Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

kexik píše:ekeaze: kratky komentar k trigger fingeru... je dost citlivy? jak velocity?
Je citlivy... no clovek si musi zvyknout. Navic si muzes upravit velocity curve, takze tu citlivost si muzes upravit podle sebe je tam 9 ruznejch prubehu. Jak rikam mam ho od pondeli moc jsem si jeste nezvyknul. Kdyz se strefis primo na okraj padu (uplny okraj cca 2 mm), tak pad nereaguje. Knoby jsou vyborny, slidery nic moc. Ma 16 programu lehce prepinatelny, vse se da routovat (mid cc, midi ch 1 -16, velocity min-max). Trigger finger +abletonem 5 je lepci mpc.

Cyril
Příspěvky: 5715
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Aha, USD 249.95. To chci na beaty!!!

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ocuj ekeaze, ten Live je original?

Cyril
Příspěvky: 5715
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Kdyz dokazu zabubnovat prechody a slozitejsi pasaze prstama, ale blbe se mi zadavaj mysi, tak je to asi idealni doplnek, co?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Cyril píše:ekeaze: Kolik ten kontroler stal? A co to je za monitory?
Trigger finger prodejni cena 6 590,- kc. www.Disk.cz
Monitory jsou to EVENT 20/20 passive kazdej 150W. Zesilovac knim mam Alesis RA 300.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Poshook píše:ocuj ekeaze, ten Live je original?
Myslis Ableton LIve 5? Ten je original. Koupil jsem ho za polovicni cenu.
K zvukovce Egosys quatafire davaj kartu se slevou 50%.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ja asi pojdem skor do dacoho co sa obtlka palickami... ale zvazujem aj triggerfinger... asi si ho musim dakde osahat, takto sprostredkovane to neni ono... inak priebehy velocity ma netrapia, to si viem v hoste upravit, skor minimalnu a maximalnu hodnotu co to vysle, ked sa po tom bachne riadne a uplne najmenej? (ani lacne klapky nevedia 1, moje zacinaju tak na 25 a koncia na 110)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Cyril píše:Kdyz dokazu zabubnovat prechody a slozitejsi pasaze prstama, ale blbe se mi zadavaj mysi, tak je to asi idealni doplnek, co?
Nejlepci... S padama se da dobre blbnout... :) Mel jsem driv mpc2000xl, to jsem prodal kuli tomu, ze je to funkcne hroznej oldshchool, ale pak jsem zjistil, ze mi ty pady schazej. TRIGGER FINGER to vyresil a jak rikam s Abletonem 5 dohromady je to lepci jak MPCxxxx.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

kexik píše:ja asi pojdem skor do dacoho co sa obtlka palickami... ale zvazujem aj triggerfinger... asi si ho musim dakde osahat, takto sprostredkovane to neni ono... inak priebehy velocity ma netrapia, to si viem v hoste upravit, skor minimalnu a maximalnu hodnotu co to vysle, ked sa po tom bachne riadne a uplne najmenej? (ani lacne klapky nevedia 1, moje zacinaju tak na 25 a koncia na 110)
Nejspis "co sa obtlka palickami" bude asi citlivejsi volba. Mne Trigger Finger vyhovuje diky tomu ze ma i knoby a slidery.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ekeaze píše:
Poshook píše:ocuj ekeaze, ten Live je original?
Myslis Ableton LIve 5? Ten je original. Koupil jsem ho za polovicni cenu.
K zvukovce Egosys quatafire davaj kartu se slevou 50%.

Ako si s Live spokojny? Verzia 5.0.1 je dost bugova a uz skoro 5 tyzdnov sa riesi verzia 5.0.2 (momentalne v skusobnej verzii beta c.8:))

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

a co je to za percusivny nastroj vlavo polozeny na racku? ma to aj velocity sensitivity?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Poshook píše:a co je to za percusivny nastroj vlavo polozeny na racku? ma to aj velocity sensitivity?
To je takzvany Nosni percusivny nastroj, ktery jako prvni neovladas pre midi, ale prez cichove bunky, ktery vyslilaji signal do mozku a pak muzes myslenkama ovladat ruzne nastroje na dalku. :D :D :D

Live 5.0.1 naprosto bez problemu. Jelikoz ho pouzivam jen jako midi sequencer pro HW, tak si neztezuji. Z Vst pouzivam jen Battery 2 a nejake FX. Problem jsem mel jen s Halionem 3, ktery bezi prez REWIRE a tam nejak blblo nastaveni dellay na stope. Nedal se pouzit. Jinak jsem spokojenej.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ked ho pouzivas ako Midi Out sequencer, tak to by malo byt OK. ja som hodne nasr**y na Ableton, pretoze vypustili nedorobeny produkt, ktory pri komplexnom pouzivani pada jak hruska. na Ableton fore dokonca nejaky typek vytvoril folder: "Whose Live 5 does not Crash?" a zatial sa nasli dvaja :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Poshook píše:ked ho pouzivas ako Midi Out sequencer, tak to by malo byt OK. ja som hodne nasr**y na Ableton, pretoze vypustili nedorobeny produkt, ktory pri komplexnom pouzivani pada jak hruska. na Ableton fore dokonca nejaky typek vytvoril folder: "Whose Live 5 does not Crash?" a zatial sa nasli dvaja :)
A to se o Albetonu povidalo, ze je to nejstabilnejsi aplikace... Je fakt, ze kdyz jsem zkousel vice VST nastroju, zatizeni tak 70% cpu, tak to melo dopad i na midi clock (litalo to kolem +-5 bpm)(normalne litak tak kolem+-1bpm), coz jsem vubec nepochopil....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Tak som dnes objavil dake fotecky naseho hudobneho koutku v praci ..

<img src="http://midi.pytkin.sk/studio.jpg">

Odpovědět