Zaujimave spravanie monitora (?) / grafiky (?) - VYRIESENE

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Zaujimave spravanie monitora (?) / grafiky (?) - VYRIESENE

Příspěvek od dano » 14 led 2008 10:58

Problem o ktorom teraz pisem zrejme patri medzi Akty X Windows, no skusim ci nahodou predsa len neexistuje logicke vysvetlenie :-) :

Odkedy mam posledne PC, pouzival som ho s monitorom Prestigio. Pred nejakym casom som na skusku pripojil novy sirokouhly monitor Samsung, avsak napriek idealnej velkosti mi nevyhovovali farby a tak som pripojil spat stary monitor Prestigio. V sobotu som preinstaloval windows (s pripojenyn Prestigio monitorom, ku ktoremu nie je ziadny driver, proste Plug and Play).

Problem ktory tu opisem som nikdy predtym nemal. Zacal sa diat az po opatovnom pripojeni Prestigia. A pokracuje aj po spominanom preinstalovani systemu. (Vsetky zariadenia mi pracuju spravne a drivery su nahodene).

Problem:

1. Monitor Prestigio ma pracovat pri 60, alebo 75 Hz. Kym sa problem nevyskytol, tak bola pri vybere herzov moznost zaskrtnut polozku "skryt rezimy, ktore sa na tomto monitore nedaju pouzit". Teraz je tato moznost seda, vobec sa neda aktivovat a tym padom je mozne priradit monitoru aj 120 Hz...

2. Ked idem do "nastaveni obrazovky" a nasledne kliknem na "rozsirene nastavenia", monitor na sekundu zhasne, opat sa rozsvieti a v rohu nabehne logo RGB nastavovania (akoby sa zrazu vyresetoval, alebo natiahol nieco ine)

3. TOTO JE NAJVACSIA HALUZ: ked pravim tlacitkom mysi kliknem na niektory dokument, teda hlavne sa to deje pri troch video suboroch, opat sa stane to iste. Teda najskor monitor na 1 sekundu zhasne, zapne sa, zobrazi sa RGB a az pritom naskoci to klasicke menu ktore sa zobrazuje pri klinuti pravym tlacitkom na subor (teda open, vlastnosti a tak...). Toto sa ale nedeje pri kliknuti pravym tlacitkom mysi na ktorykolvek subor, proste len pri tych troch video suboroch (ine som si zatial nevsimol).

Co toto vsetko moze byt? Opakujem, pri predoslom pouzivani mojej PC zostavy s Prestigio monitorom bolo vsetko ok. Potom som na chvilu pripojil Samsung. Po Opatovnom pripojeni Prestigia to zacalo robit. A pokracuje to aj po preinstalovani systemu.

Dik za akekolvek postrehy.
Naposledy upravil(a) dano dne 14 led 2008 19:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 11:23

mne to robili CRT monitory co som mal .. po prehodeni na LCDcka uz mi to nerobi .. myslim si ze je to grafickym driverom .. neviem presne preco to robi .. ale to iste robilo aj mne ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 led 2008 11:26

uhm, ten Prestigio ale je LCD. sranda. skusim este raz naloudovat driver. to preco ma to tak zarazilo je len to, ze predtym to s tym istym monitorom a driverom a kartou nerobilo. inak nemoze to byt nejako ovplyvnene tym novym kablom ktory mam z Rolinu? to je asi blbost, ale predsa ... lebo ten kabel je dost hruby... neviem...
Naposledy upravil(a) dano dne 14 led 2008 11:36, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 11:33

dano : no .. tak kabel lahko otestujes .. daj stary a uvidis .. ale to sa mi nezda .. v kazdom pripade to skus .. za to nic nedas :)

mna este napadlo .. co som pisal .. tak mi to robil len jeden monitor z dvoch .. ten na ktorom je nastavene aby videa daval do fullscreenu ..
cize je to asi trosku iny pripad ako mas ty ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 led 2008 11:36

keby sa ta blbost diala pri akomkolvek kliknuti pravym tlacitkom mysi na nejaky subor, tak je to cudne, ale aspon transparentne. no ked to spravi pri video subore s velkostou 700MB a pri subore s velkostou 5MB nie (nevioem ci to ovplyvnuje ta velkost, ale je to jediny rozdiel medzi tymi dvoma subormi) tak to ma uplne udivuje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 11:43

