EFIX - legalni nebo ilegalni ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 čer 2008 23:50

kermit : pockaj .. maju ale ine puzdro ne ? 771 .. Do chipsetu 3000 sa da dat Xeon 3000 alebo C2Q .. Ale do Chipsetu 5000 ide Xeon 5000 .. tam uz sa C2Q dat neda .. A cena je o dost inde , ako C2Q ..

kexik : myslel som ine .. ci vies porovnat C2Q a XEON ... Cim sa lisia ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 čer 2008 00:02

No prave, jiny pouzdro, podpora vice cipu (ale to je vec BIOSu).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2008 00:34

podpora viac chipov je vec puzdra a chipsetu a nie biosu... a nezabudat na 1600MHz fsb a este raz, podporu full buffered ramiek.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 čer 2008 01:11

kexik: chipsetu rozhodne (myslel jsem chipset, napsal jsem bios, preklep, mas pravdu, samozrejme), s pouzdrem bych se hadal, 1600MHz FSB maji i novejsi C2Q, stejne tak podporu FBD pameti. Zasadni rozdil je krome pouzdra v termalnich limitech, quality assurance a cene ;)
Myslim ze je dost dobre mozne rict, ze Xeon je spis marketingove, nez technicke zarazeni procesoru. Co je dnes prodavano jako Xeon, bude za par tydnu nabizeno lehce modifikovane jako C2Q extreme.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 čer 2008 01:50

Tak ale treba povedat ze uz ten XEON neni az tak drahy jak pred rokom .. Kto chce vykon a teda 8 jadier , tak XEON sa uz da poriesit .. sice ale doska je draha .. no co uz .. za umenie sa musi platit :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2008 07:07

c2Q nemaju 1600 mhz ani jeden. to maju len core 2 extreme, v consumer rade, a tie nie su o nic lacnejsie od xeonov...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 čer 2008 11:22

kexiku, vyjadroval jsem se k tomu, ze xeon a c2q je v podstate stejny procesor, tak neslovickar, c2q extreme patri do consumer rady procesoru a jsou to jen nejnovejsi c2q ;)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 čer 2008 11:37

kexik, nikoho nezaujima FSB ani puzdro, ale vykon na konkretnu audio aplikaciu pri pouziti 1xXeon vs. 1xQ6xxx a ten je +/- rovnaky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2008 13:17

poshook: ale my sa bavime o apple a o 2x xeon rieseni... 1x xeon sa uz nerobi

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 čer 2008 14:20

kexik píše:xeon a q6700 je trocha ine kafe...
nie, my sa bavime o dvoch stvorjadrovych procesoroch

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 25 čer 2008 15:06

tady ten článek porovnává c2q a xeon...vychází z toho, že jsou to totožné procesory, akorát s jinými názvy:

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=28

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 čer 2008 16:18

to je ale Xeon 3000.. to skutocne asi su rovnake .. lebo do dosiek kde ide Xeon 3000 (maju Intel 3000 chipset) idu aj Core2 procesory .. ina vec je ale XEON 5000 ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2008 18:48

Poshook píše:
kexik píše:xeon a q6700 je trocha ine kafe...
nie, my sa bavime o dvoch stvorjadrovych procesoroch
ak nepovazujes o 60% rychlejsiu fsb, o polovicu vacsi cache, tensiu technologiu, sse4.1 za rozdiel, tak neviem...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 čer 2008 18:51

kexik píše:
Poshook píše:
kexik píše:xeon a q6700 je trocha ine kafe...
nie, my sa bavime o dvoch stvorjadrovych procesoroch
ak nepovazujes o 60% rychlejsiu fsb, o polovicu vacsi cache, tensiu technologiu, sse4.1 za rozdiel, tak neviem...
ako som uz napisal vyssie, pokial tieto vymozenosti neprinasaju ziaden realny rozdiel vo vykone v audioaplikaciach, tak mi to naozaj pride jedno, nemyslis :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 čer 2008 18:52

neverim ze tam nie je realny rozdiel...

Odpovědět