Motif Classic - moznosti externych pripojeni

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

kexik: aha jasne uz rozumiem...

pytkin:
1. v tom pripade je to v pohode a nemam co riesit
2. co sa tyka zapojenia obojsmerne, tak taku moznost nemam. nemam totiz Motif rozsireny o digital vstupy. takze mozem to zatial riesit len tak, ze Motif bude master. ale ak to bude fungovat spolahlivo, tak je vsetko uplne ok.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

dano: cubase dostava pcm audio uz v datovej forme, v principe od ovladaca zvukovky (od asio engine, ktora bezi ako sluzba na pozadi). s tym ako si ty zadratujes zvukovku, nema nijaky audio softver co do cinenia. dokonca ani ovladac nie, bud audio chip nejaky clock ma a nejak funguje alebo nema, vtedy nehra nic, alebo clockuje zle a vtedy pocujes pukance alebo vynechavanie signalu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

dano : no v tom pripade motif musi byt master a nemas co riesit .. bude to otrava , zakazdym to musiss prepinat .. alebo musis mat stale zapnuty motif , ked chces hrat zo zvukovky ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

uhm. nastastie to budem musiet prepinat len ked budem nahravat. pri aranzovani to mam analogovo...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

tak ja som uz uplne mimo z techniky asi. mal som zostat pri klaviri. toto je uz moc na mna.

akoze zmena dnes nastala. Motif zapojeny digitalne do AP192 hra aj ked mam zakliknuty sync source internal, aj ked mam zakliknuty external spdif. proste hra stale a toto prepnutie sa ho vobec netyka. pritom pred casom ked som to skusal tak to hralo len pri external, co je aj po vasom vysvetleni dost logicke. no a teraz to hra stale. a aby bolo este veselsie, tak to zaroven aj clipuje a teda je to takto nepouzitelne. takze zas idem analogovo.

teraz mam chut povedat nejake brurtal slovo, ale zdrzim sa, lebo pride Nunui a povie ze to prezo ze mam AP. tak som ticho. ak tusite o co ide, budem rad.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ono moze hrat, ale ked mas zapnute internal, bude praskat, kedze sa lisia presne frekvencie hodin a bude pretekat buffer. ked das clock na external, malo by to fungovat bez klikania, ak to klika, tak su hodiny motifu extremne nahovno a PLL audiofilky vypadava. to je na reklamaciu motifu, v podstate
alebo nehovoris o pukancoch ale o clippingu? akoze vstup je prebudeny?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

dano : tu si pozeral? mozno tam najdes nieco prospesne, mrkni
http://www.motifator.com/classic/classic-btm.php

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

kexik: prepac, hovorim o pukancoch... este je mozno problem v CO2 ktory je medzi Motifom a AP192 a meni optical na spdif
excom: jasne, aj tam to skusim hodit...

edit: dnes som to znovu zapol a robi to presne ako pises Kexik: teda pri internal to robi pukance a pri external to funguje spravne. tak neviem co to vcera bolo... toto som ale vyskusal v nehudobnom windowse. moze mat na to nejaky vplyv Cubase?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

nemal by mat na to cubase vplyv. inak, lahsie sa zvukovka lockne na tichy spdif, ked nic nehra. ale aj to by sa nemalo diat, ze sa nelockne na hrajuci. este si skontroluj ci nemas zasraty konektor na optickom prepojeni. samotny co2 by problemy robit nemal, ak funguje
pri zvukovke na internal to puka principialne, to je jasne. tak sa to pouzivat nema, takze to ani neries

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

dako som sa stratil .. kde je problem ? ved to robi co ma .. pri internal puka , pri external nepuka ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

pytkin: nie pukalo to stale. ale som potom vyresetoval kartu a pohoda. zatial. asi sa to nejako zmagorilo na chvilu... asi preto, ze Delta sa da nastavovat aj z panela uloh aj s Cubasu... a asi som ju nejako zblbol ze som to nastavoval z oboch...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

dano : ved si napisal "teda pri internal to robi pukance a pri external to funguje spravne." .. aha .. mozno hovoris o problemoch pred tym .. takze uz je to OK ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Příspěvek od dano »

pytkin: jo jo, uz fajn vsetko :-)

Odpovědět