Povinné posílání alb/knih do knihoven ?
Re: Povinné posílání alb/knih do knihoven ?
Ivo, posli im Danove CD cka 

Na druhé straně se dá proti hloupostem a opruzům bojovat ... (a nechovat se jak ovce). Myslím že to z 99,9% procent nehrozí, ale kdyby náhodou chtěli opravdu sankčně obtěžovat, udělal by se z toho snadno mediální případ a to by teprve byl marketing a reklama
Takže knihovníci - do toho ...

akoze mam jedno cedecko, ale mozem dat viac z jedneho ak bude potreba!PiKey píše:Ivo, posli im Danove CD cka

moze byt, mas moje symfonieIvo píše:Na druhé straně se dá proti hloupostem a opruzům bojovat ... (a nechovat se jak ovce). Myslím že to z 99,9% procent nehrozí, ale kdyby náhodou chtěli opravdu sankčně obtěžovat, udělal by se z toho snadno mediální případ a to by teprve byl marketing a reklamaTakže knihovníci - do toho ...

Reklama je fajn vec, je ale otazka, jestli by ti ta reklama zaplatila ty pokuty 
Muzes to medialne propirat, muzes rikat, ze je to hnus a muzes se snazit to zmenit. Nicmene to nemeni nic na skutecnosti, ze v soucasne dobe ten zakon plati a pokud jsi ho porusil, media ti v tom tezko pomuzou. No snad Ti daji pokoj.
Kdyby se neco novyho udalo, nezapomen nas informovat

Muzes to medialne propirat, muzes rikat, ze je to hnus a muzes se snazit to zmenit. Nicmene to nemeni nic na skutecnosti, ze v soucasne dobe ten zakon plati a pokud jsi ho porusil, media ti v tom tezko pomuzou. No snad Ti daji pokoj.
Kdyby se neco novyho udalo, nezapomen nas informovat

Ja by som si tipol, ze keby sa chcelo, tak ten zakon narazi na Ustavnom sude. Ale choj do toho, ...
Inak samozrejme zvraciam a pani/slecnu by som poslal do urciteho zenskeho otvoru
Inak samozrejme zvraciam a pani/slecnu by som poslal do urciteho zenskeho otvoru

Znáš wikipedii? Doporučuji, vcelku užitečný webik...Ivo píše:Je to závan totality ... co je komu po tom co si někdo vydává nebo dává k dispozici svému okruhu posluchačů ...Ševče, plať ... Docela by mě zajímalo jestli něco podobného mají i v jiných zemích nebo tohle je zase nějaká typická česká "specialita"
http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_deposit
Ve Francii od roku 1537... nj. česká totalitní specialita

The requirement is mostly limited to books and periodicals.
Symphonic asi chcel hlavne upozornit na skutocnost, ze zakon tohto typu ocividne neplati len v ost blocku ale aj vo vyspelejsich krajinach kde uz zliezli z palmy. to ze aj tam sa to tyka viac knih a tlacovin je druha vec...
Ale to, ze to plati aj v inych krajinach a ze to ma urcity racionalny zaklad ( zachovat pre buduce blablabla ) stale neovplyvnuje fakt, ze je to absurdny pezprecedentny zasah do prav autora ako takych. Poslal by som im v obalke psie hovno ...
Ja jsem autor lecceho a vzdy to resil vydavatel a povinne tisky samozrejme rozeslal. Mne jako autora se to nijak nedotklo ani me to na mych pravech nezkratilo a nezajmat se o to, ani bych to nevedel.dusanmsk píše:Ale to, ze to plati aj v inych krajinach a ze to ma urcity racionalny zaklad ( zachovat pre buduce blablabla ) stale neovplyvnuje fakt, ze je to absurdny pezprecedentny zasah do prav autora ako takych. Poslal by som im v obalke psie hovno ...
Pokud si nekdo neco "vydava" doma na kolene, tak si to musi holt zaridit asi sam, na druhou stranu v knihovne ocividne moudre usoudili, ze v takovych pripadech je historicka hodnota produktu zanedbatelna a od nejakeho dalsiho pozadovani upustili. Takze vse je vlastne v poradku.
(mimochodem, v dnesni dobe, kdy do autorskych a jinych prav zasahuje kdekdo a kdeco, me vyraz "bezprecedentni" pobavil...)

Ano, je třeba zachovat Ivetu Bartošovou, Evu a Vaška, telenovely a další produkty mega vydavatelstvíSymphonic píše:
Pokud si nekdo neco "vydava" doma na kolene, tak si to musi holt zaridit asi sam, na druhou stranu v knihovne ocividne moudre usoudili, ze v takovych pripadech je historicka hodnota produktu zanedbatelna a od nejakeho dalsiho pozadovani upustili. Takze vse je vlastne v poradku.

Jasne, riesil to vydavatel. Ale predpokladam nejake naklady s tym mal, nie? A o tie $ pripravil koho asi? Ok, bavime sa tu o stokorunach a ano, je fajn mat pocit, ze som archivovany "na veky", ale riesit to prikazmi a zakazmi a pokutami mi pride nechutne, ubohe, absurdne, eu-komunisticke.
ale hlavne tu treba upresnit ze predsa do tychto institucii predsa posiela CD ten kto ho aj vydal a teda urcite s tym nema take naklady ako keby ho musel kupovat. lebo Ivo tu si dal ze ty predavas jedno CD za 290Kc, co je ale uz so ziskom a stoji ta to podstatne menej. Takze ked uz sa nalisuju cedecka tak to nemoze byt likvidacne poslat do nejakych hlavnych institucii par kusov...