Rozsah Hammond varhan
Rozsah Hammond varhan
Chic napsat takovou skladbičku pro Hammondky, ale nikde na netu nemůžu najít rozsah. Takže jestli je zde někdo na fóru kdo má Hammondky doma, tak mně napište rozsah klaviatur a i pedálu. Doufám, že se to u jednotlivých typů moc neliší. Dík za odpověď.
Re: Rozsah Hammond varhan
to je ako keby niekto chcel pisat o sexe a chcel by pocut od tych co to zazili, ake to je. Sory ale uplne naopak na to ides a uplne nepoctivo.
Fakt nechápu Dano jak to myslíš...???
dano : predpokladam, ze tony9 nema hammondky ale sw hamondiek a len chce informaciu kde sa moze hybat v rozsahu klavesov ktore fyzicky hammondky maju.. aby virtualne nestlacal C9 ked hamondky povedzme C9 nemaju
teda aspon ja som to tak pochopil..
teda aspon ja som to tak pochopil..
cize ked bude pisat pre flautu tak zisti na fore aky ma flauta rozsah? ok, asi som len stara skola, to je vsetko 

co znamena ze danova empatia je ako vzdy charakteristicka, najskor striela a az potom mieri 

ty si tomu zjavne stale nepochopil, tony chce skomponovat skladbu ako keby ju hral na hamondkach na ktorych su mantinely prave rozsah a chce sa drzat reality..dano píše:cize ked bude pisat pre flautu tak zisti na fore aky ma flauta rozsah? ok, asi som len stara skola, to je vsetko
ty vlastne nepriamo tvrdis, ze hrat trombon na C7 je uplne v pohode.. ale tu ide o to drzat sa reality a realneho vyuzitia nastroja kde sa vyuziva..
takze stale nechapem tvoju narazku na flautu.. ano bolo by to uplne normalne sa opytat ake tony sa daju zahrat na flaute fyzickej a potom len s tymito pracovat v SW.. lebo SW ti umoznuje hrat nizsie a vyssie ako dovoluje realna flauta..
cize fakt nechapem tvoje narazky
Rozsah klaviatury na "velkych" Hammond modeloch (B3, C3, A100, D100, RT3, H100 , X77...) je 61 klaves, od velkeho C po H3. Ovsem pozor, zvuk v podstate nieje uplne plnych 5 oktav, co je dane tym, ze "tone-wheel" generator ma 96 koliesok, z ktorych sa tony syntetizuju. Plny rozsah maju len tiahla "drawbars" 8` a 4`. Pre drawbar 16` sa opakuje spodna oktava, pre drawbar 2` horna, a pre drawbar 1` sa opakuje horna dvakrat. Basovy pedal ma rozsah 25 tonov od kontra C po male C, drawbar 8` je spolocny s "upper" a "lower" klaviaturou, drawbar 16` je o oktavu nizsie. Male modely (seria L, M, T...) mali 2x49 tonov plus 13 tonovy pedal. Zlozenie tonov z hlavy neviem (musel by som sa teraz trepat na povalu sa pozriet).
Naposledy upravil(a) Hammond dne 05 lis 2012 01:03, celkem upraveno 2 x.
Moc dík! Stačí rozsah klaviatur a pedálu.
Excom nie ja tvrdim, ze ked pisem nejaku skladbu pre konkretny nastroj, mali by byt moje informacie o tom nastroji daleko komplexnejsie ako taketo tapanie v tme na nejakom fore. nejde len o rozsah, ide aj o dynamicke moznosti, ladenie, registre a kopu dalsich veci... nie je nic horsie, ako ked niekto zadrti napriklad na zvuk trubky ako keby hral na klaviri a podobne...
samozrejme este je mozne, ze niekomu proste bude stacit odpoved na audiozone.cz. v tom pripade by som si rad vypocul vysledok.
samozrejme este je mozne, ze niekomu proste bude stacit odpoved na audiozone.cz. v tom pripade by som si rad vypocul vysledok.
podla mna si to tu uplne zbytocne zaspamoval a nijak nepomohol.. nastastie to hammond vyriesil.. neviem preco by clovek mal vediet ako presne funguje motor auta ked ho chce pouzivat.. tony9 chce pouzit zvuk hamondiek a len chcel vediet konkretne info na ktore si mu dal odpoved aku si mu dal...
neviem co je spam na nazore ze tadialto podla mna cesta nevedie. ale ok, ked myslis...
Naposledy upravil(a) dano dne 04 lis 2012 23:46, celkem upraveno 1 x.
nabuduce asi bude lepsie, ked pockas na niekoho ineho odpoved na audiozone.cz a vypocujes si vysledok ako pisat chujoviny 

mas samozrejme pravdu ako vzdy. mne je len vtipne, ze jediny kto tu spamuje v tomto threade si ty...