Tohle samozřejmě není žádný "hacking", jen protest...
Btw. k vyjádření předsedy OSA: "... jsme o to více pyšní na to, že jsme na straně těch, kteří tvoří..." (nikoli boří, atd.). S tím názorem bych samozřejmě extrémně souzněl a vyjádření přirozeně chápu, jaké jiné lze v jeho pozici zformulovat... Ale upřímně - zná(te) někdo někoho z "tvořících", kteří by přikývli, že je "OSA na jejich straně"???! Já ne... A v tomto smyslu by se mu měla ozvat odpověď...
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.
Koupil jsem si externí HD. Zaplatil 90 kč OSE jako autorský poplatek. Pokud si na něj budu zálohovat pouze svoje fotografie, mohu si tento poplatek jako autor dat nárokovat? Zkusím napsat na OSU. Možná, když nás bude víc, tak je to přestane bavit.
Ale co to je za absurdistán - koupím si HDD (například pro práci ve studiu nebo pro účetnictví) - a NĚKOMU, kdo s tím nemá nic společného zaplatím 90 Kč. Za co ????? Vždyt to je zlodějna za bílého dne ..
Nebo si koupím tiskárnu (a tisknu na ni danová přiznání a dopisy úřadům) - a zaplatím za to NĚKOMU "autorský poplatek" , který si sbalí pár zasloužilých "umělců" a jejich kamarádů
Nicméně oni ani netvrdí, že tvoří, samozřejmě... Ale měli by být "na straně tvořících" - zastupovat jejich zájmy, starat se za ně i o určitou administrativu, atd. atd. atd. To vše přirozeně i za přiměřenou (opakuji přiměřenou pochopitelně ) odměnu. Nic takového se ale nekoná - a bylo by fajn, kdyby se k tomu vyjádřili i ti "tvořící"...
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.
ja to berem tak ze tym ze za disk som zaplatil automaticky popatol SOZE (OSE, atd.. komukolvek), tak ma to OPRAVNUJE stahovat si hudbu a filmy z internetu.. predsa som si za to vopred zaplatil.. tak preco by som nemohol ??
dendy píše:ja to berem tak ze tym ze za disk som zaplatil automaticky popatol SOZE (OSE, atd.. komukolvek), tak ma to OPRAVNUJE stahovat si hudbu a filmy z internetu.. predsa som si za to vopred zaplatil.. tak preco by som nemohol ??
Přesně tak ... takže jak jsem napsal na začátku, buď at nechají tyhle stahovací servery být anebo at je perzekuují, ale zruší tohle výpalné ...
Brooklyn: nic takovyho jako "hackeri z Anonymous" neexistuje. Anonymous nejsou zadny konkretni lidi, zadna organizovana skupina, ale myslenka. Pod hlavickou Anonymous muze kdokoliv udelat cokoliv.
BTW slovo hacking je mediama poradne zdeformovany, nijak nesouvisi s nabouravanim se kamkoliv.
Nechci bejt stávkokaz, ale to, že na pár hodin nejdou stránky OSA mi nepřipadá, že by mělo/mohlo něco změnit. No asi mi něco uniká. Asi jsou ty stránky tak zásadní pro lidstvo a tak navštěvovaný, že se bez nich neobejdeme. Ale pro média je to zase matroš, termíny jako internetová válka zněj fakt dobře!