Jak připravit DJ set?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Jak připravit DJ set?

Příspěvek od Prvotsky » 20 zář 2013 23:36

Zdar,

nejsem dj , ale mám už momentálně dost pečlivě vybraných tanečních pecek ( deep house, tech house ) , ze kterých bych chtěl připravit delší set ( kolem hodiny ) a potěšit kamarády.

Nidky sem nic takového nedělal , ale stačí když skladby budou do sebe plynule přecházet a prolínat se jen konec/začátek ( rytmicky )
- klasika dj setů.

Mám to udělat v logicu přez flex tempo , nebo traktor? Jakékoliv jiněé typy k tématu vítány.

Díky

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od biscuit » 21 zář 2013 00:12

doporucuju traktor. nejjednodussi a navic nejvic autenticky realtime pristupem. kdyz budes chtit osobnejsi pomoc, klidne pis pm ;)
kdyz budes chtit, pujcim ti i twitch, aby ses doopravdy vyradil :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2013 11:54

Rozhodně ABLETON... tam si vše hezky nawarpuješ přichytíš na tempo i Key a sequencer máš podobný.. navíc tam je 3pásmový DJ eq, takže jen poslkádáš za sebe a naautomatizuješ korekce a volume a je to.
Je potřeba myslet i na to, abys správně dodržoval přechody v taktech atd.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od longsleeper » 21 zář 2013 20:21

Traktor nebo Virtual Dj...použij sync pro srovnání tempa (což nemám rád, ale v tomhle případě je to na místě). Je dobrý si roztřídit tracky podle typu a atmosféry, a taky si trochu promyslet nějakej vývoj. Není uplně nejlepší dát nejtučnější pecky hned na začátek, ale spíš set postupně gradovat.
Naposledy upravil(a) longsleeper dne 21 zář 2013 21:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2013 20:29

Otazkou je, jestli si chces zahrat a delat, ze je to live a nebo jestli ti jde o vysledek mit hotovej set. Pakli-ze ti jde o vysledek, poskladej to v abletonu a neztracej cas nejakym live zkousenim pres traktor a virtual dj.. zbytecna ztrata casu..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od Prvotsky » 21 zář 2013 21:50

díky
nejde mi o nic víc, než poskládat do harmonickýho setu tracky , ktery mam rad, tak aby to bylo kompaktní.

Už zkoušim traktor

ad ableton - pro tento ucel by postacila i intro verze?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od TOM-Thak » 21 zář 2013 22:25

Ano, pro tento ucel postaci i intro verze. Nevyhodou intro verze je, ze umi jen 10 audio stop, takze kdybys chtel vic treku, tak musis vyuzit nejake predesle stopy a upravit si automatizace.. vracet zpet uz ztisene volume, korekce atd. ale da se to taky.. v podstate by ti na to stacilo mit 2 audio stopy.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od hombrefeo » 21 zář 2013 22:35

TOM-Thak píše:Otazkou je, jestli si chces zahrat a delat, ze je to live a nebo jestli ti jde o vysledek mit hotovej set. Pakli-ze ti jde o vysledek, poskladej to v abletonu a neztracej cas nejakym live zkousenim pres traktor a virtual dj.. zbytecna ztrata casu..
tom: (Y) :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od biscuit » 21 zář 2013 23:01

honzo v traktoru to je na par hodin se naucit se softwarem, pak si trosinku osahat rutinu mixu a pak jsou to hodiny zabavy pri realtime "praci"... naproti tomu v abletonu a mozna i v tom logicu udelas za cas toho mixu v realtimu celou praci a budes to mit "jakoze" vybrouseny, ale podle me to bude strasne studeny... i kdyz ucel to mozna splni. ted je dulezity, co je pro tebe dulezity :-)

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od longsleeper » 21 zář 2013 23:55

On totiž ten "human touch" z toho jde pak cítit :wink:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od Prvotsky » 21 zář 2013 23:56

ten traktor me bavi - ale budu se muset trochu ucit.

navic pak muzu pratelum zahrat nazivo, kdyz se to naucim..

Tracky ktere mam vybrane pro deep house set varýrují 118 - 125 bpm. Jak si nastavim prumerny bpm pro celej mix?

Nebo upravujete bpm v prubehu?

Jelikoz kdyz jedu ciste master - sync - tak samozrejme je bpm setu dany prvni skladbou..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od longsleeper » 22 zář 2013 00:12

Já většinou postupně zrychluju...jinak pro deep house bych volil 125

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od Prvotsky » 22 zář 2013 00:41

to znamená , že přidáváš na rychlosti v průběhu přehrávání - pak tu zrychlenou necháš jako master a sync na další?

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od longsleeper » 22 zář 2013 01:03

Nepouzivam sync, ja mam traktor s gramcema a timecode vinylama...ale v podstate
presne jak si to napsal

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Jak připravit DJ set?

Příspěvek od Prvotsky » 22 zář 2013 03:37

play list vcetne cues hotov - myslim ze se podarilo co sem zamyslel..

traktor je super.. 8)

Nejaky typy na finalni nahrati setu? mam pouzit audio record v tractoru a pak doladit v logicu ( mastering ) ?

Odpovědět