EFIX - legalni nebo ilegalni ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

EFIX - legalni nebo ilegalni ?

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 08:13

By mne zajimalo jestli toto je vubec legalni, kdyz to normalne budou prodavat... co myslite?
Jedna se o emulaci chipu co ma apple na zakladni desce... stimto by melo jit normalne nainstalovar MAC OS na PC z originalniho instalacniho DVD + mozne aktualizace prez net...

http://www.efi-x.com/index.php?option=c ... ge=english
stranka je ve vystavbe jeste... je to novinka...
zde prozatim kompatibilni testovanej HW ale predpokladam ze to pojede temer na vsem s intel chipsetem
http://www.efi-x.com/index.php?option=c ... ge=english

jestli jo tak je to celkem slusna vychytavka a urcite to koupim...

tady je ktomu nejaka diskuze...
http://forum.insanelymac.com/index.php? ... 295&st=260

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 čer 2008 09:09

apple ma na zakladnej doske normalnu flashku, taku istu ako pc doska... lisi sa len formatom biosu, ktory sa inak vola... btw je to stale bios, basic in/out system. bios je oznacenie funkcie, nie obchodny nazov, ako si vela ludi mysli.

myslim ze vyrobca ma patricne patenty prestudovane a kazdopadne patentova ochrana netrva vecne. ak je vobec ten applacky bios patentovany (ale myslim si ze je)

na zaver: co drivery? tristvrte pc hardveru drivery na mac nema. ja mam napriklad dosku s intel chipom ale ma navyse dva pci sloty zapojene cez extra bridge chip. stavim sa ze tieto dva sloty by som nerozchodil...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 23 čer 2008 09:16

pride mi to take trosku chytene za hlavu.. ked budem chciet prejst na MAC OS (co casom urcitekoli LOGIC-u spravim :-)) tak si kupim MACBOOK :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 09:53

Tak samozdrejmne ze na vsem to fungovat asi nebude... to je jasny... ja mam treba kompatibilni hw a funguje mi vse... a stimto eumlatorem by ztoho byl regulerny MAC PRO... otazka je jestli je to vubec legalni takto mac os pouzivat... a ze to vubec muzou prodavat a inzerovat stim ze nainstalujes regulerni mac osx....

dendy: jasny ze tobe bude macbook v poho vykonove stacit, kdyz pouzivas HW synthy .. mne to fak nestaci ten co mam ja.... (jinak logicu je ultrabeat podle mne nejlepci drummasina 100x lepci jak elektron atd... pro tvoje kopaky jak delany :) ale jinak logic ma taky svoje mouchy ale daj se obejit )

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 23 čer 2008 10:27

ekeaze píše:Tak samozdrejmne ze na vsem to fungovat asi nebude... to je jasny... ja mam treba kompatibilni hw a funguje mi vse... a stimto eumlatorem by ztoho byl regulerny MAC PRO... otazka je jestli je to vubec legalni takto mac os pouzivat... a ze to vubec muzou prodavat a inzerovat stim ze nainstalujes regulerni mac osx....

dendy: jasny ze tobe bude macbook v poho vykonove stacit, kdyz pouzivas HW synthy .. mne to fak nestaci ten co mam ja.... (jinak logicu je ultrabeat podle mne nejlepci drummasina 100x lepci jak elektron atd... pro tvoje kopaky jak delany :) ale jinak logic ma taky svoje mouchy ale daj se obejit )
pokial ja viem, instalacia legalneho OSX je podmienena suhlasom s licencnymi podmienkami pri instalacii, v ktorych je okrem ineho aj zakaz instalovania OSX na inych ako Apple pocitacoch. z toho vyplyva, ze je to tak ci tak nelegalne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2008 17:23

ekeaze : pouzivas XEONy ? Doska ma aky chipset ? Myslim ze Apple tam dava 5000X Greencheck ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 19:14

Normal quad6700 a chipset P35... jestli jako je potreba uplne kompatibilni hw presne jak ma aplle tak to nemam ale normalne mi na tom osx slape jak hodinky... a co jsem koukal na hw specifikace tak to slape temr na vsem http://www.efi-x.com/index.php?option=c ... ge=english

ale jestli to neni legal tak to asi stejne nema cenu pac to urcite apple zrazi co nejdrv.... nasetrim a koupim regulerni mac pro tet uz je to cenove jaks tak dostupny...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2008 23:15

ekeaze : jo iste . ja len ze si hovoril , ze budes mat z toho MAC PRO .. Tak uplne 100% MAC PRO to nebude ..

efi-x legalny nebude .. takze ak bude apple chciet , tak to zatrhne .. zase ale Hackintosh funguje stale .. takze mozno to nebude az taky problem ..

Inak hento bude len daky EFI bios .. moc tomu nerozumiem .. ale na forach sa tym zaoberaju .. a myslim ze to ide nahodit aj na disk ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 čer 2008 23:31

xeon a q6700 je trocha ine kafe...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 čer 2008 00:05

kexik : hovor ! daj infosky ! sameho ma to dost zaujima , ponevadz vykonovo sa mi to moc nezda .. zasadna vyhoda je ze XEONy mozes dat dva .. zase doska stoji 3x .. XEONy detto .. takze trebars na rendering je efektivnejsia farma z C2Q ..

porovnanie vykonov CPU
http://forum.grafika.cz/file.php?98,file=512598

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 čer 2008 09:41

kexik píše:xeon a q6700 je trocha ine kafe...
na vacsinu audio aplikacii je to uplne to iste, ver alebo nie. ked som mal hackintosh, porovnavali sme s kamosom vysledky zatazi CPU roznych projektov v Logic 8, ja na PC a on na Macu. vykonovo 1:1, to iste Ableton Live...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 čer 2008 10:10

poshook: do coho ste napchali dva q6700?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 čer 2008 22:52

kexik : tak co ? vies dako porovnat XEON a C2Q ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 24 čer 2008 23:21

Tak XEONy v podstate jsou C2Q z horniho konce rady (plus par nejnovejsich, ktere jeste Intel neuvolnil jako C2Q) v jinym pouzdre, zadnej zasadni rozdil tam neni ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 čer 2008 23:47

heh? co chipsety? fb-dimm? rpistup do pamate? stabilita?

vsetko je otazka aplikacie. ked treba enkodovat/renderovat video, ide ciste o celkovy cpu vykon, netreba ani hrozne moc ramky ani datovy tok v klastri nie je uzasny. ale ak ide trebars o to, zminimalizovat mrzanec na javisku, tak by som sa zamyslel. dalsia vec, pokial sa ziada optimalne cca 8 jadier, je 2x xeon urcite vykonnejsia masina ako 2 c2q krabice spojene cimkolvek
1. ak ide o pomer cena vykon, nie je co riesit, dampovane c2q neprechcije nic
2. ak ide o stabilitu za kazdu cenu, xeon
3. ak ide o max vykon na jednu prac. stanicu, 2x xeon
4. ak ide o vypoctovy vykon zalozeny na spotrebe cpu, klaster z c2d

Odpovědět