Nerozumim otazceEXCOM píše:A-Punk : tak kedy kupujes SH-201 ku SH-101 ?
ROLAND SH-201
Chacha
jako zatim jsem neuvazoval o tom ze by propojeni sh-201 a sh-101 mohlo prinest neco zajimaveho...... ale jako napad je to pekny na nejakem pristim srazu bych do toho urcite sel 
Zajimave vysledky by melo spis prohnani CVcka z SH-101 do sh-201 tam by se to trochu pomrvilo filtrem, efekty.. kdo vi cim jeste a vystup by se hnal zase do CV na sh-101... udelalo by to nejake zajimave arpregia... nebo tezko rict co vlastne
))
Mimochodem kdyz jsem u toho CV, dneska me vzbudil ze spani model jednoducheho CV sequenceru... videl jsem Dopfera, moc jsem ty kolecka nepochopil, ale ted mi bliklo ze jsou li tempo pulzy obycejne gate 5V, tak CVcko je taky proud........ a kdyby se temi potaky ridila velikost pruchodu proudu ktery urcuje vysku tonu.. takovych cca 8 potaku za sebou, menenych clockem s gate 5V, a kazdy potak reguluje vysku tonu (proudu jim probihajicim), pekne na improvizace
dalo by se to vsechno ladit za chodu.. jenom zatim nevim jestli je to realne udelat.
Zajimave vysledky by melo spis prohnani CVcka z SH-101 do sh-201 tam by se to trochu pomrvilo filtrem, efekty.. kdo vi cim jeste a vystup by se hnal zase do CV na sh-101... udelalo by to nejake zajimave arpregia... nebo tezko rict co vlastne
Mimochodem kdyz jsem u toho CV, dneska me vzbudil ze spani model jednoducheho CV sequenceru... videl jsem Dopfera, moc jsem ty kolecka nepochopil, ale ted mi bliklo ze jsou li tempo pulzy obycejne gate 5V, tak CVcko je taky proud........ a kdyby se temi potaky ridila velikost pruchodu proudu ktery urcuje vysku tonu.. takovych cca 8 potaku za sebou, menenych clockem s gate 5V, a kazdy potak reguluje vysku tonu (proudu jim probihajicim), pekne na improvizace
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

uz som to sem raz niekde hadam aj daval ale velmi dobra prezentacka nie len SH-201.. tyto dvaja chlapkovia ma proste dostavaju
PLAY ViDEO
PLAY ViDEO
-
emah
no ty si genius normalne:D hehe. akurat, ze CV znamena control voltage - ano je tam prud, ale ten je konstantny a meni sa vyska napatia... v zavislosti od toho napatia sa potom ladia VCO.Acid Punk píše: Mimochodem kdyz jsem u toho CV, dneska me vzbudil ze spani model jednoducheho CV sequenceru... videl jsem Dopfera, moc jsem ty kolecka nepochopil, ale ted mi bliklo ze jsou li tempo pulzy obycejne gate 5V, tak CVcko je taky proud........ a kdyby se temi potaky ridila velikost pruchodu proudu ktery urcuje vysku tonu.. takovych cca 8 potaku za sebou, menenych clockem s gate 5V, a kazdy potak reguluje vysku tonu (proudu jim probihajicim), pekne na improvizacedalo by se to vsechno ladit za chodu.. jenom zatim nevim jestli je to realne udelat.
emah: no, ked uz sa hras na odbornika, tak prud konstantny nie je, riadiaci vstup vco ma relativne konstantny vstupny odpor, a vyssie CV znamena aj vyssi prud. ale aby som bol spravodlivy, acid punkova uvaha je tiez blabol 
najjednoduchsi sekvencer: "tempo" pulzy previest na cmos uroven , a krmit nimi dekadicke pocitadlo 4017 a z vystupov riadit tranzistorove spinace, ktorymi by sa prepinali CV hodnoty nakrutene na tych potenciometroch. obmedzenie je samozrejme max 10 kusov (dob), na viac by trebalo radit viacere 4017 do kaskady, vtedy ale klesne pocet pouzitelnych vystupov na 9n +1 , pac 10ty ostane aktivny az do resetu a sluzi na enable dalsieho svabu v kaskade kazdopadne nic hrozne zlozite... no, sorry za odbocku
najjednoduchsi sekvencer: "tempo" pulzy previest na cmos uroven , a krmit nimi dekadicke pocitadlo 4017 a z vystupov riadit tranzistorove spinace, ktorymi by sa prepinali CV hodnoty nakrutene na tych potenciometroch. obmedzenie je samozrejme max 10 kusov (dob), na viac by trebalo radit viacere 4017 do kaskady, vtedy ale klesne pocet pouzitelnych vystupov na 9n +1 , pac 10ty ostane aktivny az do resetu a sluzi na enable dalsieho svabu v kaskade kazdopadne nic hrozne zlozite... no, sorry za odbocku
-
emah
nehram sa na odbornika, je mi jasne to co si napisal, ale pri riadeni VCO nam ide predsa o napatie, to som tym chcel povedat. a acidpunk to tak isto chcel napisat, len sa ponahlal, tak som ho zo zartu chytil za slovicko:Dkexik píše:emah: no, ked uz sa hras na odbornika, tak prud konstantny nie je, riadiaci vstup vco ma relativne konstantny vstupny odpor, a vyssie CV znamena aj vyssi prud. ale aby som bol spravodlivy, acid punkova uvaha je tiez blabol![]()
No koukam a neverim vlastnim ocim prohanet CVcka audio vstupy ... ??!!
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
prijemny dokument pre SH-201
Creating Sounds with Fun and Ease
Creating Sounds with Fun and Ease