to musi fungovat ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2010 18:51

Pytkin píše:no ved ked dam http://www.promusic.sk/ , tak sa mi otvori daka stranka .. tu stranku mas zrejme na tom FTP .. v nej je daky index .. do toho foldra kde je idnex si sprav adresar mp3 , do neho audio.mp3 a potom je cesta http://www.promusic.sk/mp3/audio.mp3

to musi fungovat ..
Nemusi ;) Ale muze, pokud se pres ftp dostane k tomu indexu (a pokud je tam to ftp pro management webu, tak by to tak byt melo).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2010 18:52

no musi to fungovat .. dako tam ten WEB musi dostat .. to je jedno ci cez ftp, alebo dake "webftp" .. to je jedno .. ak nema moznost udpatovat web , tak to je samozrejme problem .. ale to by mi prislo divne .. cize tak ako tam dostal aj WEB , tak tam musi dostat aj mp3ojky ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2010 18:59

No... nemusi ;) Ale pokud je to ftp pouzivany i pro spravu webu a web server ma nejaky generic nastaveni, tak ano, jit by to melo.

BTW Poshooku, proc jsi to dal do hardware/Apple? Ja bych to s dovolenim presunul ;)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Ako vesat subory z vlastnej FTP?

Příspěvek od Poshook » 01 úno 2010 19:02

Kermitak píše:No... nemusi ;) Ale pokud je to ftp pouzivany i pro spravu webu a web server ma nejaky generic nastaveni, tak ano, jit by to melo.

BTW Poshooku, proc jsi to dal do hardware/Apple? Ja bych to s dovolenim presunul ;)
jasne, presun, som sa ponahlal

Odpovědět