Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od mONOGRAm » 17 lis 2010 21:31

Chcel by som sa zasvatenych opytat, ako riesia vypinanie gear-u trebars v racku - napojenie na jeden power manager, vsetky masiny v ramci jedneho systemu sietovo zapnute a zapinanie/vypinanie riesite ON/OFF tlacidlom na manageri?
popr. ako sa to riesi vo velkych studiach?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Kermitak » 17 lis 2010 21:49

Jo tak to me taky zajima, rad bych vsechno zapinal jednim cudlem, ale nevim proc mi to neprijde uplne koser.
Ve velkych studiich bych rekl, ze se to vubec nevypina, stejne jim tam casto bezi nonstop konzole, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2010 01:03

my sme vypinali studio jednym vypinacom .. 24V islo do rozvodnej skrine , kde bol stykac a zapol vsetky zasuvky (UPSkove aj NEupskove) , ktore boli v studiu ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od Fractal » 18 lis 2010 03:12

no, pokud jsou v tech bohatych studiích chytří, tak to vypínají :oops:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dendy » 18 lis 2010 09:41

treba cele studio zapojit na taky ten velky pakovy prepinac, taky ten co ma v starych horror a scifi filmoch kazdy slusny sialeny vedec... a pozor musi byt zhrdzaveny velky a musi na neho kvapkat voda a okolo byt pavuciny .. nech to ma tu spravnu inspirativnu atmosferu...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od mONOGRAm » 18 lis 2010 09:43

Pytkin: takze to nemoze mat negativny vplyv na masiny ani pri castom vypinani /dajme tomu raz denne/?

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od c9000 » 18 lis 2010 10:03

dendy píše:treba cele studio zapojit na taky ten velky pakovy prepinac, taky ten co ma v starych horror a scifi filmoch kazdy slusny sialeny vedec... a pozor musi byt zhrdzaveny velky a musi na neho kvapkat voda a okolo byt pavuciny .. nech to ma tu spravnu inspirativnu atmosferu...
Hlavně musí při spuštění zajiskřit alespon jeden pořádný elektrický výboj aby se atmosféra ucelila. :)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od mONOGRAm » 18 lis 2010 10:13

Dendy, C9000: tajne som dufal, ze mi najma niekto poradi, kde sa da taky vypinac kupit.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od c9000 » 18 lis 2010 10:45

máme v práci takovou multivypínačku , krabička co zapojíš do standartní zásuvky, a na tu pak rozvedeš všechny ostatní prodlužky, krabička má dálkové ovládání, které funguje z jakehokoli místa v místnosti a takto se jím dá ovládat až 5 zařízení. To je myslím good řešení. :wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dedko » 18 lis 2010 10:48

Možno od veci, možno ani nie...
ja to riešim tak, že mám takúto ovládačku, k tomu 4 zásuvky...
Obrázek
1 - svetlá, 2 - synťáky a veci v racku a PC, 3 - mix, 4 - koncový zosilovač. Mám to pri dverách, keď prídem na skúšobňu asi v sekundových intervaloch dám 1,2,3,4 ON a kým sa prezujem všetko je zapnuté... Pri odchode naopak...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dendy » 18 lis 2010 10:50

hm to nekupis.. skorej niekde na nejakom zabudnutom hrade kde kedysi robil experimenty Prof. Frankenstein najdes..

inak teraz vazne - neviem ja by som to urcite 1 vypinacom nezapinal, aspon nie priamo 220V .. lebo to moze hodit velky prudovy naraz ktory ti moze aj nieco znicit (aj ked cisto len teoreticky).. ja by som to poriesil tak ze by som si spravil aspon 2-3 okruhy (podla toho kolko toho mas), kazdy okruh na predlozvacku zo samostanym vypinacom a tie predlzovacky by som si dal niekde tak aby som mal nan e lahky pristup.. zapnut par vypinacov nieje az taky problem.. mal som vzdy take tie klasicke obycajne (biele) 4-8 zasuvkove kratke predlzovaky (1 - 2 m) a tie som mal napichane do 1 takej lepsiej aj s prudovou ochranou .. bezne som ju nechaval zapnutu a vypinal len tie dielcie "vetvy" .. len ked som vedel ze dlhsiu dobyu nebudem s tym nic riesit tak som vypol aj tu hlavnu ..

btw. pokial to slo vzdy som si to delil este na okruhy ktore castejsie pouzivam (mixak, repraky a TI-cko ktore pouzivam ako zvukovku zaroven na 1 okruhu), dalsie syntaky na dalich okruhch .. lebo casto mi stacolo zapnut prave ten 1 ale len v pripade potreby dalsie ..


dedko: to vyzera paradne ! som nevedel ze daco take existuje.. kde si to kupil ?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od W.Cable » 18 lis 2010 10:57

Mozna to je zbytecne komplikovany reseni, ale ja pouzivam tohle.
Obrázek

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od mONOGRAm » 18 lis 2010 11:06

o roznych podobnych rieseniach aj viem, skor by ma potesila fundovana odpoved, ci su taketo riesenia "koser" najma pre zivotnost zariadeni, fungujucich na nich.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od dedko » 18 lis 2010 11:08

dendy: v úzko špecializovaných predajniach Tesco, Hypernova, Hornbach, Baumax, atd :)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Hromadne zapinanie/vypinanie studioveho zeleza

Příspěvek od 120BPM » 18 lis 2010 11:11

dedko píše:Možno od veci, možno ani nie...
ja to riešim tak, že mám takúto ovládačku, k tomu 4 zásuvky...
Obrázek
1 - svetlá, 2 - synťáky a veci v racku a PC, 3 - mix, 4 - koncový zosilovač. Mám to pri dverách, keď prídem na skúšobňu asi v sekundových intervaloch dám 1,2,3,4 ON a kým sa prezujem všetko je zapnuté... Pri odchode naopak...
To je hodne dobry. :shock: Super!!!
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět