Co potrebujem na amaterske mini studio v garazi na hiphop?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:51

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,19 takova cena se mi libi, ale asi je to vetsi shit nez ty moje dj console...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:52

Jindy: ja v tom disk,cz se vubec neumim orientovat...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 05 bře 2006 23:06

ad topic: byt amater.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 06 bře 2006 05:48

Tak jsem si rikal, ze mozna lepsi nez treba 2 predzesilovace pro majky od behringeru bude todle : http://www.planeta-hudby.cz/karta.php?0 ... 0&ID=13017 . Uz to v sobe ty predzesilovace ma, treba ne elektronkovy, ale ma.Je to dobry?Vyuzil bych to?Co si na tom vsechno da delat?Prolinakt 6kanalu dohromady?Ja moc nechci mix pro DJ protoze gramce zatim fakt neplanuju tak by mi to bylo na nic, ze?A co potom s takoveho mixu leze ven?Kolik kablu resp. kdybych to chtel dat VSECHNO co jsem zapojil do mixu do PC, tak staci jen jeden LINE IN?
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 06 bře 2006 05:55

KDyztak mi prosim doporucte nejaky ten MIX ! Nechci MIX pro DJ.JE mi to na nic...Chci takovy ten jak jsem posilal odkaz.Nutnosti je ASPON 2vstupy na MAJKy, vice lepe, fantomove napajeni +48 V, At je tam ledkovy indikator vybuzeni, a jeste bych chtel nejake efekty treba na mikrofon a tak, proste vestaveny efekt.Diky
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 06 bře 2006 06:02

... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 bře 2006 09:18

ziadny mixak nepotrebujes... staci ti zvukna s dvoma mic/instrument vstupami, to je vsetko... mix spravis v kompe; mix za tie prachy je UPLNE nahovno...
zvukaren nieco ako line6 ux2:
http://www.line6.com/toneport/hardware.html
stoji to dakych 6 ceskych litrov

dalej rataj tak 10000 na zakladne monitory, 3 litre na 2 cinske majky, 2 litre na nejake zakladne sluchatka a to by malo na zaciatok stacit + nejaky ten uchmatnuty soft a sample

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 11:58

Nepotrebujes 2 monitory, nepotrebujes mixpult, nepotrebujes giga RAM, nepotrebujes kondenzatorovy mikrofon.

2 fungujuce mikrofony Ta vyjdu naozaj okolo 3 litre, ak chcec byt "znackovy" kup si Shure PG58, ale v tejto cene je to viac menej jedno. Nezabudni k nim za par stoviek kupit POP filter. Monitory (na pocuvanie) by sa sikli, ale ked nemas prachy, budes si musiet vystacit s tym, co mas. Ale ak chce, aby Ti to ako-tak znelo, tie monitory neoklames. Potrebujes mic preamp, za 3 litre existuje 2 kanalovy Behringer MIC2200. Potrebujes zvukovku s 2x line in, nejaky typ ale neviem... Uplne cisto teoreticky si vystacis aj so SoundBlasterom, akurat si budes musiet spravit nejaku rozdvojku toho stereo line in na 2 mono.

Najcitlivejsie su podla mna tie monitory, pretoze mozes mat kvalitny majk, preamp, zvukovku, ale pokal to nepocujes tak, ako treba, nic Ti to nie je platne.

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 06 bře 2006 12:12

Cyril: no jo, škoda, chtěl sem něco prásknout do pci. Jako třeba UAD-1...jenomže to je jen na dodávané pluginy.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 bře 2006 14:06

pc.masters: hele, mas v tom trosku zmatek, ale to se srovna, to bude nejspis vekem :)
budu to řadit podle priorit jak se mi to jevi:
nez zacnes nakupovat - dobre si zajisti garaz, myslim, ze to se vyplati ze vseho nejvic, v ostrave mozna jeste vic nez jinde ;)
1) zvukovka - alespon neco podobnyho jako ESI Waveterminal 192M, muzes sehnat i nejakou, ktera ma pribalenou hromadu softu a to nemusi bejt k zahozeni
2) mikraky - shury, co ja vim, mcs pouzivaj hojne - pohledej tady na foru, je tady toho dost
3) monitory - ty tannoye ti muzou poslouzit pro zacatek a amatersky demo se na nich da udelat, kdyz ale budes mit monitory, namichas to se stejnejma schopnostma lip. ze zacatku je to stejne blato, vim to podle sebe a nez blato uschne a odroli se usetris na monitory...
4) pc - myslim, ze kdyz budes mit zajistenou garaz a nebo jeste lip nebudes komp nechavat v garazi, muzes klido pouzivat to co mas a zbydou penize na dulezitejsi veci ...
5) gramec - hip-hop bez gramce? no dobre, neni to naprosto nezbytny, ale vlastni scratche tam podle me neodmyslitelne patrej.
gramce dneska uz nejsou tak drahy - doporucuju technics a numark - u numarku jen ty co maj silnej motor, mozna taky nemusi bejt k zahozeni top djskej cd prehravac - zase technics, numark, nebo pioneer, ale to je za ranec... na recording staci jeden kus, na live koneckoncu muze taky stacit. vzdycky je k nemu ale potreba dj mix.

rada zaverem, neukvapuj se a hodne toho precti, vyvarujes se pak takovejch blbosti, jako je hercules console...
peace a at vam to slape

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 06 bře 2006 15:19

biscuit: koukám že máš na dj consoli stejný názor jako já - je to hračka pro děti. No, taky sem mu říkal že do hip hopu to chce gramec na scratche. A proč si nedoporučil Vestax?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 bře 2006 15:59

vestaxe neznam. netvrdim, ze je to klump, ale vyzkouseny je nemam...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 06 bře 2006 16:08

biscuit: Vestax je špička. Zjisti si to někde. Ale oproti Technicsům říkal kamarád co zkoušel oboje, že Vestax má tužší ovládání a hodí se na něco jiného. Každopádně, podle technických specifikací je Vestax dál než Technics, podle mě. No a Numark který si také zmiňoval...nevím, já bych ho radši nedoporučovall, stejně jako Omnitronic a šel raději do osvědčených Technicsů.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 06 bře 2006 16:32

Hou, ty monitory jsou tak moooc dulezity?To nestaci obycejny repraky treba od TVM?Co je na tech monitorech tak dulezityho?Myslim ze by bylo lepsi mit tendle mix. ( http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/m ... -39717.php ) Je levny, zapojim tam mikrofony, predzesilovace to ma, ma to vsechno.Myslim ze je to hodne dobre :) A chci se zeptat, zapojim treba 5signalu do jednoho mixu, to potom staci z toho mixu zapojit do jednoho line in na zvukovce?Radsi bych si to mixoval na tom HW mxu nez v nejakem SW.To mi bohuzel asi malokdo rozmluvi.Je uz jedno jestli koupiám MIC predzesilovac na 2majky za 3000,- nebo za 3100,- cely mix.Jasne, bude tam horsi kvalita, ale kdo to pozna kdyz budem mit majky za par kacek...?A ten microfon co mam ten SEKAKU 14L je hooodne spatny? :( Nebo predelam senheiser PX 100 na mikrofon, budu to mit i stereo :) To neni dobry napad ? :D kdyz sem to prdnul do zesilovace, tak ten zvuk hlasu mi pripadal uplne dokonaly, citlivost dobra a vsechno? Muzete mi prosium dat link na nejake co nejlevnejsi ale aspon trosinku dobre monitory? V cem se to lisi od tech obyc repro? :) Dale sluchatka, to si koupim asi sennheiser HD 212pro.Dalsi blbost?Ja mam senny rad a jsou podle mne good.Nemuzu si dovolit dat 5000,- za technicsy...A jeste jestli mi muzete dat link na nejakou fakt LEVNOU zvukovku, ale at je trosku dobra (ne audigy..) v pripade ze budu mit ten MIX pult a nebudu mixovat softwarove.Takze asi jen par vstupu a nejlepe vystup na sluchata atd...

jinak tobe : biscuit moc diky za pozitivni prispevek...
A ty DJ console se budou ze zacatku pouzivat teda asi ne jako zvukovka ale jen jako ovladani MIXVibes, Traktora apod....prece jen nejaky ten scratch si projet pekne rukou a s faderem je lepsi nez mysi, ze? :)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 06 bře 2006 16:35

Kdyby nekdo prodaval nejakou rozumnou zvukovku pro me ucely, monitory, majky nebo cokoliv treba mix, ad da kdyztak prosim vedet, treba i dobry sluchatka..... Jinak co rikate na tydle? : http://www.aukro.cz/show_item.php?item=88377304 . Bylo by to pro me ucely lepsi nez treba ty senny HD 212 pro?
Byl bych moc rad, kdyby si nekdo dal praci a sepsal mi tu pod sebe par pro mne vhodnych zvukovek, mikrofonu, treba mixu monitoru, sluchatek atd...dekuji vam vsem. ;)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Odpovědět