Vnejší polystyrenová izolace samozřejmě nebude ... Reálná ventilace bude oknem 80x160 (případně i dveře), což by při pravidelném denním větrání mělo v pohodě stačit. Rosný bod zdí se počítal a měl by být v pořádku. "Dýchat" by to snad mělo. Vnější originální zed je z tvárnic + všeho možného (čili spárovitý materiál) a 5cm izoveru s cihlovou zdí by snad též mělo být OK. Uvažovat o umělé "klimatizaci" mi připadá vzhledem k velikosti prostoru už trochu předimenzované ... nemluvě o tom, že by to bylo dost kontraproduktivní vůči zvukovově izolačnímu úsilí ...Pierre niko píše:jo, pohoda.... a Ivo, jak to mas s ventilaci. Ptam se proto, protoze jestli hodlas provadet jeste venkovni tepelnou ozolaci (coz bude zrejme kvuli sendvicovemu zdivu asi troch zsbytecne), barak ti nebude dychat a mohly by nastat potize s prilisnou vlhkosti a naslednyma plisnema. Takze jsou to vlastne otazky dve, jak bude resena ventilace, a budes provadet jeste klasickou polystirenovou tepelnou izolaci zvenku? zdar...
Jinak ted mi volal stavební dozor, že zjistili , že originální zdi nejsou úplně pravoúhlé, jestli to mají vyrovnat těmi vnitřními zdmi. Samozřejmě jsem řekl že chraň pánbůh - moc se mi na tom líbí, že jsem tu novou šikmost vnitřních zdí nedávno zrušil a byla mi teď následně nabídnuta už v originále ...