Fandovska DIY vyroba studiovych monitoru ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Fandovska DIY vyroba studiovych monitoru ?

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 15:30

Toto tema vzniklo jako pokracovani OT diskuse zde:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5788

/safa


-------------------------------------------
Kazdopadne se jeste vratim kousek, pokud jsou bedny osazene seasem,nic proti nemu, spicka to nebude. Kdyby se nasel nekdo kdo by to zafinancoval,dala by se za par penez vytvorit bedna na urovni treba adamu rady S,spis jeste lepsi. Lidi tady na to jsou kteri by si s tim dokazali hrave poradit.Pruser je,m ze se to neoplati v jednom paru,ale uz pri malinkate serii se to da zvladnout. Vim o lidech kteri jsou schopni vse promerit a optimalizovat a myslim si ze by se daly sehnat i spickove zesilovace dovnitr.Pokud Safo uvazujes nad distribuci neceho takoveho,zkus popremyslet i o variante ze by ses pustil do nejakeho projektu.Mel bych zajem se na nem i osobne podilet. Dokazu zajistit repro za velmi zajimave ceny, (nizsi nez internetove obcody v zahranici uz od vzorkoveho mnozstvi ) Taktez vyroba elektroniky na profi urovni neni problem.Dokonce neni problem ani ty boudy a ve velmi slusnym zpracovanim.

Pruser je to prodat kdyz na tom neni vehlasny stitek znacky.Nicmene lidem kteri maji uz neco zavedeneho,treba audiopro -))) by se mohlo podarit s tim alespon u domacich zakazniku uspet.V pomeru vykon-cena zcela urcite.

V pripade ze nekdo zafinancuje repraky,jsem schopny zajistit na vzorkovy kus zbytek,to znamena zesilovace,drevo a vyhybku.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 kvě 2007 15:36

kolik je potreba na repraky na vzorkovy kus? :-) mozna ze bych mel jednoho sponzora na repraky. Aspon by me pak hralo u srdce, ze jse udelal neco pro hudebni nadsence :-)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 13 kvě 2007 16:02

nunu píše: V pripade ze nekdo zafinancuje repraky,jsem schopny zajistit na vzorkovy kus zbytek,to znamena zesilovace,drevo a vyhybku.
Super. Takže v příštím století si to budeme moct poslechnout (pokud se to bude vyvíjet stejně rychle jako ten zesilovač pro mě :lol: ) Sorry za OT ...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 16:14

Zjistoval jsem to pred nejakou dobou,konkretne Eton 7-360/37HEX a ACCUTON C²12-6 a ted bych kecal cenu,ale mam dojem ze neco pres 12000. K takovymto menicum se uz hodi i velmi slusny zesilovac, 10k bez biampu,cca 100W. Levne biampy jej neprehrajou ani naahodou,overeno nekolikrat. Byl by to mosfet od Pavla Dudka v poslednich upravach,neni to sice schvaleno ke komercnimu pouziti,ale verim ze by se to dalo velmi rozumne domluvit. Drevo s rozumnou dyhou nekolik tisic,udelane na NC masinach.

Jak by to asi hralo jsem schopny kdykoliv demonstrovat na Focalech,obavam se ze ten eton s acutonem by byly jeste dal.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 13 kvě 2007 16:23

100W? na kazdy menic nebo na celek? S3A maj 150W na kazdej menic (mozna ty D class i vic)... tj 450W na bednu...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 16:25

Ivo,holt tenkrat to neslo...Porad neco nebylo,hlavne mechanika a to je problem. Nakonec se to delalo uplne jinde,protoze pres rok jsem nebyl schopny z jedne fajn firmy dostat par mechanickych dilu. V dreve mam vyhodu v tom,ze dotycny si kresli vsechno sam, a masiny jsou jeho vlastni. A hlavne ma k tomu nejaky vztah,nejen pracovni.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 16:35

100W na male monitory je docela dost. Zminoval jsem tady bedny okolo 30 za par.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 13 kvě 2007 17:08

aha... ja sem myslel, ze si zminoval neco, co bude lepsi jak S rada od adamu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 kvě 2007 17:15

nunu: mas focaly (ktere?), nebo jsem te nepochopil?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 17:48

Mam shan E530 kde jsou repro od focalu.Vyhovujou mi.Ke klavesam bych rad neco mensiho pro blizky poslech...

Matuchovi,neposuzuju bednu podle toho,zdali ma vykon 100,150 nebo 450W.Posuzuju bednu podle toho jak verne a s jakym rozlisenim dokaze reprodukovat signal do ni privedeny.Taktez nikde neni receno ze biampingova bedna musi byt zakonite lepsi nez klasicke reseni.Ani nahodou.Vzdy zalezi na mnoha okolnostech.Je dokonce naprosto nepodstatne zdali maji zesilovace vykon 100 nebo 150W. Je to totiz rozdil jen 1,5 dB,coz je uchem sotva rozlisitelna zmena.Skok 1dB nerozeznas.Mnohem dulezitejsi udaj je,jak velke zkresleni pri tech 100W bude ten co onen zes mit. A je toho mnohem vic.

Kazdopadne 3x150W v triampu neda vetsi akusticky tlak nez 150W v jednom konci.Akorat muzou byt pouzite horsi zesilovace,s oblibou integrovane v nejakem TDA nebo LM.

Mne se osobne dost zamlouva ten okopnuty pavian.Ale kvuli jednomu kusu se to neoplati.Pokud by nebyla sance alespon na deset paru,nema cenu se tim zabyvat.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 13 kvě 2007 19:03

No nikdo tady nehraje na typicky vietnamsky tisice watu v kazdym jezevcikovi samozrejme. Vyssi tridy monitoru maj ale kazdopadne maj 100-200W na kazdej menic a nejakej duvod pro to urcite je. Asi i ekonomickej, ale diky tomu vykonu se asi muzou drzet dyl v linearnim pasmu s mensim zkreslenim. Ale ja sem hovno designer repraku/zesilovacu, takze uz raci budu drzet hubu.

Sorry ale skok o 1dB poznam. Problemy s rozeznavanim hlasitosti (pro me aspon) prichazej pod 0.5dB...


No a popravde... z "pokoutne" stavenejch kopii cehokoli mam spis strach a neverim jim z hlediska vazny prace. Neverim moc lidem, ktery takovy veci delaj z hlediska casu... jejich moznosti takovy veci merit v nedozvukovejch komorach (pokud je potreba) a tak...

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 kvě 2007 19:11

myslím, že pro monitory na blízký poslech je 450W trošku přehnaná hodnota. Záleží teda na citlivosti repráků, ale při představě, že bych si z mětru pustil bednu na 200w a měl něco smysluplně dělat, se mě jímá hrůza :-)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 13 kvě 2007 19:26

Vlachy vo svojej knihe pise nieco o tom, ze tieto repraky pre nejake zvukove dovody maju velmi nizke citlivosti, zato tie vykony pri monitoroch su na pohlad akoby vysoke.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2007 19:35

nesel mi sem dat ten odkaz,tak tady at je treba predstava.
tomast.webzdarma.cz\06_neosazenymonitor_orech2.jpg

Jasne ze z ruzne bastlenych veci jde strach,nicmene lidem jako je pan Dudek,Sýkora, z tech mene znamejsich (zatim) Marek,Hogen jde duverovat a je u nich zaruceny jisty vysledek.
Pri citlivosti repraku okolo 90dB na wat a metr je vykon 100w naprosto dostacujici.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2007 11:18

ked vies citlivost repraka, vies si predsa zratat aky potrebujes vykon zosika na pozadovany akusticky tlak... o nic ine nejde
bez znamej hodnoty citlivosti je informacia 100W, 200W, 500W naprosto nanic. a ani argument ze ine bedne maju ine vykony, nic neznamena. proste pouzivaju menej citlive menice, casto z financnych dovodov (na basaku je najdrahsi magneticky obvod a cim vacsi tym vacsia citlivost)
mimochodom meranie v anechoickej komore je imho nanic. meranie v realnej miestnosti ti da viac informacii. ale nejake meranie treba, to je tutovka. ovsem pokial kalibrovany mike od thomana stoji 35 eur, neni o com

Odpovědět