Elektronicka hudba 90-tych rokov - hardware?
Re: Elektronicka hudba 90-tych rokov - hardware?
hawkens : neviem ci ale o tom bola rec ..
Ano, mas pravdu, povodna otazka smerovala skor na pracu v studiu a pri tvorbe hudby, nie pri koncerte / live performance.
dnes sa zmenil pristup, kedy sa za uspech povazuje mat kontakty, peniaze, apec, umele uznanie-uz nejde totiz o hudbu samotnu, je to uz iba poza. hudba vzdy kopirovala momentalnu dobu, naladu ludi. co ma dnes kopirovat? unudene prazdne schranky? preto ak by aj niekto dnes prisiel s niecim silnym, nepreslo by to prave preto, ludia uz zomreli. chape to iba hudobnik a nieaky zbludilec, ale nie moderny clovek. k technike: pouzivali pas, aj prave preto su tie nahravky nesmrtelne, ten zvuk nedokaze hocikto spravit na digitale. dalej tam bola ludska kvalita a invencia, stroje su vzdy len prostriedkom
nesouhlasím.
vždycky byl prázdnej mainstream ( kterej se s odtsupem času skoro vždycky ukázal jako docela hodně zajímavej
) a potom lidi co to dělaj poctivě.
Dnes v tom nevidím žádný rozdíl. Stačí hledat...
vždycky byl prázdnej mainstream ( kterej se s odtsupem času skoro vždycky ukázal jako docela hodně zajímavej

Dnes v tom nevidím žádný rozdíl. Stačí hledat...
no moj osobny pocit je , ze dnes je ovela viac sraciek ako kedysi .. technologia je dostupna .. kazdy ju moze mat v obyvacka , dokonca aj v mobile .. Distribucia je jednoducha cez internet .. Takze je omnoho jednoduchsie aby sme mali okolo seba miliardy picovin .. Samozrejme , je tu aj druha strana mince .. Tato jednoduchost dava moznost okrem sraciek dostat medzi ludi aj dobru muziku , ktora by mozno kedysi nevznikla ..
to je zivot
to je zivot

Vzdy to tak bolo aj bude: sracky ktore tie dnesne decka vydavaju za hudbu bude o 10-20 rokov "hudba na ktorej som vyrastal".
nebolo to tak .. vydat album kedysi bol kurva velky problem .. mat studiu bol kurva velky problem .. atd atd ..
Na druhu stranu to znamenalo, ze mlady talentovany fagan z hornej dolnej mal smolu, lebo mat studio/kontakty/stastie bol kurva velky problem... Dnes ma sanci viac, zacne noname labelmi a postupne rastie, nie je odkazany na lokalne monopolne vydavatelstva atd atd ...
No jo....mlady talentovany fagan mal smolu. Lenze dnes je dostupna technologia kazdemu a za facku a nemam pocit ze by bolo vyrazne opakujem vyrazne viacej kvalitnej hudby (vzhladom na vyrazne dostupnejsie technologie) ako kedysi....skor naopak.....cim to asi bude....
- ReaktoplazmAR
ako fajn že už to tak neniPytkin píše:nebolo to tak .. vydat album kedysi bol kurva velky problem .. mat studiu bol kurva velky problem .. atd atd ..

no ved ja nehovorim ze to je dnes horsie .. hovorim len , ze je to dnes ine .. nesuhlasim s tym , ze je to to iste ..
Tady je zajimave jak sel vyvoj..
Cas 3:13 prvni studio: Druhy studio ten samy interpret cas 0:40:
A dneska studio cas 1:12:
Je krasne videt, jak se uplne zmenil styl prace.. nejprve slabej komp a spousta HW syntaku, velkej mix..
A na konci vsecko micha v DAW a vedle uz jen par nejoblibenejsich syntaku a jinak samej SW VSTi
Cas 3:13 prvni studio: Druhy studio ten samy interpret cas 0:40:
A dneska studio cas 1:12:
Je krasne videt, jak se uplne zmenil styl prace.. nejprve slabej komp a spousta HW syntaku, velkej mix..
A na konci vsecko micha v DAW a vedle uz jen par nejoblibenejsich syntaku a jinak samej SW VSTi

Mne z 90-tych rokov chyba ta radost z hudby, zabava, lahkost, humor.
Dnes je to sama arogancie, pozovania, predvadzania sa s nalestenymi autami z pozivone a hrubymi zlatymi retazami. Vsetko je super vazne a dolezite, predvadzanie sa kto je aky super uspesmy a super hype a kolko ma lajkov. Ziadny humor, nebodaj brat sam seba s nadhladom a dokazat si robit srandu sam zo seba to bozechran to uz absolutne nie, este by som narusil svoj dlho a pracne pestovany imidz.
Dnes je to sama arogancie, pozovania, predvadzania sa s nalestenymi autami z pozivone a hrubymi zlatymi retazami. Vsetko je super vazne a dolezite, predvadzanie sa kto je aky super uspesmy a super hype a kolko ma lajkov. Ziadny humor, nebodaj brat sam seba s nadhladom a dokazat si robit srandu sam zo seba to bozechran to uz absolutne nie, este by som narusil svoj dlho a pracne pestovany imidz.
no mne ten novy rytmus pride dost zabavny ..