Da sa kupovat u Thomanna bez DPH ?
Re: Da sa kupovat u Thomanna bez DPH ?
len v nejakej kolonke sa to uvadza a oni si ta skontroluju .. dokonca sa na to bonzuje ..
Tak potom v pohodě
Presne tak to je. V krajine dodavatela sa odcita ich miestna DPH (napr. 23%) a v krajine odberateľa sa pripocita a zaplati zase lokalna sadzba (napr. 20%). Na zaver to netreba zabudnut zahrnut do vykazu DPH (myslim, ze DPH pre obchodovanie so zahranicim je podla nejakej EU smernice vykazovana samostatne - lebo sa vselijako medzinarodne na rozdieloch DPH ulievali dane)
odberatel vo svojej kraine ziadnu dan neplati .. len keby tovar predal ..
Ale to sa nam ta DPH potom nejako vytratila. Ci? 

Do ucetnictví DPH se to zahrnout musí - byť se DPH fyzicky neplatilo ...
Tak tak.
Zauctovat sa to musi aj s DPH. Cize DPH na vstupe. Cize to zaplatis v danovom priznani....

Zauctovat sa to musi aj s DPH. Cize DPH na vstupe. Cize to zaplatis v danovom priznani....

Mdudas : ty zjavne nerozumies , co je DPH ..
Isteze DPH sa na vstupe uctuje bez ohladu na to ci bola platena alebo nie.....
Pytkin. Musis im napisat mail, ze chces aby ti fakturovali bez DPH, k tomu im posles IC DPH. Oni ti to schvalia, poslu mail ze OK. Normalne nakupujes. V kosiku vidis cenu s DPH, ale faktura ti pride na cenu bez dph a tiez si z kreditky stiahnu cenu bez dph.
Keby daco volaj, ja tam tak nakupujem.
Keby daco volaj, ja tam tak nakupujem.
Napisal som im ale jebu na mna 

mne sa nezda to co pisete... mozno sa mylim.. ale ved predsa ked sa kupuje 'do firmy', zaplatim normalne cenu vratane DPH a potom si necham s5-tne tu DPH-cku vyplatit od statu .. a samozrejme ak to chcem v buducnosti predat, opat predam to vratane DPH a DPH-cku vratim statu (DPH z predajnej ceny) .. kupoval som takto auto cez svagrovu firmu .. ci ked kupujem zo zahranicia je to inak uz rovno zaplatim bez DPH-cky ??
Pytkin: I proto nemám rád tyhle neosobní molochy ... raději pár korun připlatím a koupím si někde kde vím s kým konkrétním mluvím a kdo o mě má zájem a je mi k dispozici ...
Dendy: neobjevuj Ameriku a věř tomu, že je to přesně tak jak říkáme
Jsi plátce DPH a máš platné EU DIC ? Kupuješ-li ve své zemi, zaplatíš vč. DPH a za měsíc nebo za 3 (podle toho jakým plátcem DPH jsi ) ti to vrátí. Kupuješ v cizí zemi v rámci EU online s přímým zasláním k tobě, po předložení platného DIC (VAT) platíš rovnou bez jejich DPH. Kupuješ v cizí zemi osobně - zaplatíš s jejich DPH a at máš DIC nebo ne, na hranicích nebo celnici můžeš žádat to DPH zpět a dostaneš ho 
Dendy: neobjevuj Ameriku a věř tomu, že je to přesně tak jak říkáme

Pyti, neboj napise ti
, je tam teraz uz aj cesky hovoriaci clovek, mozes sa skontaktovat pripadne priamo s nim.
Kontakt: Tomas Hartman
0049 9546 9223 649
cesko@thomann.de
Tak ako hovori Ivo
Dendy, vcera som nakupoval z nemecka nahradne diely, vzdy poslem IC DPH a fakturuju mi to bez dph. U nas musim zaplatit za tento tovar DPH az vtedy ak ho predavam dalsej osobe/firme. Ak je to na sklad/vlastne pouzitie dph neplatis. Myslim ze sa tomu hovori samozdanenie.

Kontakt: Tomas Hartman
0049 9546 9223 649
cesko@thomann.de
Tak ako hovori Ivo
Dendy, vcera som nakupoval z nemecka nahradne diely, vzdy poslem IC DPH a fakturuju mi to bez dph. U nas musim zaplatit za tento tovar DPH az vtedy ak ho predavam dalsej osobe/firme. Ak je to na sklad/vlastne pouzitie dph neplatis. Myslim ze sa tomu hovori samozdanenie.
venti: aha jasne, chapem