Tak už nějakou chvíli jezdím novým Volvem. Audio (zvukem i ovládáním) je opravdu na trochu jiné úrovni než u Omegy a auto je podstatně tišší, takže se dá v pohodě poslouchat. Reprodukce je celkem detailní s pěknými basy i výškami (je tam i EQ a též balance LR i předozadní), reproduktorů je tam tuším 6 a něco je i na předním panelu pod čelním oknem. Ale i přes podstatně vylepšenou úrovneň poslechu zjišťuju, že poslouchání hudby v autě není pro mě úplně ono ... Jednak je tam přirozeně nevyvážené stereo (pokud by člověk neseděl na řadící páce

a i to nejtišší auto vydává zvuky (pneumatiky, šumění vzduchu, okolní hluk), takže ten poslech je vždycky trochu rušený ... Na poslouchání rádia nebo nějaké "nadupanější" hudby asi OK, ale jemnější hudba, to nějak není ono ... Příliš hlasitý poslech nemám rád. Spíše se mi líbí poslouchat mluvené slovo a rozhlasové hry (včera jsem si při cestě z Moravy poslechl Cimrmana České Nebe - poslech fajn, hra se mi nelíbila vůbec,připadalo mi to pokračování úpadku z Afriky ... ale to už je OT). Ale na kontrolu masteringu vyběhnutím ze studia do auta to může být fajn

Jo, a je tam ještě přepínač na 3 kanálový surround (?) a dolby PL2. Je to pak prostorovější zvuk, ale trošku "umělejší" ...