Hrajem na gitare nejaky cas, asi 10 rokov, ale len pre seba, i ked som hraval v par kapelach ,mne sa to nejak nepacilo a napady ako, vystupovat na zivo som hadzal hned za hlavu. To to nie je pre mna. takze somsi hraval vacsinou pre seba, akustika, elektrika i basa obcas. Najnovsie ma chytili klavesy, da sa nad nimi pekne zaseknut

Nedavno po nastahovani do domu a jeho prerabani ma napadla skvela myslienka. Po zisteni ,ze mam "sklep" o rozmeroch d/š cca 250x160cm, som zacal silno premyslat o nejakom mini domacom , nahravacom studiu.
Co sa tyka hudobnej rezie, nahravania atd, som este menej ako zaciatocnik. Mam zvukovu kartu m-Audio fasttrack USB, obcas som si hraval takto cez PC, ale nenahraval som cez ziaden program len cez nejaky software kde sa dal nahrat podklad a nato este nieco, len na gitarke samozrejme.
Priestor planujem pekne vymalovat, dat koberec hej a tak, klasicky si to tam zutulnit. Neskor ako prve co by som rad spravil je pouzil na steny akusticku penu. Pre lepsi odraz zvuku i pre esteticke ucely

Chcel by som sa mudrych tu spytat. Co potrebujem na rozchodenie studia, aby sa napr. elektricke bicie, klavesy, gitary a mikrofon nahrali do vysledneho songu ,ktory si mozem pustit v klasickom prehravaci. Viem ze uz nahrate veci v PC sa strihaju,mixuju atd, to je zatial druhorade. Pre mna je dolezite to zapojenie a preneseie zvuku, ci treba mixpult, alebo staci moja zvukovka? Ci ma ist kabel z reprakov do zvukovky, alebo do mixpultu? Ci mam mixp. a zvukovku prepojit?
Viem, znie to az primitivne ako sa to pytam ,ale take su moje poznatky o tom

Kazdemu zapojenemu do diskusie vopred dakujem