Fandovska DIY vyroba studiovych monitoru ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 kvě 2007 13:18

Já bych do toho šel. I když radši bych třípásmo. Něco na způsob focal twin 6. Kdyby to bylo do 50k za pár... A preferoval bych uzavřenou ozvučnici nebo bassreflex dopředu (nemám velkou místnost).

Připomínky mám k zesilovači, protože když už by to nebyl multiamping, tak nevidím moc velký smysl v zabudovávání do beden, ale radši ho dát do normální bedny. Pak by se tam dala zabudovat i adekvátně kvalitní regulace hlasitosti.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Fandovska DIY vyroba studiovych monitoru ?

Příspěvek od safa » 15 kvě 2007 10:44

nunu píše:zafinancoval,dala by se za par penez vytvorit bedna na urovni
... co to znamena "za par penze" ? Urcite jsi zkusenej konstrukter, ale dokazes si predstavit co je vsechno potreba k tomu abys moh bednu (resp. jakykoli elektronicky vyrobek) prodavat ?
V pripade ze nekdo zafinancuje repraky,jsem schopny zajistit na vzorkovy kus zbytek,to znamena zesilovace,drevo a vyhybku.
... dokazes udelat uplnou cenovou rozvahu ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 11:46

Vcera jsem nejak nestihal...
Ctiradivi - tripasmo prilis slozita a nakladna vec. A pri dnesni konkurenci neprodejna. Ja po zkusenostech s vyrobou jakychkoliv mechanickych preferuju zabudovani do bedny,ale je to vec nazoru.

Nejsem ekonom,zvladnul bych pouze kalkulace za jednotlive dily jako jsou repra,kabinet,vyhybka pripadne konce atd.Mas pravdu,zapomnel jsem na to ze pokud by to byl aktiv tak je to smula, je to pripojene na sitove napeti to se neoplati bez zkusebny a certifikace... Cimz to je jaksi nezajimave.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 15 kvě 2007 12:31

To ani prave nejde provacat bez certifikace a zkusebnich protokolu. V tom je prave ten pusvih ... a to uz neni takova legrace zaplatit. Pokud jsou moje info spravne tak test na el.mg. vyzarovani kuprikladu vyjde na neco kolem 100 000 czk a to samozrejme neni jiste ze to zarizeni projde napoprve (dalsi pokus zase neco stoji). Dalsi naklady jsou na merni v prubehu vyvoje ... proste to neni prdel.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
dj-bobr2
Příspěvky: 66
Registrován: 04 bře 2007 13:05

Příspěvek od dj-bobr2 » 15 kvě 2007 18:32

Kdyby ta bedna byla pasivní, tak by na to žádná certifikace nebyla snad potřeba, ne?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 24 kvě 2007 23:57

TO je pravda ... ovsem mel jsem dojem ze od pocatku slo o aktivni bedny. S pasivni by tenhle problem pochopitelne odpadal...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět