Měl by někdo radu pro absolutního laika?
Měl by někdo radu pro absolutního laika?
Zdravím,
Předem upozornuji, že tomu zatím moc nechápu, a zatím jsem dokonce nepochopil ani význam např. slova "sekvencér".
Koupil jsem si na takové to domácí žvýkání master keyboard M-audio KeyRig 49. V balení byl SW M-Audio, (ten už jsem jakžtakž rozchodil a na klávesky vyloudil pár zajímavých zvuků) a SW Ableton Live Lite 6. Chtěl bych ale své pokusy zaznamenat do několika stop a pohrát si s tím, a nevím jak. Je mi k něčemu dobrý ten Ableton? Dá se to nějak propojit s tím SW od M-Audio? Nebo potřebuju jiný soft? Možná si myslíte, že si dělám srandu, ale já opravdu nevím, koho se na to zeptat. Díky, pyngu
Předem upozornuji, že tomu zatím moc nechápu, a zatím jsem dokonce nepochopil ani význam např. slova "sekvencér".
Koupil jsem si na takové to domácí žvýkání master keyboard M-audio KeyRig 49. V balení byl SW M-Audio, (ten už jsem jakžtakž rozchodil a na klávesky vyloudil pár zajímavých zvuků) a SW Ableton Live Lite 6. Chtěl bych ale své pokusy zaznamenat do několika stop a pohrát si s tím, a nevím jak. Je mi k něčemu dobrý ten Ableton? Dá se to nějak propojit s tím SW od M-Audio? Nebo potřebuju jiný soft? Možná si myslíte, že si dělám srandu, ale já opravdu nevím, koho se na to zeptat. Díky, pyngu
pyngu : skus pozrie youtube, tam urcite najdes tutorialy k abletonu.. ja som nasiel namatkovo toto
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
a dobre su tiez tutoriale textove, tie mas zas tu
http://www.ableton.com/pages/tips/home
neboj, nie je to ziadna veda...
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
a dobre su tiez tutoriale textove, tie mas zas tu
http://www.ableton.com/pages/tips/home
neboj, nie je to ziadna veda...
-
tiez by som sa prihovoril za cubase,je to v podstate standardny system,v ktorom mozes zakotvit a tvorit v nom aj ked budes svoju tvorbu obohacovat a sprogresivnovat,popripade zacat pracovat s zivymi nastrojmi,nieco nahravat a tak...a nie je vobec tazky na naucenie,a dost prehladny...co som z inych programov moc taky dojem nemal
dnes je jediným profi programem na hudbu Cubase, Sonar a Logic (Apple). Všechny ostatní (Reason, FL studio, Ableton atd.) jsou víceméně specifičtěji zaměřené programy. Jeden je vhodnější třeba na live, v jiném zase nejde nahrávat audio (vokály) atd.
Musíš si prostudovat, kterej z nich ti vyhovuje, jestli profi obecnej, ve kterem jde všechno a nebo nějakej specialní, kterej ale může mít v určité oblasti omezení.
Musíš si prostudovat, kterej z nich ti vyhovuje, jestli profi obecnej, ve kterem jde všechno a nebo nějakej specialní, kterej ale může mít v určité oblasti omezení.
Poklop: mno, jestli jsi tou poznámkou o té nemožnosti nahrávání vokálů myslel FL Studio, tak to není pravda, umí to nahrávat vokály, kytary, cokoliv chceš...
nenarazil jsem ve FL Studio na nic, co bych potřeboval a ono to tam nebylo...
Cubase jsem tu sice také doporučil, ale nemám rád to jeho GUI a proto ho asi nikdy nebudu používat...navíc, proč taky...
nenarazil jsem ve FL Studio na nic, co bych potřeboval a ono to tam nebylo...
Cubase jsem tu sice také doporučil, ale nemám rád to jeho GUI a proto ho asi nikdy nebudu používat...navíc, proč taky...
Umí, už jsem tak pár songů udělal.. ale je to utrpení - možnosti editace jsou na facku a je to nepřehledný.. kdyby do FLka dokázali integrovat nějaké "přepnutí" do wave editoru, bude to geniální - zatim je ale FL "pouze" perfektní prostředí na tvorbu elektroniky, hhopových beatů, potažmo na hudební základ čehokoli..
Re: Měl by někdo radu pro absolutního laika?
Mily Pyngu, ja pro tebe mam jednu pratelskou a dobre myslenou radu... rychle ty klavesy zase prodej a misto hledani vyznamu slova "sekvencér" bez nekam ven honit holky!!!pyngu píše:Zdravím,

