Já nenapsal "zákonitě", ale "apriori"

Přijde mi blbost se do toho nutit, respektive hodnotit skladbu podle trendu a ne podle toho, jak to na mě působí. Jasně, že se dá napsat, že "to na mě působí blbě, protože to nejni trendy", ale to je právě to, co se mě nelíbí a nemyslím si, že by to tak mělo být.
Pořád se točíme na "těch našich pravdách" - já tu jen ventiluju svůj pohled na věc. Když to porovnám s paralelním vláknem o filmech - spousta lidí tady podle mého děsně moralizuje a machruje s termíny jako "umělecká hloubka filmu", "jasně předvídatelný děj" a podobný hovadiny; tohle zajímá koho? Je to nemlich totéž; připadá mi, že všichni tihle "mudrlanti" nejsou ani schopní se prostě pobavit nad - třeba - roztomile udělaným animákem (a nebo to dokážou, ale aby neztratili svou pozici vzhledem ke svému okolí, ani se tím nepochlubí nebo o tom napíšou nějakou bohapustou ptákovinu, jak jsem už naznačil). Muzika a film jsou "entertainment" věci (čili slouží k zábavě) - škatulkama a trendy nechť se oháněj takzvaní kritici z povolání, ti jsou za to placení a nemůžou za to
Normální člověk má k těmhle věcem podle mého přistupovat jinak, víc volněji a intuitivněji; jinak se prostě strašně moc ochuzuje.
P.