Vaše oblíbené (referenční) nahrávky se skvělým ZVUKEM
Vaše oblíbené (referenční) nahrávky se skvělým ZVUKEM
Jaké jsou vaše oblíbené moderní nahrávky, které považujete za zvukově skvělé až vynikající (v různých žánrech) - kvalita hudby stranou - které používáte jak pro potěšení, tak třeba jako ideální žánrově zvukovou referenci nebo pro test monitorů apod. Mám na mysli opravdu jen kvalitu zvuku (mix, mastering atd.), ne pěknou hudbu s (pod)průměrným zvukem
Já mám svoji oblíbenou kolekci, ale už je trochu omšelá, tak se případně rád nechám inspirovat (té hudby je tolik že se v tom nedá úplně podrobně orientovat).
Já mám svoji oblíbenou kolekci, ale už je trochu omšelá, tak se případně rád nechám inspirovat (té hudby je tolik že se v tom nedá úplně podrobně orientovat).
- Jens Ludwig
Re: Vaše oblíbené (referenční) nahrávky se skvělým ZVUKEM
na live nasavování PA jsem si navykl používat Lynyrd Skynyrd - Twenty - má to barvu, má to dynamiku a je to takovej fajn rock...
pekne mixy, hlavne jak tam funguje basa, ale vubec:
Vždycky jsem měl album od Faith No More - King for A Day (
z něj konkrétně právě skladbu King for a day. Ta deska mě už jako puberťáka neskutečně nadchla svým zvukem. Nedokážu říct, co se mi na tom líbí. Je vlastně docela primitivní, co se zvuku týče. Snad že jen takhle si představuju čistý rockový zvuk. Ale to je dost obecné a veskrze vlastně nicneříkající. Potěšilo mě, že jsem nedávno na netu zjistil v podobném threadu (anglickém), že nejsem jediný, který tuhle desku používá pro referenci.
Momentálně mě dost oslovili po zvukové stránce Porcupine Tree - jejich poslední dvě alba. To je podle mě soudobý vrchol rockové hudby.

Momentálně mě dost oslovili po zvukové stránce Porcupine Tree - jejich poslední dvě alba. To je podle mě soudobý vrchol rockové hudby.
-
- Profesionál
zkus najit i nahravky se spatnym zvukem, mne to pomaha, muze to bejt stejne hodnotna reference. zvlast u hudby, ktera se ma hrat nahlas, jsou zasadni vyssi stredy, ktery muzou bejt neprijemne rezavy. proto je dobry mit nahravku "tady jsou stredy fajn / malo / akorat", a nahravku, ktera muze bejt jinak vpohode, ale vyssi stredy jsou prepiskly, takze vis, ze musis znit prijemneji / vic komprimovat v tyhle oblasti. za me neni jedna skladba jako reference, spis desitky, kazda ma svuj ucel a vim, ze tenhle element je tam takovej a makovej, a ted je otazka, jak zni v novym akustickym kontextu.Ivo píše:Jaké jsou vaše oblíbené moderní nahrávky, které považujete za zvukově skvělé až vynikající (v různých žánrech) - kvalita hudby stranou - které používáte jak pro potěšení, tak třeba jako ideální žánrově zvukovou referenci nebo pro test monitorů apod. Mám na mysli opravdu jen kvalitu zvuku (mix, mastering atd.), ne pěknou hudbu s (pod)průměrným zvukem
Však to je jasné ... nahrávek tady mám stovky - dobrých, průměrných i špatných ...
pre mna z novsich veci toto :
krasny krystalovo cisty zvuk, krasne oddelene zvuky, frekvencne aj priestorovo vyladene takmer k dokonalosti... pre mna jeden z (nielen) zvukovo naj albumov sa poslednych vela rokov
krasny krystalovo cisty zvuk, krasne oddelene zvuky, frekvencne aj priestorovo vyladene takmer k dokonalosti... pre mna jeden z (nielen) zvukovo naj albumov sa poslednych vela rokov
Pro mě a jak jsem si všiml i pro některé ostatní zvukaře je to Sting, něco z doby "Ten Summoner´s Tales" nebo "Mercury Falling". Asi to máme hodně naposlouchaný a poznáme na tom, co je špatně.
pár tipů namátkou ode mě... samozřejmě je dobré sehnat si z CD nebo flac
Sade - album Soldier Of Love Sting - album Brand New Day Beck - album Odelay Propellerheads - album Decksandrumsandrockandroll The Cinematic Orchestra - soundtrack Les Ailes Pourpres Yello - album Touch Yello Madonna - album Ray Of Light Deep Forest - Deep Forest Korn (ft. Skrillex and Kill The Noise) - Narcissistic Cannibal Nickelback - album All the right reasons a to bych tady psal do rána...
Sade - album Soldier Of Love Sting - album Brand New Day Beck - album Odelay Propellerheads - album Decksandrumsandrockandroll The Cinematic Orchestra - soundtrack Les Ailes Pourpres Yello - album Touch Yello Madonna - album Ray Of Light Deep Forest - Deep Forest Korn (ft. Skrillex and Kill The Noise) - Narcissistic Cannibal Nickelback - album All the right reasons a to bych tady psal do rána...

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
- soimmo_two
Tohle tam asi někde už máš. Celé tohle CD je po zvukové stránce to nejlepší a nejbarevnější co mě napadá. Pro mě referenční nahrávka č.1. Samozřejmě ne tenhle youtube paskvil, ale originál.
Jirka Štolfa
pre mna stale ten jazz sampler , ktory sme tu linkovali uz vela krat ..
+1, plus nahravky z B&W music clubu. Ale beru to spis jako neco v ramci zanru dobre nahranyho, ne jako neco, k cemu je nutny se za kazdou cenu blizit.
Nějaký link na připomenutí ?
Ted jsem právě poslouchal Jens Buchert - Electronic Space Lounge One (2013)
Takovou perfektní hudební a zvukovou lázeň už jsem dlouho nezažil .. Pro ty obrovské Quested to byla opravdová hostina a jejich potenciál zazněl naplno - od podzemních subbasů až po nebeské údery a mezihvězdný i vetřelecký prostor ... Zvukově mistrovské ...
Ted jsem právě poslouchal Jens Buchert - Electronic Space Lounge One (2013)
Takovou perfektní hudební a zvukovou lázeň už jsem dlouho nezažil .. Pro ty obrovské Quested to byla opravdová hostina a jejich potenciál zazněl naplno - od podzemních subbasů až po nebeské údery a mezihvězdný i vetřelecký prostor ... Zvukově mistrovské ...