mě bohatě stačí to co píše Sadluck. Ale je to tak, že každej si brání ten svuj
takže chápu tvoji rozčilenost 
Mám dojem, že Cubase a Nuendo je nejrozšířenější mezi PCkářema. Alespoň tedy skladatelé, které znám, jej používají.
EDIT: ono nejde jen o skládaní ale i o dalsi veci, který se dělají ve studiu ....

Mám dojem, že Cubase a Nuendo je nejrozšířenější mezi PCkářema. Alespoň tedy skladatelé, které znám, jej používají.
EDIT: ono nejde jen o skládaní ale i o dalsi veci, který se dělají ve studiu ....
Poklop: hehe, nejsem rozčílenej, ani náhodou, jen diskutuju
pokud ti jde jenom o ty vokály, tak pro mě za mě to přiznám - na to fruity není ideální, ale já si, pokud budu chtít, kvalitní vokály nebo cokoliv jiného, nahraji i bez Cubase...ale chtěl jsem slyšet, co lze udělat v Cubase co nelze udělat ve Fruity - třeba bych na Cubase přešel...ale nevím o ničem zásadním, kvůli čemu bych Cubase měl chtít...
když vezmu skládání instrumentálky, tak co ve studiu mám jako dělat? mix? mastering? efektování? red-book standart? nic víc mě nenapadá a všechno jde udělat ve fruity - ale neříkám, že to dělám na vestavěných nástrojích...
já si myslím, že nejde vůbec o to, na čem tu hudbu děláš, ale jaký je výsledek a co ti vyhovuje...mě fruity vyhovuje, ale nazývat něco profi a něco méně profi, tak potom bych našel i něco, co by bylo ještě víc profi, než Cubase - třeba ta Sequoia, ale to je jedno, já to nechci měřit na profi, semi-profi a non-profi...ve výsledku, pokud to někdo umí (což neříkám, že jsem zrovna já, to ať soudí jiní), tak stejně nepoznáš instrumentálku udělanou na Cubase a tu udělanou ve Fruity, pokud by byly použité stejné nástroje/synthy, na to bych si vsadil...
nj, jinak já fruity bránim, ikdyž vím, že bych to neměl zase tak přehánět
ikdyž, těch 8 let zábavy na FL se jentak nezapomíná 

pokud ti jde jenom o ty vokály, tak pro mě za mě to přiznám - na to fruity není ideální, ale já si, pokud budu chtít, kvalitní vokály nebo cokoliv jiného, nahraji i bez Cubase...ale chtěl jsem slyšet, co lze udělat v Cubase co nelze udělat ve Fruity - třeba bych na Cubase přešel...ale nevím o ničem zásadním, kvůli čemu bych Cubase měl chtít...
když vezmu skládání instrumentálky, tak co ve studiu mám jako dělat? mix? mastering? efektování? red-book standart? nic víc mě nenapadá a všechno jde udělat ve fruity - ale neříkám, že to dělám na vestavěných nástrojích...
já si myslím, že nejde vůbec o to, na čem tu hudbu děláš, ale jaký je výsledek a co ti vyhovuje...mě fruity vyhovuje, ale nazývat něco profi a něco méně profi, tak potom bych našel i něco, co by bylo ještě víc profi, než Cubase - třeba ta Sequoia, ale to je jedno, já to nechci měřit na profi, semi-profi a non-profi...ve výsledku, pokud to někdo umí (což neříkám, že jsem zrovna já, to ať soudí jiní), tak stejně nepoznáš instrumentálku udělanou na Cubase a tu udělanou ve Fruity, pokud by byly použité stejné nástroje/synthy, na to bych si vsadil...
nj, jinak já fruity bránim, ikdyž vím, že bych to neměl zase tak přehánět