dano : nie nie .. ten princip je presne rovnaky ako u toho mojho .. mne to tiez robilo len pri video, resp. multimedialnych suboroch .. alebo len video ? nepamatam .. napriklad to spravilo aj ked som klikol na video , stlacil som DEL .. a ona preblikla obrazovka a vyhodilo sa okno ci chcem zmazat fajl ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 led 2008 11:45

pytkin: jasne rozumiem. ale mne to pri jednom video subore nespravi a pri inom spravi (jedine cim sa lisia je ich velkost...teda dufam)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 11:47

dano : aha .. ak to pri dvoch rovnakych suboroch pri jednom spravi a pri druhom ne .. tak je to divne .. chekni ich .. ci su fakt rovnake .. pri avi skontroluj aj kodek ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 14 led 2008 12:06

Já mám podobný problém. Zlobí mě to přibližně od vánoc. A mám dojem že se to přibližně kryje s dobou, kdy se mi v seznamu běžících procesů oběvuje 2x rundll32.exe (to tam předtím nebylo). Samozřejmě jsem měl hned podezření na nějakou virovou ledačinu. Ale dostupnýma antivirákama jsem na nic nedošel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 led 2008 13:17

TAP píše:Já mám podobný problém. Zlobí mě to přibližně od vánoc. A mám dojem že se to přibližně kryje s dobou, kdy se mi v seznamu běžících procesů oběvuje 2x rundll32.exe (to tam předtím nebylo). Samozřejmě jsem měl hned podezření na nějakou virovou ledačinu. Ale dostupnýma antivirákama jsem na nic nedošel.
mas dvojjadro? pouzivas tweak UI?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 14 led 2008 13:27

kexik píše:
TAP píše:Já mám podobný problém. Zlobí mě to přibližně od vánoc. A mám dojem že se to přibližně kryje s dobou, kdy se mi v seznamu běžících procesů oběvuje 2x rundll32.exe (to tam předtím nebylo). Samozřejmě jsem měl hned podezření na nějakou virovou ledačinu. Ale dostupnýma antivirákama jsem na nic nedošel.
mas dvojjadro? pouzivas tweak UI?
Mám P4. NVidii grafiku. Dvě EIZA. CRTčka. Semtam některé z nich na chvilku zatuhne, pak krátce zčerná, blikne a zas to chvilku jede. To Rundll32.exe je součást nějakého UI tweaku?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 led 2008 18:09

takze: video subory pri ktorych to zhasne a zasvieti su vo formate: "Windows Media Audio/Video file".

video subory pri ktorych sa to nedeje a nie je problem su napriklad "mpeg file".

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 led 2008 19:25

NEUVERITELNE!!! : PROBLEM JE VYRIESENY!!!

Normalne ze to bolo tym kablom. Na skusku (vobec som tomu neveril) som pripojil ten stary kabel a vsetko slape ako ma. ziadne blikanie, ziadne problemy s nastavenim herzov.

asi je to naozaj tou hrubkou kabla... uplna haluz... cize musim teraz zohnat nejaky iny tieneny kabel. roline je asi dost narocna znacka na hardver. ale neviem...

pre mna ostava aj nadalej zahadou, ze preco to robilo len pri niektorych typoch suborov a pri nastaveni herzov. skoda, lebo inak ten kabel je super, ziadne blbosti sa na obraze neobjavuju.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 22:59

dano : pockaj .. das iny kabel a zrazu ti ponuka ine nastavovanie Hz ? to by znamenalo ze monitor nekomunikuje s kartou .. mozno je to len vec driveru .. ci je to PnP alebo konkretny model .. tam by som trosku patral ..

V kazdom pripade to v roline mozes reklamovat .. ale napred s tym porob pokusy aby si vedel , kde je problem ..

S_Bühler
Příspěvky: 94
Registrován: 18 říj 2007 17:22

Příspěvek od S_Bühler » 14 led 2008 23:15

zkus si ten kabel který to měl dělat vyzkoušet ještě na jiném PC a s jiným monitorem. možná že to bude dělat i tam. A pokud ne, tak asi nějaká erupce na slunci...

počítače jsou záhadné pekelné mašinky a robí všelijaké záludnosti... toto se mi ještě nestalo, ale asi by mě to pěkně nas....

Odpovědět