su to odlisne "filozofie".. ja si myslim ze SW su jabka a HW su hrusky

este aby som doplnil( priznam sa ze som to este netestoval

ako som pisal s SW aj HW je rovnaky vysledok ZVUK, to iste plati aj z mojho uvedeneho druheho prikladu

ja len tolko

cely tenhle prispevek podepisuju...EXCOM píše:ak budeme hladat analogiu medzi SW a HW tak to mozme prirovnat ku hraniu sa na dokonalom autickovom simulatore so super feedback sedackou a volantom, a riadit skutocne autono, co myslite da sa to vobec porovnavat?
su to odlisne "filozofie".. ja si myslim ze SW su jabka a HW su hrusky
A vidis to by me zajimalo, cim to je ze Virus i Nord zni tak paradne?dendy píše:jj FM synteza... ale taka o akej si NI FM7/FM8 moze nechat len snivat
aby som bol s5 k teme ... jasne vo VSTi je par synthov - emulacii analogov - ktore zneju uz celkom slusne a strochou snahy sa daju v tracku v pohode pouzit a v mixe ich nedokonalosti zmiznu (alebo ked sa z nich pouzije zvukov prilis tak naopak tymi drobnymi nedokonalostami cely mix totalne pochovaju)
... ale zakladny problem je, ze ked este STALE ani na sucasnych PC procesoroch nie su programatori VSTi-cok schopny tromfnut top-class hardwarove X rokov stare VA-cka (supernova, virus, nord), tak ako potom chceme aby tromfli analogy, kde je to este ovela ovela komplikovanejsie
Tak je fakt ze k akustickym (nebo puvodne zdrojove akustickym) nastroju moc syntaku nesedi, a je to pak des kdyz kde jake kapele kazi otresne zvuk nejaky laciny rompler.. naopak k rocku krasne sedne hammond, rhodes a podobne... ale kdo si je muze dneska dovolit zeTudy píše:Dendy: Sorry, měl jsem na mysli virtuály a ROMplery.
DX200 moc neznám, ale to je snad FM syntéza, ne?
Moje zkušenosti, co se v trdé kytarové muzice špatně prosazuje (většinou jsem se pokoušel dostat nějaký "analogový" zvuk):
Waldorf MicroQ, Kawai K4, Korg TR-Rack.
Naproti tomu mi skvěle fungují: Yamaha CS10/15, MAM, SixTrak, Casio CZ1 (PD syntéza).