Chyba 0x0000007B

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 11:16

Prosim o radu. Priatelka mala na notebooku nainstalovany Win7U. Vcera som jej tam chcel nainstalovat namiesto toho WinXP, ale este skor, ako sa vobec rozbehla instalacia, ma zastavila obrazovka 0x0000007B.

Stop nabehne vzdy hned nazaciatku, teda potom ako odklepnem ze chcem bootovat z CD na ktorom je Win a ako sa v tej dolnej liste ponatahuju ovladace. Namiesto toho aby to pokracovalo dalej, teda moznostami opravy alebo novej instalacie a nasledneho formatovania, nabehne tato Stop hlaska a mozem notebook len vypnut.

Skusil som:
- scandisk
- antivir
- iny WinXP

Nepomohlo. Chcem este vyskusat naformatovat disk, aj ked neviem ci to pomoze. Na webe som nasiel tuto stranku http://www.0x0000007b.net. Mam to vyskusat s tymi programami? Alebo mate nejaky iny typ?

Ten Win7U stale bezi v pohode, len ho potrebujem dat prec.

Diky,.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od tomy45 » 05 led 2011 11:24

to je myslim hw chyba, v prdeli RAM...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 11:25

aj ked po tym Win7 normalne fici?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od tomy45 » 05 led 2011 11:34

Ak sa mylim, opravte ma, ale ide o adresovanie do pamate RAM, nejake blbosticky, tak do detailu to neviem. Viem len, ze blue screen = blue death a vzdy, z mojich skusenosti bol problem v RAM prip. iny HW. Mozno Win7 inak vyuziva adresuje RAM a vie poskodene fragmenty RAM nejak obist.
Skus vygooglit kokretny typ notebook a ci na nom win xp chodi, ci je to OK, ci netreba to alebo ono... Viem, ze Viao od Sony ma s XP problemy, neboli drivery, atd. neslo to dobre. Mozno to uz fixli neviem.

WinXP nemusi rozoznat novy Bios, atd. atd...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 11:38

jo chodi na tom WinXP. a modra stranka je pri spusteni instalacie WinXP stale :-)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od tomy45 » 05 led 2011 11:42

dano píše:jo chodi na tom WinXP. a modra stranka je pri spusteni instalacie WinXP stale :-)
to je jasne... ale modra stranka s chybou je blue death ;)

Pomaturuj, zajtra je volno, sviatok. Mas casu dost. Nezabudni, ze manual ozajstni chlapi citaju az ked vsetky ostatne moznosti zlyhaju :) ;)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 11:45

parada! este to zhudobnit a ides :-)

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od W.Cable » 05 led 2011 11:46

Mno pokud Win7 behaj v pohode a WinXP nejdou instalovat, tak by to skutecne mohlo byt v driverech od desky.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 11:49

toto aj mne vychadza ako najlogickejsie. na tejto stranke http://www.0x0000007b.net/ je moznost poriesit ovladace. snad sa to tym odstrani. poskodit to nemoze nic. alebo?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od W.Cable » 05 led 2011 11:52

Poskodit snad nic, to ti ale u Win nikdo nikdy nezaruci. :)

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od Milan » 05 led 2011 12:04

Měl jsem to taky a byl to vadnej HDD. Může to být i špatný kabel. Ale příčin může být asi víc. U mě to byl disk :-)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od dano » 05 led 2011 12:20

ked som dal spravit scandisk sopravovanim chyb, nakonci to vyhodilo zopar bad sektorov. ale vysledna hlaska bola ze disk is clean. tak neviem. dobry disk by asi nemal mat ziadne zle sektory ze?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 led 2011 17:18

pritelkynin novej NTB vykazoval stejny priznaky, nastesti uz asi jen hodinu po rozbaleni. na miste nam ho vymenili, udajne spatna RAM a udajne hodne beznej jev a udajne se to uz netestuje a udajne se to vyplati nez vsechny kusy zdlouhave testovat a udajne... :]

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od Vuid » 05 led 2011 18:27

URCITE nekdo ma na tom typu notebooku funkcni XP???
Neni to tak davno, co jsem se marne pokousel na notebooku ktery podle vyrobce byl XP friendly (podle uzivatelu moc ne) ty XP nainstalovat bez chyb. Stravil jsem s tim vikend a nakonec koupil win7.
Na vadnou RAM bych v tomto pripade moc neveril, ta se nakonec da otestovat...(UBCD treba)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Chyba 0x0000007B

Příspěvek od BS » 07 led 2011 10:30

a proc tam nenechas Win7?

Odpovědět