Rychlost připojení XP vs W7 (nebo je to jinak?)
Re: Rychlost připojení XP vs W7 (nebo je to jinak?)
OK.. jestli pojede pres kabel vsechno ok, vidim to na maly vykon routeru.. i spatny APcko dokaze tech rekneme 1,2MB (tedy 10Mbit) prenest snad vzdy.. ten zyxel ma hodne malo pameti, mozna je v jeho nastaveni zapla nejake indexovani.. vypl bych i LOG a rozhodne firewall (tyhle jsou prakticky k nicemu.. kdytne to jen uplne nejbeznejsi utoky.. hloupy windows firewall je 10x inteligentnejsi zalezitost)
nemôže to byt aj tym že XP maju slabe zabezpečenie na wi-fi a niekto ho sosa? v tomto linku je znazornene rušenie a odpočuvanie, je možne že utočnik môže nahliadat čo prave surfuješ? diky http://www.security-portal.cz/clanky/be ... C3%ADprava
nekde jsem cetl ze nejaky sikula prolomil WPA2 za pomoci prostredku graficke karty. pochybuju ale, ze by se nekdo lamal na 8mbit linku. dle meho soudu se jedna o problemy se signalem, tj je moc sten mezi routrem a obycejnejsim wifi adapterem v ntb. samozrejme kabel je vzdy rychlejsi (ci propustnejsi) a bezpecnejsi, nicmene mega za vterinu by mela wifi prenest bez problemu.
802.11b slibuje 11M, 802.11g 54M. n verze pracuje v jinem pasmu pokud vim, tj pokud mate adapter s n, nijak vam to pripojeni k b/g routeru nezrychli.
mam taky adsl o kysliku se zyxel routerem a rychlost stahovani pres jednu zed odpovida cislum ve smlouve. doma pouzivam laciny tp-link a ten to mega dve pres zed taky pusti (rychlost stahovani se kabelem prilis nezvedne).
802.11b slibuje 11M, 802.11g 54M. n verze pracuje v jinem pasmu pokud vim, tj pokud mate adapter s n, nijak vam to pripojeni k b/g routeru nezrychli.
mam taky adsl o kysliku se zyxel routerem a rychlost stahovani pres jednu zed odpovida cislum ve smlouve. doma pouzivam laciny tp-link a ten to mega dve pres zed taky pusti (rychlost stahovani se kabelem prilis nezvedne).
wpa2 je tiež dnes už minulostou čo som videl nieake video na Y.T. čo mi posielal znamy, šlo to priamo cez Windows, nie Linux. XP použivat na wi-fi dnes je nezmysel, viem z vlastnej skusenosti. asi k tejto teme treba ludi, ktori radi na niekom sosaju, alebo si prezeraju jeho stranky? z hamby o tom nehovoria radšej a utvrdzuju poškodenych: "maš to zle nastavene" najlepšie kabel cez stenu, za trocha rachotu to rozhodne stoji, možno ako verejna siet niekde v meste áno, ale sukromna na doma, určite dnes nie
Realne je vysoko nepravdeposobne ze by ti niekto vyhackoval domacu siet ked maz wpa2, pokialmnema k dizpozicii farmu procesorov (ako ti rusi, co to spravili, mali farmu s ps3jok na to)
staci APcku aj firewallu v routeri nastavit aby akceptoval pripojenie len zo zvolenych mac adries, vypnut broadcasting SSID, nastavit WPA2 a raz za cas menit heslo na wifi....
staci APcku aj firewallu v routeri nastavit aby akceptoval pripojenie len zo zvolenych mac adries, vypnut broadcasting SSID, nastavit WPA2 a raz za cas menit heslo na wifi....
s tym heslom tak, aby bolo zložene z malych, velkych pismen a čisel. wpa2 ako nedobytna siet? fuha, ja som to sice ešte neskušal, ale vraj na to stači nieakych par minut, neviem fakt, osobne už wi-fi nedôverujem ked som sa to dopočul, nieaky ten banking a sukromie určite nie, môj názor. kukni you tube hacking attack wpa2, alebo take niečo to bolo, je to tam priamo vo W.
Na wpa2/AES s dlhym heslom urcite par minut nestaci... Totiz je roziel medzi wpa2 s tkip a wpa2 s aes sifrovanim ... Tie videa ukazuju idealny pripad ked mas sice wpa2 ale len tkip sifrovanie a nejake hodne jednoduchenheslo (ako abcd1234) .... Wpa2 s AES sifrovanim a rozumne dlhym a zlozitym heslom (nad 10-11 znakov) je zatial stale mimo akekolvek vypoctove moznosti beznychnhackerov... Musel by si mat k dispozicii vykonnu vypoctovu farmu (ako mali ti rusi co to hackli, spravenu z hromady PS3 pospajanych dokopy) aby si to z toho dostal, tam je to proste o brute force ...blueevil píše:s tym heslom tak, aby bolo zložene z malych, velkych pismen a čisel. wpa2 ako nedobytna siet? fuha, ja som to sice ešte neskušal, ale vraj na to stači nieakych par minut, neviem fakt, osobne už wi-fi nedôverujem ked som sa to dopočul, nieaky ten banking a sukromie určite nie, môj názor. kukni you tube hacking attack wpa2, alebo take niečo to bolo, je to tam priamo vo W.
Takze opakjem wifi s wpa2, aes sifrovanim, rozumne nastavenym timeoutom na vymenu klucov, rozumne zlozitym heslom, MAC filtrom na APcko AJ na firewall.... Tak ver tomu ze je pravdebodobnost 0.0000000001% ze niekde v dosahu tvojej siete (v panelaku to casto zname maximalne +/- 2-3 poschodia

Okolo wifi sa tu vyrobil velky poprask o tom ake su nebezpecne ale v skutocnosti ta technologia je dobra, ked clovek nespravi chybu, pouziva aktualny hw/sw a vyuzije vsetky moznosti nastavenia bezpecnosti, riziko je fakt mnimalne... To uz mas vacsiu sancu ze cez browser ti nejaka stranka nainslatje nejaky bordel do kompu ktory ti tam spravi backdoor a potom uznje fuk ci si pripojeny cez wifi alebomkabel

Tak podávám report.
Půjčil jsem si jiný (ale ten samý typ) wifi adsl router a nastavil v něm narychlo jen přístup k wifi a všechny kompíky s XP začaly běhat jak mají.
Tak jsem ten starý router ještě jednou vyresetoval to továrního nastavení (což jsem ale před tím také udělal) a voalá, také najednou vše v pořádku.
Nevím co se tam mohlo před tím přenastavit že zrovna kompy s XP tu rychlost nevyužívaly ? Já do toho nerejpal.
Teď to fachá, takže už to neřeším, jen by mě zajímalo, co by to před tím v tom nastavení routru mohlo dělat.
Půjčil jsem si jiný (ale ten samý typ) wifi adsl router a nastavil v něm narychlo jen přístup k wifi a všechny kompíky s XP začaly běhat jak mají.
Tak jsem ten starý router ještě jednou vyresetoval to továrního nastavení (což jsem ale před tím také udělal) a voalá, také najednou vše v pořádku.
Nevím co se tam mohlo před tím přenastavit že zrovna kompy s XP tu rychlost nevyužívaly ? Já do toho nerejpal.
Teď to fachá, takže už to neřeším, jen by mě zajímalo, co by to před tím v tom nastavení routru mohlo dělat.