Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dendy » 18 lis 2010 12:15

jaaj jasne Hornbach ze ma to nenapadlo.. v Hornbachu maju vsetko :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Kermitak » 18 lis 2010 12:20

Trochu se to odchyluje od puvodniho dotazu, takze zpet k nemu - jaky to ma/nema vliv na masiny?

Fractal: proc? Imho tem masinam vic ublizi kazdodenni zapinani nez nonstop provoz.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od W.Cable » 18 lis 2010 12:38

Myslim si ze vliv je minimalni, spise zadny. Jak by mohl napetovy kabel poskozovat hardware, pokud je v poradku?
Takhle to vypada uvnitr toho switche:
Obrázek

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 lis 2010 12:47

riešení je určite dost, lúbi sa mi to čo Dedko sem dal alebo ten pákový čo spomínal Dendy, ale zaujímalo by ma presne to na čo poukazuje Kermitak. napr. pedalove efekty nám na jednej predlžovačke s vypinačom a použivam to tak už roky a nikdy sa nič nestalo, ale tie su všetky na adapter, skor mi pride horšie vypínat takto zosik, synty, samplre, hlavne tie staršie ročníky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od kexik » 18 lis 2010 12:54

ono ked zapnes cele studio naraz, pri istom mnozstve spinanych zdrojov to moze celkom dobre vyhodit istic...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dendy » 18 lis 2010 13:18

kexik píše:ono ked zapnes cele studio naraz, pri istom mnozstve spinanych zdrojov to moze celkom dobre vyhodit istic...
kexik a nemoze aj v extremnom pripade spatny raz od impulznych zdroov niektory z nich odpalit ? ked su vsetky na jednej faze (co v pripade 1 izby s najvacsou pravdepodobnostou su)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od tomy45 » 18 lis 2010 13:29

Ja som to urobil tak, ze v studijku mam 3 fazy, ak to dobre pisem, nejde mi energy z 1 a napajane za sebou na to iste vlakno (sorry za vyraz, nie som odbornik) a mam gear podeleny tak, aby tie najvacsie zruty boli aspon po 1 na kazdom tej faze. Vsetky tieto 3 fazy sa mi daju vypnut 1 vypinacom (klasicky ako svetlo v izbe s tym, ze ten vypinac samotny akosi vie :) urobit to ze tam do toho nejde riadna bomba, prepatova ochrana sa to vola? , ale nikdy to nezapinam vsetko naraz. Po jednom, a samozrejme, nie vzdy potrebujem mat vsetko zapnute.

mam znameho elektrikara, tak som pekne vypratal studijku, povysekaval po stenach "cesty" natiahli sa kable, skrine a ostatne carovne veci co k tomu treba. Mam to nezavisle, cize ak niekto v dome zapne pracku, ci 2 chladnicky :) tak mi to nijak nevadi :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Ivo » 18 lis 2010 13:37

Lampové přístroje by neměly být ponechávány zapnuté déle než třeba - ničí se tím lampy a snižuje jejich životnost. Ostatním přístrojům permanentní zapnutí nijak neškodí. Mně osobně zapínání jednoho přístroje po druhém nevadí - takový "rituálek" ? :wink:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Fractal » 18 lis 2010 13:52

myslím že jde hodně i o šetření... taková zapnutá ssl konzole, nebo tesla mix, zerou jako stádo krav, jsem zvyklý všechno vypínat, i monitory, i monitor... podle mě jsou takové ty kecy "nech to zapnuté, ničí se to když to furt vypínáš/zapínáš" jenom oxymorony energetických společností

zase vim že pro lampy a kondenzáky je lepší rozehřívací kolo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2010 14:14

dedko píše:Možno od veci, možno ani nie...
ja to riešim tak, že mám takúto ovládačku, k tomu 4 zásuvky...
Obrázek
1 - svetlá, 2 - synťáky a veci v racku a PC, 3 - mix, 4 - koncový zosilovač. Mám to pri dverách, keď prídem na skúšobňu asi v sekundových intervaloch dám 1,2,3,4 ON a kým sa prezujem všetko je zapnuté... Pri odchode naopak...
podobny system pouzivam doma ..

http://www.kappak.sk .. je tam vsetko co moze clovek potrebovat .. spinace , dymery , pod omietku alebo do zasuvky , snimace pohybu , a dialkove ovladace a vypinace na stenu .. spravit sa da z toho uplne vsetko ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2010 14:14

mONOGRAm píše:Pytkin: takze to nemoze mat negativny vplyv na masiny ani pri castom vypinani /dajme tomu raz denne/?
negativny vliv to nemoze mat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od kexik » 18 lis 2010 14:29

dendy píše:
kexik píše:ono ked zapnes cele studio naraz, pri istom mnozstve spinanych zdrojov to moze celkom dobre vyhodit istic...
kexik a nemoze aj v extremnom pripade spatny raz od impulznych zdroov niektory z nich odpalit ? ked su vsetky na jednej faze (co v pripade 1 izby s najvacsou pravdepodobnostou su)
isteze moze a aj sa mi to uz stalo (vymazala sa romka v mobile ked som zapol sucasne stary monitor a mobil na nabijacke)
idealka je postupne zapinanie. viem si predstavit nejaku skatulu so zasuvkami kde by bola nejaka aktivna delay line, ale to uz nie je prave kupitelne v obchode (vyrobit by to asi celkom slo)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2010 21:43

Kupitelne to je. Ale je to dost drahe. Kupoval som take na 8 zasuviek a stalo to asi 700 eur. Malo to ale aj web management. Upskar mi rozpraval ze take veci bezne robia do rozvadzacov a vyde to zlomok ceny.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 29 lis 2010 14:37

ATB /André Tanneberger/to uz davno resil zapinanim hlavniho Vyp/Zap - zapojen za 16A jisticem - vlastne kompletni okruh zasuvek - ale popravde jsem to tenkrat videl poprve .... vzpominam si ze st.monitory mel vypnute :-)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Liquid Sound » 29 lis 2010 15:07

K tématu bych měl asi tři body:

1) Zvažte zda-li je opravdu takové řešení nutné tj. opravdu potřebujete všechno? Musí všechno běžet tj. opotřebovávat se i když to není využité? A to především, musí to žrát eletkřinu, za kterou platíte?

2) Leckerý mašinky maj větráky a harddisky ergo jakmile zapneš veškerej equpment, začne to dělat v plný palbě největší možnej randál. :(

3) Některé věci v řetězci by se měly zapínat postupně. Např. u master clocku chvilku trvá, než se dostane do locked stavu. Pak se na ně syncují další přístroje jako ADDA atp. Onen masterclock ale třeba je zase sám napojen na ref clock a jenom reshapuje, takže musí být ještě něco před nim, atp. Nahodit to všechno najednou se obecně nedoporučuje a z vlastní zkušenosti vim, jaký s tim můžou bejt problémy...
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět