ROLAND SH-201

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 07 bře 2008 17:41

GM strikes back! :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Candyman
Příspěvky: 9
Registrován: 07 bře 2008 11:23

Příspěvek od Candyman » 12 bře 2008 10:34

Nejsem žádný profík, ale vím, že by mělo jít do editoru SH201 importovat MIDI, který následně můžu přenést do kláves. Když dám ale import určitého MIDI zvuku, editor nereaguje. Může mi někdo místo hloupých narážek pomoct? Budu mu moc vděčný. Díky

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 12 bře 2008 16:30

Polopaticky.. MIDI prenasi informace o parametrech syntezatoru, noty apod. Je to pouze řídící protokol. Se zvukem to nemá nic společného. Tvoje SH201 hrat piana neumi a ani k tomu delana nebyla, proste na to nema střeva. Abys hrál klavír, je třeba dokoupit nějaký modul, který jej umí vyloudit.

Candyman
Příspěvky: 9
Registrován: 07 bře 2008 11:23

Příspěvek od Candyman » 26 bře 2008 14:21

Aha, no mám jeste koupeny Roland SP-606 Sampler Workstation, ale zatím nevím jak na to aby mi klavesy přehráli nějaký zvuk, který je uložený v sampleru, pokud to teda zase vubec jde :) Nemáte s tím někdo zkušenost? každopádně moc díky za polopatické vysvětlení od Oxyygena :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2008 14:56

dnes som sa opat zahral s tymto syntacikom, je perfektny, fajnovy ergonomicky kus s krasnym zvukom... zacinam o nom uvazovat popri dalsich Roland vecickach :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 26 bře 2008 17:21

excom z teba sa nam stava yamaho-rolandak :-))) zda sa ze uteba konci vlada jednej strany.. ehm.. znacky.. :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2008 17:35

dendy : Roland ma prekvapuje cim dalej tym viac... to je ako pekna susedka ktoru si 20 rokov prehliadal a potom postupne zistis ze vlastne aj ona za nieco stoji a zacnes objavovat nove a nove zakutia :D :lol:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 26 bře 2008 17:38

excom: len dufam ze ta susedka nemala pred tymi 20 rokmi uz 60 rokov. taka stara teta sa v 80ke rychlo rozpadne :-)

ale Roland urcite nie je ten pripad. a blahozelam k rozsireniu obzoru... Roland je fasa na vela veci.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2008 17:56

dano : no, ono to bolo prave preto ze mi stacila Yamaha, ze ine nepotrebujem lebo som vedel ze ked to objavim tak to potrebovat budem a nastane pruser 8)

a ta SH-201 je fakt carovny nastroj a jeden super cistokrvny syntak.. co sa u Yamahy za posledne roky povedat neda ze by mali dajaky syntak :)

btw. na tej SH-201 sa mi paci jej filter, ma krasny detail...

Candyman
Příspěvky: 9
Registrován: 07 bře 2008 11:23

Příspěvek od Candyman » 27 bře 2008 15:58

lidi pomocí čeho bych mohl z Sh-201 vyloudit zvuk piana? Krome PC teda...Nemá s tím někdo zkušenost pls?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 bře 2008 16:00

candyman: ako???

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 27 bře 2008 16:07

mozna tak, ze s nim prastis o piano. Ale nevim, kolikrat to vydrzi, nemam s tim zkusenost.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 bře 2008 16:08

amorph: :P :D

Candyman
Příspěvky: 9
Registrován: 07 bře 2008 11:23

Příspěvek od Candyman » 27 bře 2008 16:24

přes pc jde přehrát jakýkoliv zvuk, pomocí různých programů (cakewal,atd..) tak jestli s tím nemá někdo zkušenost přes nějakou přídavnou mašinku se ptám

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 27 bře 2008 16:33

aha. Zrejme myslis pouzit roland jako masterkeyboard a pres MIDI ovladat neco, co bude generovat zvuk klaviru. Tak jakykoliv zvukovy modul se zvukem klaviru. Pak staci midi kabelem propojit MIDI Out na sh201 a MIDI in na modulu a je to.

Odpovědět