Co potrebujem na amaterske mini studio v garazi na hiphop?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Co potrebujem na amaterske mini studio v garazi na hiphop?

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 21:48

Caute, takze jsme se rozhodli s klukama konecne neco stvorit.Ted shanime pronajem garaze a chcem tam postavit mini studio.Moc se v hudbe nevyznam, tak me omluvte za blbe kecy.Jak jsem zpozoroval, budeme potrebovat PC :D Zvuky resp. beaty budou delany jen a jen na kompu... PC tam nechci dat svoje pac jak nekdo vykrade garaz je moc a moc penez v pr...Proto asi sezenem nejakyho intela cistyho 4 pretocime trochu koupime giga ram, grafiku nejakyho matroxe a good HDD....potom budou 2 monitory 17".
Dalsi dulezita vec je asi zvukova karta.A ted jakou?jedine co budeme zapojovat jsou asi mikrofony.Ja mam HERCULES DJ CONSOLE. Samozrejmne je v tom mozne i mixovat ale taky je to pry celkem kvalitni zvukova karta....( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25060 ).Ma jeden linkovy vstup a jeden mic vstup. Takze chci se zeptat, bude to jakz takz stacit nebo to chce nejake treba M AUDIO ??Upozornuji ze jedine ceho chceme docilit je nahrat jakesi hiphopove demo a porozdavat to kamosum :) Proto rikam, jestli doporucite neco lepsiho, tak se krotte s cenou...nedam za zvukovku ani 5tisic, diky.Potom co bute treba jsou asi mikrofoni predzesilovace.Mikrofon bude asi jeden nebo dva.Predzesilovace se mi libi tyhle : http://shop.audiopro.cz/index1.php?typ= ... zi=1490979 a http://shop.audiopro.cz/index1.php?typ= ... zi=1497537 . Jsou za dobrou cenu.Tak co na ne rikate? .) Potom asi nejaky ten mikrofon.Ja mam SEKAKU nebo tak nejak oznaceni 14L.mam ho pujceny od tatky.Kdyz ho zapojim primo do zvukovky, hlas se mi nelibi.Neni to dobre.Proto se ptam, kdyz koupim ten mic. predzesilovac, mikrofon se pak zapoji jakoby do linky a ne do mic vstupu na zvukovce?Co kdybych chtel dva mikrofony, to budu potrebovat 2x predzesilovace (nebo jeden co umi dva majky) a ale kam to pak zapojim kdyz mam jen jeden line in?To byvch na to uz potreboval asi jednoduchy MIX, ze?To bych si postavil.Kdyz leze ten signal z predzesilovace, tak se s tim signalem uz pracuje normalne jako s hudbou takze normalne zapojit do mixu treba?A mam si koupit nejaky kondenzatorovy mikrofo nebo magnetodynamicky.Chtel bych dva... uvazoval jsem ze jeden dobry kondikovy a druhy treba ten SEKAKU na "slabsi prizvukovani" .....Je velkou podminkou kupovat MIX? Kdyz mam DJ console? :D Kdyztak mi prosim doporucte ty predzesilovace, zvukovky, majky a podobne...nejlepe s odkazy na ceske stranky a prosim, kdo by na me mel trpelivost, objasnete mi to !!! Moooockrat dekuju.Matej ( mimochodem mam 16let, takze se moc fakt nevyznam... :oops: )

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 21:51

Jeste jednou prosim, kdyz neco doporucite, at je to opravdu levne, ale kvalitni :) Ja vim, to nejde, ale chapejte, at mi nereknete, na to ser, kup treba nejakou deltu za 15tisic....Vsechno levne, ale at to je trosinku good...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 05 bře 2006 22:00

pcmasters: no já nejsem žádnej expert, ale řeknu ti svůj názor. Takže, Hercules DJ Console sem měl a hodně rád sem se jí před měsícem zbavil, nelíbilo se mi to, je to taková hračka. Kvalitu té zvukovky nejsem kompetentní soudit, ale zdá se mi tak na úrovni externí audigy 2 - čistě subjektivní dojem. Každopádně si neumim představit DJe co "plive" scratche do rapu z téhle dj console, ale i to jde. Já bych si koupil normální gramce a mixák. Kamarád DJ používá Vestax nebo Technics a tvrdí, že jiné značky nemají smysl - já nevím, nejsem dj, dělám na fruity, ale osobně si myslim že Vestax je špička a má hodně velkej rozsah pitch control co sem slyšel. On to ale používá na hraní freetekna, takže na hip hop třeba bude lepší jiná značka, co já vim. Zvukovku, kterou bych koupil já je asi ESI Juli@ nebo E-mu 0404. Jsou to zvukovky vcelku levné, myslím asi za 3500,- nebo tak přibližně. Ale jestli potřebuješ nějak víc jak dvoukanálovou zvukovku, tak ty co jsem napsal ti nebudou stačit. V mikrofonech se fakt nevyznám, to ti určitě poradí někdo jinej, ale u můžeš se kouknout na www.disk.cz tam mají všechno, i dobré mikrofony. Jak sem psal, nevyznám se v tom a s někym bych se tu před nákupem mikrofonu poradil, ale třeba M-Audio Aries za 3000,- kč se mi zdá ok.
Naposledy upravil(a) Jindy dne 05 bře 2006 22:08, celkem upraveno 1 x.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:07

jo, jak kdybych to nerikal :) Kup si gramce...a kdo mi na to da?Ty jo, to by mi bylo lito...nepotrebbuju to....casem...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 05 bře 2006 22:10

pc.masters: no já ti napsal jen co bych si koupil já, za předpokladu že bych na to měl. Jasně, ty gramce to je pálka, ale ty zvukárny jsou myslím si na dobré ceně.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:10

jojo, to jo, diky ;)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 05 bře 2006 22:13

pc.masters: ono v podstatě s tou dj console už nic víc nepotřebuješ, jen počítač. Ale já nevim, mě se to prostě nelíbilo, třeba na to taky příjdeš.

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 05 bře 2006 22:15

rychlejsie, lepsie a lacnejsie aj z ekonomickeho hladiska je ist do mensieho nahravacieho studia v okoli, kde maju lepsie vybavenie ako si mozes dovolit a hlavne maju skusenosti radovo viac asi ako ty...
Naposledy upravil(a) shagy dne 05 bře 2006 22:19, celkem upraveno 1 x.
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:17

to ja nechci...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 bře 2006 22:21

A co poslech? Chce to podle me hlavne slyset se, a to pokud mozno co nejpresneji ,) To bych rekl, ze by asi mela bejt nejvetsi investice, urcite nebudou stacit nejaky bedny od hifi veze... Giga ram je dobry, ale pokud jde o beat, maximalne nejakou basu a neco, a nahravani zpevu, neni to podle me uplne nutny. Mnohem dulezitejsi je rychlej procesor. 2 monitory jsou do garaze taky mozna trochu prehanka, jestli je chcete kupovat... Graficka karta taky staci naka levna... Zvukovka- ta Julie by se vam asi vyplatila...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 05 bře 2006 22:25

Cyril: rychlej processor...to mě přívádí k této otázce: neznáš nějakou DSP kartu, která umí akcelerovat jakýkoliv VST plugin?

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:35

Dik Cyrile.Ja mam doma A64 San Diego 3700+ @ 2800Mhz, Giga ram 433Mhz, X800GTO DFI NF4ultra desku, 250Gb sata2 disk od WD atd...to by bylo hooodne pekny, ze bych to tam nakonec vzal? :)) Ale jestli to ta mnekdo vykrade... :( Nad tou juliji pouvazuju, ted jsem neco nasel, hele : http://hudebniprodejna.cz/sale/esi.html je to ta Waveterminal 192M.Co na ni rikate?Je ta Julia pro me ucely lepsi? A na to ze se potrebujem slyset.Repro mam Tannoy mercury M2, sluchatka KOSS R/80, Porta Pro, Sennheiser PX100, zesilovac lampovy v A tride co jsem stavel s tatkou, a ted si chci koupit jeste nejake levne DJske sluchatka do te garaze asi od omitronicu, nebo muzu mit za 1400,- SONY MDR-V500DJ uz pouzite ale pry v dobrem stavu.Co rikate?Diky
Naposledy upravil(a) pc.masters dne 05 bře 2006 22:39, celkem upraveno 1 x.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 05 bře 2006 22:39

Pro potřeby domácího nahrávácího studia však není vhodným řešením, hlavně kvůli vstupům a výstupům - je vybavena pouze dvěma, a to s linkovou úrovní - tedy nástroje, mikrofony k ní nepřipojíte, dále chybí sluchátkový výstup a další drobnosti. Svou vybaveností v oblasti digitální konexe a samozřejmě linkovými vstupy Juli@ uspokojí zejména uživatele, kteří potřebují nahrávat z/na MC, MD, CD, SACD, DVD apod.

todle je psano k testu Julie.Takze ..."mikrofony k ni nepripojite..." to je jedine co ja potrebuju.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 05 bře 2006 22:40

pc.masters: já bych bral sluchátka od SONY - jsou dobrý, ikdyž nevim jak zrovna ten typ co jsi psal. Nevim co je ta hudebniprodejna.cz zac, doporucuju ti www.disk.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 bře 2006 22:51

Jindy: myslim ze se tady neco takovyho probiralo, ale samozrejme to bylo vicemene predrazeny PCcko v krabici... prikup druhej procesor ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět