brum v skusobni

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 bře 2006 14:09

Nedavno sem tu resil uplne stejnej problem :) jak sem mel notebok zapojenej do el. site tak to delalo hroznej bordel a to mi cele studio jede prez UPSku. Vyresil jsem to uplne jednoduse vyrobyl jsem si cca 1 m prodluzovacku k adapteru k notebboku, kde jsem nezapojil zemeni a vse je tet v naprostym poradku...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2006 14:15

No ale to si mal vsetko za UPS takze ten problem sa logicky neodstranil, ale pokial sa zapoji len notas za UPS, tak by to malo podla mna pomoct....to s tym zemnym kolikom je sice tiez riesenie, ale velmi sa mi nepaci.... :(

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 bře 2006 14:23

Poshook píše:
Venti píše:Poshook, to je podla mna jedno... ked ti zem na tom zdroji robi problem treba ju oddelit...
tak mam skusit ten for s dratikom na radiator :)
Ak chces spravit power over the radiator.. kludne :)))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 bře 2006 14:53

svietiaci radiator :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 bře 2006 14:59

Resp.. svietaci zohrievajuci sa. :)
Poshook, ak by si chcel ten dibox vyskusat a to brumenie, tak v sobotu budem asi od takej 13.00 do 18.00 v iuvente v divadle. Tak dobehni s notebookom

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 bře 2006 15:58

Hubert: to mne nenapadlo... ale bohuzel UPSku potrebuju na cele studio a ne jen na notebook.
Mel pred ASUSEm Toshibu notebook a ten mel zdroj normalne bez zemeni... takze si myslim ze kdyz mam tu prodluzovacku, kde nenmam zmeni a budu ji pouzivat jen k tomu notebooku, tak si myslim ze se nic stat nemuze...

Jinak mate nekdo tip na nejakou znacku, firmu co dela kvalitni zdroje k notebooku?

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 22 bře 2006 16:05

panove, sice jste me ze startu hned odpalkovali ale jak vidim , nikdo z vas ten problem jeste vubec nevyresil, naopak doporucujete koupit UPSku ktera evidentne nepomuze a zase to konci u toho nezapojeneho zemeni.....?!!!!! nebo je to tak ze UPS pouze na notebook a je to vyreseny? nejak sem z te diskuze zmateny... :)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 bře 2006 16:09

ekeaze - tiez mame stare Toshiba notebooky bez zeme... novsie su iba so zemou.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2006 16:15

Nuz ja to vidim z vacsej casti na problem so zemniacou sluckou.....toto by sa malo dat odstranit zaradenim problematickeho zariadenia za UPS.....dalsi zdroj problemov moze byt samotna elektroinstalacia v tej skusobni.....ak ide napr. o dvojzilove vedenie ako sa bohuzial este do nenidavna u nas pouzivalo.......tam sa ten bordel moze indukovat z viacerych zdrojov....aj minimalny rozdiel potencialov na zemi sa dokaze v audioceste dost prasacky prejavit.....ide len o to ake zariadenia s akymi zdrojmi su do systemu pozapajane a este aj ako su poprepajane medzi sebou....skratka zem je svina....ja som v povodnom studiu musel tiez dost laborovat kym som tento problem vyriesil.....ked som potom nechal elektriku prerobit na C instalaciu s tromi zilami tak sa takmer vsetky problemy vyriesili......ale este aj dnes si napriklad musim davat pozor na to do ktorej zasuvky zapnem Korg Prophecy....skratka treba spekulovat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2006 16:16

LUPO píše:panove, sice jste me ze startu hned odpalkovali ale jak vidim , nikdo z vas ten problem jeste vubec nevyresil, naopak doporucujete koupit UPSku ktera evidentne nepomuze a zase to konci u toho nezapojeneho zemeni.....?!!!!! nebo je to tak ze UPS pouze na notebook a je to vyreseny? nejak sem z te diskuze zmateny... :)
ups-ku len na notebook a len vo funkcii pracky prudu...
ale inak to riesenie s oddrapenym kolikom neni az taka prasacina, pokial sa pouzije LEN na notebook, ktory ma externy zdroj v plastovom puzdre a teda nepotrebuje ochranu zemnenim, panboh vie preco tam zacali cinania pouzivat trojzilove kable, roky dozadu to bolo vsetko dvojzilove

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 22 bře 2006 16:22

Takze tet jsem zkusil pripojit UPSku jen k notebooku jako pracku proudu a otatni veci, cele studio sem zapojil ciste jen do site a ten BRUM a TY SILENY ruchy jsou zde stale, takze UPSka pripojena jen k notebooku nepomohla...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 22 bře 2006 16:22

kexik: noooooooooooooooooooooooooo ja kdyz se toho myho notebooku obcas sikovne dotknu, tak po okrajich jde docela citit jiste brneni.... :) a to je uzemnenej :))))

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 22 bře 2006 16:22

aha! ja sem to rikal!

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2006 16:31

LUPO: si dobry!!! 8) nuz bude to dost zapeklity problem......ale musi sa dat aj inak riesit nez len oddrapnutim zemniaceho kolika......aj ked uznavam ze to moze fungovat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2006 16:31

lupo: tvoj notas nie je powerbook, ze nie?

Odpovědět