Povinné posílání alb/knih do knihoven ?
Re: Povinné posílání alb/knih do knihoven ?
Ivo obávám se, že jim budeš muset poslat originál CD. Hlavně jim neposílej MP3. To si je můžeš rovnou na stránky ke stažení.
Kermitak - jo to si pamatuju kdyz jsem chodil do MK v Praze poslouchat cdcka co se nedaly sehnat. Ale myslel jsem, ze si to normalne kupujou.
Ja bych se poptal nekde ve vydavatelstvi, jestli jim posilaji á 1 kopii vsech CD co vydaji. Stejne mi to prijde divny .. .
Ja bych se poptal nekde ve vydavatelstvi, jestli jim posilaji á 1 kopii vsech CD co vydaji. Stejne mi to prijde divny .. .
To snad plati jen u klasiky ne?
Preci mi nerikej, ze kazdej jouda, co vyda neco na beatportu
a jen proto, ze je to cesky autor, tak musi davat neco
do knihovny
) to by se v tom utopili..
Preci mi nerikej, ze kazdej jouda, co vyda neco na beatportu
a jen proto, ze je to cesky autor, tak musi davat neco
do knihovny

Ivo, tak jim sděl, že nejsi vydavatelství, ale obchod a jen prodáváš vlastní produkt.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
zeptal bych se jich, jestli maji taky cdcko te cikanske cimbalovky, co hraje u vas v putice a nabizi sve cd. jestli ne, tak bych se zacal ohanet rasovou diskriminaci 
ale vazne, jsou to dementi
bud tvrdej a neoblomnej! drzim ti palce

ale vazne, jsou to dementi

pujcovali jsme si i domu, ale pochybuju, ze jim to poslala sarah vaughan zadarmoKermitak píše:Jo, ve velkych knihovnach (treba v Mestsky) si normalne muzes pujcovat hudbu (ne domu, ale pouze do poslucharny).

inak Ivo ty ako keby si pritahoval taketo haluze
som sa popytal par kamosov co sa muzikou zivia podstatne viac ako ja a nikto o niecom takom v zivote nepocul, ani ich nikto nekontaktoval s takouto ziadostou. V kazdom pripade je fajn ze je o tvoju hudbu aj takyto zaujem.

Inak nieco obdobne plati aj na Slovensku? Zatial som o tom taktiez nepocul.
Ivo, jestli ti mohu poradit, tak bych místo argumentů typu "to je moje hudba a já si s ní budu dělat, co chci" raději nastudoval ten zákon a zkusil někde zjistit, co se považuje za oficiální vydání a tyhle detaily. To je imho jediný způsob, jak se tomu vyhnout, že nesplníš definici toho, na koho se ta povinnost vztahuje.
jo to tu hovorim od zaciatku 

Můj přístup se ukázal jako mnohem plodnější a rychlejší než výše doporučené. Napsali mi že to respektují (že nechci svoji hudbu v knihovnách) a omlouvají se že obtěžovali 

no vidis. Uspesne si sa postaral o to, aby ludia v kniznici tvoju hudbu nenasli. Asi som z inej planety, ale teba by som za marketingoveho manazera nechcel 

Asi jsi z jiné planety ... rozposílat hromady cedeček po knihovnách má víceméně nulovou marketingovou hodnotu. 1) málokdo chodí do knihoven poslouchat cedečka nebo si je půjčovat a pokud to udělá, nemám z toho žádný přínos 2) každý si ukázky z této hudby může poslechnout snadno online a objednat.
Ale věřím že tvoje cedečka už jsou dávno ve zlatém fondu všech knihoven
(já jsem byl ve veřejné knihovně naposledy tak když mi bylo 15)
Ale věřím že tvoje cedečka už jsou dávno ve zlatém fondu všech knihoven

no tak to koukam. hlavne, ze se umi omluvit. asi jsem to s tema dementama prestrelil, takze beru zpet. moc lidi z nejakejch instituci se omlouvat neumi
alepson, ze ty knihovny tedy mohou, alespon teoreticky, predstavovat nejakou hodnotu 

Ale ta uvodní korespondence byla taková dost direktivní: urgence, žádáme o zaslání těchto hudebnin, jste povinen nám to poslat zdarma, zákon, pokuta 50000, zjistili jsme že jste dosud neposlal, ač máte povinnost atd. Kdyby napsali např. velmi by nás potěšilo, kdybyste byl tak laskavý a mohl nám poslat vaše zajímavá alba, myslíme že spousta našich čtenářů by si je ráda poslechla a rádi bychom je tu měli v archivu, předem moc děkujeme a těšíme se apod.., to by bylo o něčem úplně jiném, asi bych neměl problém to zabalit a poslat, ale na tenhle styl direktivní úřední totality jsem nějak podvědomě alergický 

Tak to je zajímavé, že tu žádost stáhli. Takže beru svoji radu zpět... Možná se nechtějí otravovat s vymáháním anebo jsou v knihovnách prostě rozumnější lidé...