Jak vypadá váš pracovní/hudební koutek?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
cough
Příspěvky: 36
Registrován: 04 srp 2005 17:56

Příspěvek od cough » 12 říj 2006 13:02

radek P: hezké, ty stojany pod monitory máš odkud? Docela by mně zajímalo, kde se dají výškově stavitelné stojany sehnat...
Divíte se tomu, Klásek?.....

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 říj 2006 13:03

kexik: No, to je pravda. Ale třeba Mac Pro se téhle věci asi nedočká. Ikdyž kdo takovej komp vypíná, že? A už jsme OT :oops:

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 12 říj 2006 16:26

kexik píše:apropos, dnesne nove bordy vedia zapinanie klavesnicou. pohladaj v biose...
Muj board se teoreticky umi uspat do nejakeho toho S3 a pak se vzbudit klavesnici, ale ja musim mit bohuzel ACPI uplne vypnute, jinak je deska nestabilni (stack trace koncil vzdycky v necem, co se jmenovalo nejak jako acpi.sys, tak jsem to vypnul). Takze nejake uspavani a buzeni pocitace klavesnici zatim nehrozi. Diky za tip na dalkove ovladani, to me vubec nenapadlo. Stolek na koleckach ma taky svoje vyhody, clovek se muze hned vizualne pokochat tou vlnou, kterou nahral:) A pak ji mysi dorubat k obrazu svemu.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 12 říj 2006 16:28

Cyril: na to ze ses moderator dost flamujes ;)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 12 říj 2006 16:39

kexik píše:k vypinacu: ano mam radost. ucel svati prostriedky :)
apropos, dnesne nove bordy vedia zapinanie klavesnicou. pohladaj v biose...
Ale to funguje jen v případě, že je počítač stále (i vypnutý) zapojený do sítě (nesmí se vypínat UPSka :cry: )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 12 říj 2006 16:40

cough píše:Docela by mně zajímalo, kde se dají výškově stavitelné stojany sehnat...
Stojany jsem koupil v Muzikeru, bylo to myslím 890 Kč za kus teď ještě trochu podražili:
http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... od_id:7058
Thomann trochu vylepšil WWW, takže teď je tam samostatná kategorie "studio stand", která myslím dřív nebývala. Ale nic levnějšího jsem tam nenašel:
http://www.thomann.de/gb/cat.html?gf=st ... nds&oa=pra

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 říj 2006 11:48

Náhodou jsem našel na webu jeden útulnej/úchylnej koutek :)

http://www.syntezatory.prv.pl/vintage.htm
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 23 říj 2006 11:51

atomix: ty jo a posloucha to z jezevcika...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 říj 2006 12:58

hodne toho ma zaplyho jen co je pravda 8)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 říj 2006 14:18

:) taky se mi zda, ze k nekterym vecem nevedou kabely ... kazdopadne je to desnej chaos asi bych v tom nemohl pracovat ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 23 říj 2006 16:24

To Radek: Chci se zeptat na video kabel. ta vzdálenost... Jaký máš obraz? Je ostrý? Nechytá to už nějaké ruchy?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 říj 2006 17:04

Ondrash píše:To Radek: Chci se zeptat na video kabel. ta vzdálenost... Jaký máš obraz? Je ostrý? Nechytá to už nějaké ruchy?
jestli můžu odpovědět já... (protože to mám zařízeno velmi podobně).
Kabel k monitoru mám digitální 1,8m:
<img src="http://www.digital-data.de/pic_global/p ... 72_gr1.jpg">

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... EQP-312189

http://www.equip-info.de/english/index. ... che=118932

Obraz naprosto perfektní :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 23 říj 2006 17:33

Ondrash píše:To Radek: Chci se zeptat na video kabel. ta vzdálenost... Jaký máš obraz? Je ostrý? Nechytá to už nějaké ruchy?
Já mam kabel analogový, 1,5 metru plus prodlužka 3m, takze celkem 4,5 metru. Na statickém obrazu nepozoruju problém (úpravy obrázků atd.), na video/DVD moc nekoukám. Ale může to být tím, že mám zmlsané spíš uši, než oči:)

Chtěl jsem použít digitální kabel, ale nenašel jsem delší než ten 1,8 m. Nevíte někdo o delším? Je tam nějaký limit? Já mám ten stolek na kolečkách a potřebuju aspoň 2m akční rádius (plus průchod zdí a cesta k PC na druhé straně, takže 3m by byly ideální).

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 říj 2006 17:37

Digitální kabel není problém sehnat až 10m. Avšak záleží na té "zmlsanosti", u rozlišení 1280*1024 by to problém být neměl, ale u vyšších rozlišení se mohou objevovat už artefakty v obraze, takže se na takové délce, zejména u velkých LCD, už doporučují 2x 5m kabely a DVI booster, ale ten už není vyloženě laciná věc (asi 7 tisíc bez DPH). Každopádně do 5m by to mělo být bez větších problémů a navíc je k dispozici např. 3m verze
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 23 říj 2006 17:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 říj 2006 17:42

radek_p píše:Chtěl jsem použít digitální kabel, ale nenašel jsem delší než ten 1,8 m. Nevíte někdo o delším?
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... EQP-312190

Tuto značku (EQUIP) doporučuji. Pokud je kabel opravdu udělán tak, jak je uvedeno v datasheetu na jejich stránkách, tak není co řešit.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět