SPDIF-AES/EBU
SPDIF-AES/EBU
Řeším dilema,potřebuji zbastlit kabel na toto propojení,výstup je na konectoru RCA-SPDIF a vstup AES/EBU (XLR).Jakej je vhodnej použít kabel,myslím tím s impedancí 75 Ω jak má být k spdif a nebo 110Ω kterej se dává k XLR!Popř.poprosím i o schéma zapojení.
Re: SPDIF-AES/EBU
me vzdycky slo propojit spdif/aes ebu uplne primo bez prevodu, stacil kabel, xlr/cinch ... muze to delat problemy pri vetsich delkach kabelu, ale do 5m je to (vyzkouseno s Lavry a RME a M-Audio audiophile) uplne vpoho.
Dík,no délka je o 1m.Jde mi také o to s jakou impedancí zvolit kabel,jestli 75ohm a nebo 110?
Na metr ti staci normalni 75 Ohm koax.
Mam takhle propojeny digitalni vystup z M-Audio zvukovky s externim DA prevodnikem.
Delal jsem si sam kabel, kde na jednom konci je RCA (cinch) a na druhem konci XLR. Koupil jsem 1,5 metrovy 75-ohmovy koaxialni kabel, ktery jsem zapojil podle tohoto schematu:
http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _kabel.htm
(ctvrty shora)
Funguje bez problemu.
Delal jsem si sam kabel, kde na jednom konci je RCA (cinch) a na druhem konci XLR. Koupil jsem 1,5 metrovy 75-ohmovy koaxialni kabel, ktery jsem zapojil podle tohoto schematu:
http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _kabel.htm
(ctvrty shora)
Funguje bez problemu.
Je to stejnej protokol, akorat AES se vede symetricky, takze prevadis stejne, jako pri prevodu v analogu. To schema, co tu radil fova, je v poradku. 

Neni to rovnaky protokol, rovnaka je len cast obsahujuca sample. Spdif je 2V asym, aes 5V sym. Dovody preco matuchov kabel funguje su komplexne a nemusi to tak byt pri kazdej kombinacii zariadenimarkuc píše:Je to stejnej protokol, akorat AES se vede symetricky, takze prevadis stejne, jako pri prevodu v analogu. To schema, co tu radil fova, je v poradku.
Kexik : Urcite jsi technicky odbornik, ale jeste jsem nevidel, ze by tohle nefungovalo, tak mozna meli zatim vsichni stesti. Jen nerozumim, v cem jsou ty duvody fungovani komplexni 

Omlouvám se za lamerský dotaz, ale na to půjde určitě lehce odpovědět:
Mám na vyzkoušení bedny m-audio EX66 a propojil jsem si je s audiophile digitálem přes SPDIF. Jako dobrý, ale dost mě štve, že nemůžu nikde ovládat hlasitost. Poťák volume na zvukovce nic nedělá, jinak v Sonaru leda master šavlí. Audiophile nemá žádný vlastní "mixpult" Jaký jsou HW a SW řešení?
Díky
Mám na vyzkoušení bedny m-audio EX66 a propojil jsem si je s audiophile digitálem přes SPDIF. Jako dobrý, ale dost mě štve, že nemůžu nikde ovládat hlasitost. Poťák volume na zvukovce nic nedělá, jinak v Sonaru leda master šavlí. Audiophile nemá žádný vlastní "mixpult" Jaký jsou HW a SW řešení?

Vasku, zadne... HW urcite ne a SW sis odpovedel, master savle. Ovsem pri ubirani hlasitosti si snizujes bitovou hloubku, mne by to vadilo, protoze to neni dobre reseni. Spis je to to nejhorsi reseni hojne ( temer vsude ) pouzivane.
audiophile softwarovy mixpult ma .. len si treba do spdifu pustit vystup z neho .. ale je to ako pise NUNU .. pada bitova hlbka ..
Díky. Můj Audiophile žádný pult nemá. S bitouvou hloubkou je mi to jasný, ale mohl bych si trimmery na bednách nastavit tak, abych nemusel ztlumovat moc. Potřeboval bych to nějak nastavit ve windows, abych mohl pohotově ztlumovat, když na mě něco vybafne.
Ovládat hlasitost se samozřejmě nějak musí...
Ovládat hlasitost se samozřejmě nějak musí...
no .. audiophile su dve .. alebo viac ak bereme aj USB ci ake su este externe .. ale obe interne tusim mixpult maju .. 2496 ma urcite .. 192 tusim tiez .. vola sa to monitor mixer .. takto nejak to vyzera ..

Ta moje to nemá. Bohužel nevidím přiložený obrázek. To by ale mohlo jít řešit nějakým externím prográmkem, který by běžek na pozadí,ne?
Otázka je tedy - co je větší zlo, jestli jet na analogový kábly nebo snižovat si bitovou hloubku... Nevím, vyzkouším. Hádám, že s mýma ušima v mojí místnosti nepoznám stejně rozdíl
Otázka je tedy - co je větší zlo, jestli jet na analogový kábly nebo snižovat si bitovou hloubku... Nevím, vyzkouším. Hádám, že s mýma ušima v mojí místnosti nepoznám stejně rozdíl

co keby si napisal aku audiofilku mas ?