Hypoteticky: možná to vyústí v kombinaci současných stylů (která se už samo děje) nebo strojů + live nástrojů, možná přijde nějaká revoluce v technice, v pojetí skladby, ve zvuku... prostě to vidim na rozšiřování záběru a prolínání jednotlivých stylů...
Tanecni scena budoucnost nebo konec?
-
fagaras chalturscik
je to taky o úhlu pohledu
Přijde mi, že každý nový hudební styl je zpočátku "moderní", takže se k němu "natáhne" spousta posluchačů a producentů. Ale vše, co má nádech škatulky a tudíž je to stylově omezené a zároveň se to nevyvíjí, se jednou oposlouchá. Jenom ty skalní posluchači a producenti zůstanou. To je jako když se v 80. letech letech někdo zamiloval do stylu baddisco v podání Michala Davida, bude to poslouchat i v důchodu. K tématu: konec rozhodně nebude. Naopak - taky se mi zdá, že celková technická úroveň (i vás - domácích producentů
stoupá. Co jsem měl možnost slyšet zde, mám takovýto pocit z vašich kusů neustále!
Hypoteticky: možná to vyústí v kombinaci současných stylů (která se už samo děje) nebo strojů + live nástrojů, možná přijde nějaká revoluce v technice, v pojetí skladby, ve zvuku... prostě to vidim na rozšiřování záběru a prolínání jednotlivých stylů...
Cyril: no jistě, pro mě to zní ironicky, je to komerce...ale když slyšim Davidovi starší věci, tak prostě cejtim nostalgii k době, kdy tu skoro každej jezdil v žigulíku a tehdy tahle jeho music byla prostě good...to samý Italo Disco Diamonds, což je kolekce asi 10 cd kterou necelou mám a cítím z těch skladeb nadšení pro tvorbu hudby, je to fakt něco jinýho než dneska...
zrovna poslouchám třeba - Mark Mcdean - Italian Girl, Grant Miller - Wings of Love, Lou Sern - Swiss Boy, Mozzart - Devils Rendez-Vous, Lift Up - Diamonds Never Made A Lady, Babys Gang - America, Michael Fortunati - Into The Night, Michael Bedford - More Than A Kiss, Squash Gang - I Want An Illusion, Charly Danone - Ed Lo Ti Trovero; no a všechno to mám ve winampu přes tempo plugin zrychlené o 15%
dneska je prostě rychlejší doba a mě to tak zní rozhodně lépe...
zrovna poslouchám třeba - Mark Mcdean - Italian Girl, Grant Miller - Wings of Love, Lou Sern - Swiss Boy, Mozzart - Devils Rendez-Vous, Lift Up - Diamonds Never Made A Lady, Babys Gang - America, Michael Fortunati - Into The Night, Michael Bedford - More Than A Kiss, Squash Gang - I Want An Illusion, Charly Danone - Ed Lo Ti Trovero; no a všechno to mám ve winampu přes tempo plugin zrychlené o 15%
kexik: hmm, každý má jiný vkus a mě Italian Disco příjde jako dobrá zábava pro zvrácené retro zasmání, oproti tomu, co se plodí dnes (i zde)...ale jasně, máme prostě jiné názory - ty bereš například teroristy jako fajn chlápky, co se snaží akorát udržet lidi v bdělosti a ve střehu a já je beru jako hajzly, co zabíjí lidi...takže naprosto opačné názory...prostě já když vidím starší film, kde mladí jdou na diskotéku a poslouchají tam takovéhle disko, tak vzpomenu nostalgicky na dobu, kdy nebyly mobily, svět nebyl přetechnizovaný a kdy se ještě pořád věřilo, že v roce "dva tisíce" budou létající auta běžnou záležitostí...
-
fagaras chalturscik
este k tomu Davidovi
... z predchozich prispevku je patrne, ze vkus je ciste individualni zalezitost... a nostalgie je v tom taky strasne dulezita. Cloveka podle myho ovlivni do budoucna nejvice hudba kolem puberty, kdy se prozitek hudebni kloubi s idealismem uz samostatne uvazujiciho cloveka. A jeste k tomu M.Davidovi: Uznavam, ze je to svym zpusobem hitmaker. Ty jeho "pecky" vznikaly v 80.letech, kdy byl boom samohrajek spojeny diky zelezny opone s nemoznosti konfrontovat ceskou pop-music se západni kulturou. A prave proto mi prijde, ze ty jeho kusy byly zvukove strasny, nevyvazeny az přepíčený, proste infantilni hudba od kolotocaru. Za kazdou cenu se v tý dobe pouzivali "moderni" zvuky. Dalsim prikladem muze byt Dalibor Janda, specialne zvuk bicich z jeho songu me desi. Nebo skupina Elán - mam z hlasu J.Ráže uz od malicka deprese. Miro Žbiro - škoda mluvit. Zvukove to bylo vsechno ve svy dobe taky sileny. Ale opet zalezi s jakym prozitkem to clovek poslouchal... a to nikdo nikomu neodpáře... A jak řikal Vladko: 100 lidí = 100 chutí 
myslim ze odpoved na otazku
"Tanecni scena budoucnost nebo konec?"
je jednoznacne budoucnost.. uz len preto ze ludia proste VZDY budu chciet tancovat a bavit sa a preto tu VZDY bude tanecna hudba ... myslim ze tanecna hudba je ovela silnejsia ako akakolvek ina lebo tancovat proste ludi nikdy neprestane bavit
je jednoznacne budoucnost.. uz len preto ze ludia proste VZDY budu chciet tancovat a bavit sa a preto tu VZDY bude tanecna hudba ... myslim ze tanecna hudba je ovela silnejsia ako akakolvek ina lebo tancovat proste ludi nikdy neprestane bavit
Mas pravdu..dendy píše:myslim ze odpoved na otazku
i kdyz dneska sou diskoteky plny RnB, tak na takovou rychlejsi skladbu s rychlejsima beatama se dostanes do jiny dimenze lip
....:::: DJ Dave ::::....