Magion píše:můj postup:
prvně skládat, pak míchat.
Zní to jednoduše, ale v praxi se taky občas ( no vlastně docela často

) neudržím a nějakou ještě nerozvinutou 10 sec smyčku začnu zvukově pilovat a úplně se na tom zaseknu. Pak se z té smyčky stává někdy i oprátka
Motiv se znechutí a nechci se k tomu vracet a jakkoliv rozvíjet... pak to chce nechat odležet.
Nejlepší je rovnou nahrávat, nesrat se s tím, dělat větší celky s vývojem ty pak seskládat a hlavně míchat a pilovat až nakonec, aby se motiv při komponování neznechutil. Je důležitý udržet euforii z tvorby - omíláním se to kouzlo vytrácí...
S tím naprosto souhlasím, dělat spontálně, rychle a pokud možno v celku, když už mi vznikne nějaká skladba je to vždycky během pár hodin (základ). Pak třeba pár týdnů nesplácám nic a spíš si hraju s těma zvukama.
Kdysi jsem v jednom interview s DangerMousem četl jak pracuje jako producent a jak že se mu daří dělat silný, chytlavý a přitom jednoduchý melodie.
Měl na všechno takový malý tříbarevný přesípací hodinky, v nich měl nějakej určenej čas, kterej měl vymezenej pro tu určitou věc a v těhhle časovejch intervalech skládal. Možná to má něco do sebe.
Každopádně ale jako autor budeš vždycky v pozici člověka co ho jeho věci nejvíc ser... Je to stejně jako když maluješ, děláš na tom děláš, baví tě to, protože to furt někam rozvíjíš a pak když je to hotový, kouknu na to a řikám si že bych to podruhý namaloval líp a šup obrazletí do koše( teda alespon já tímhle trpím). Když mi nějakej obraz zůstane, tak je to většinou něco překreslenýho, kde prostě vezmu nějakej nápad a předělám ho podle sebe, ale ten základ je z cicí věci.