Da sa kupovat u Thomanna bez DPH ?
Re: Da sa kupovat u Thomanna bez DPH ?
nekde jsem cetl o pripravovanem zakone, ze treba mas velkoobchod a nejaky tvuj zakaznik (obchod) nezaplati DPH. Tak to budou chtit po tobe.
Takze taky fajn finta jak kasirovat. Doufam ze jsem bud spatne pochopil, nebo to byl jen navhrh. Absurdistan nase vlast
Takze taky fajn finta jak kasirovat. Doufam ze jsem bud spatne pochopil, nebo to byl jen navhrh. Absurdistan nase vlast
to jak se v česku špekuluje s DPH je masakr, nevím jak je to v okolních státech... od takového toho "nevinného" kupování počítače na firmu pro synovce až po prodávání zboží, které neexistuje, za obrovské sumy, či obchodování s firmami v jiných státech, které jsou jen bílé koně
Ivo: sorry, to byl pokus o vtip, ty nejapny dotazy 

peteness píše:No vidíš, ještě na odpisech švagr vydělá. To se potom stavějí baráky

- Jirka Štolfa
Koukám, že v tomhle vláknu už všichni ego odstranili natrvalo. 

Jirko, to sa samozrejme mysli to "hnusne" ego, to sebecke, nestastne, po materiale baziace ego.
Toto tu je obycajne male skromne ceske/slovenske ego...
Toto tu je obycajne male skromne ceske/slovenske ego...

Ivo, samozrejme sa s tym da nesuhlasit. Ale to je len jaksi "o tvojom pocite". Cely system funguje takto zlozito, pretoze o moc jednoduchsie sa to robit neda. Toto priniesol zivot. Bujny aparat je protivahou bujneho neplatenia dani. Nic viac.Ivo píše:Jinak clo a dph jsou naprosto absurdní praktiky. Koupíš si něco v zahraničí a musíš za to platit lokálním úřadům + ta šílená administrativa kolem a x zaměstnanců a úřadů. "Daň z přidané hodnoty" - už jen ten název ... Něco koupíš nebo prodáš a musíš pětinu z toho sypat úřadům ... a ta agenda a "věda" kolem. A přitom je to jen "ševče plať" ...
A "ševče plať" s tim Volvom, Ivo... Co sa viem...

Hlavne co by na to povedal taky Ego , keby to tu videl ..
Ahoj,
prosím o radu:
Podávám si daňové přiznání a potřeboval bych vědět jak dát do výdajů fakturu od Thomanna kterou mám v eurech(s DPH).Nevíte někdo?
Díky
prosím o radu:
Podávám si daňové přiznání a potřeboval bych vědět jak dát do výdajů fakturu od Thomanna kterou mám v eurech(s DPH).Nevíte někdo?
Díky
A je ta faktura na tvoju firmu ?
No je na moje jméno,firmu nemám,normálně pracuji jinde,hudbou si jen přivydělávám,ale vždy to přesahuje limit,který je stanovený,tak podávám daňové přiznání-příjmy,výdaje-ale mám fa. v eurech a nevím jak to dát do výdajů,když vše ostatní mám v Kč.
V Cesku si sukromna osoba moze dat vydaj do priznania, a to sa potom odcita ako danovy naklad ?
To ne, předpokládám, že Drumer to dělá jako živnost.
Jinak bohužel za mě jedině poradit se s účetní(m). Já bych si teda daně sám nedělal.
Jinak bohužel za mě jedině poradit se s účetní(m). Já bych si teda daně sám nedělal.
No takhle mi to poradila účetní.Když musím odvádět příjmy,proč bych nemohl odvést i výdaje-pokud se jedná o muziku?Předpokládám že by se FU ozval,kdyby bylo něco špatně.MDudas píše:V Cesku si sukromna osoba moze dat vydaj do priznania, a to sa potom odcita ako danovy naklad ?
Odesláno z mého ASUS_Z00AD pomocí Tapatalk
Dolezite je, ci si zivnostnik alebo sukromna osoba. Ako zivnostnik (fyzicka osoba) si vydaje na nakupene veci ako danove naklady odratavat mozes. Ako sukromna osoba nie.
Oni sa Ti ozvu, to sa neboj. Rovno Ti poslu pokutu. Za spravnost priznania zodpovedas jedine Ty !
Drumer píše:Předpokládám že by se FU ozval,kdyby bylo něco špatně.