Zazitek z aukce na Aukru
RIMMER: Takže jsem vzal zase kostky... To bys nevěřil! Další dvě šestky.
LISTER: Rimmere!
RIMMER: Co?
LISTER: Nikoho nezajímá tvoje pitomá historka o tom, jak jsi to nandal v kostkách svýmu učiteli na kadetce.
RIMMER: A najednou zvrat!
LISTER: Ne!
RIMMER: Hodil jsem dvojku a trojku. Caldecott vzal kostky a hodil dvě jedničky - nevzdal jsem to!!!
LISTER: Kocoure, řekni mu něco.
KOCOUR: (Vyndá si vatu z uší) Co je?
RIMMER: Abych vás dlouho nenapínal. Hodil jsem pětku a čtyřku, což přebilo jeho pět a další dvě šestky. Po nich dvě čtyřky a dvě pětky. Když pak hodil trojku a dvojku, padla mi šestka a trojka.
KOCOUR: Ten blbec by moh´ nudit za vlast!
LISTER: Mě by zajímalo, jak si můžeš pamatovat jaký kostky jsi hodil, když ti bylo 17 let.
RIMMER: Zavedl jsem si herní záznamník. Všechny hody jsem zvěčnil, abych si moh´ nad sklenkou brandy přehrávat své okamžiky slávy. Znáte snad lepší způsob, jak trávit neděle?
KOCOUR: Dostals mě.
RIMMER: Tak! Šestka a trojka a on hodil trojku a dvojku.
LISTER: Nechápeš, že tahle historka jde úplně mimo mě? Ona sama je totiž totálně mimo. Do kosmu! Ty seš naprosto jetej mimoň! Drž už sakra hubu!
RIMMER: Ty nechceš slyšet tu historku?
LISTER: Dyť o tom mluvim už víc jak čtvrt hodiny.
RIMMER: Asi proto, že jsem se nedostal k tomu nejlepšímu...
LISTER: A co bylo to nejlepší?
RIMMER: Ááá, to přišlo o dvě hodiny později, když on hodil trojku a dvojku a já hodil čtyřku a trojku. Vzal jsem kostky...
LISTER: Počkej, Rimmere, přestaň. To nejlepší je stejný, jako ten kýbl nudy předtim.
RIMMER: Ale nevíš, co jsem s kostkami udělal. Třeba jsem mu je nacpal do nosu a praštil mu nosem o stůl, až mu vystřelily z uší. To by se ti líbilo, viď?
LISTER: Dobře, Rimmere. Co jsi s kostkama udělal?
RIMMER: Hodil jsem pětku a dvojku.
LISTER: Nikoho nezajímá tvoje pitomá historka o tom, jak jsi to nandal v kostkách svýmu učiteli na kadetce.
RIMMER: Hodil jsem dvojku a trojku. Caldecott vzal kostky a hodil dvě jedničky - nevzdal jsem to!!!
RIMMER: Abych vás dlouho nenapínal. Hodil jsem pětku a čtyřku, což přebilo jeho pět a další dvě šestky. Po nich dvě čtyřky a dvě pětky. Když pak hodil trojku a dvojku, padla mi šestka a trojka.
LISTER: Mě by zajímalo, jak si můžeš pamatovat jaký kostky jsi hodil, když ti bylo 17 let.
RIMMER: Zavedl jsem si herní záznamník. Všechny hody jsem zvěčnil, abych si moh´ nad sklenkou brandy přehrávat své okamžiky slávy. Znáte snad lepší způsob, jak trávit neděle?
LISTER: Nechápeš, že tahle historka jde úplně mimo mě? Ona sama je totiž totálně mimo. Do kosmu! Ty seš naprosto jetej mimoň! Drž už sakra hubu!
RIMMER: Ááá, to přišlo o dvě hodiny později, když on hodil trojku a dvojku a já hodil čtyřku a trojku. Vzal jsem kostky...
LISTER: Počkej, Rimmere, přestaň. To nejlepší je stejný, jako ten kýbl nudy předtim.
RIMMER: Ale nevíš, co jsem s kostkami udělal. Třeba jsem mu je nacpal do nosu a praštil mu nosem o stůl, až mu vystřelily z uší. To by se ti líbilo, viď?
na mimibazare to funguje tak , ze predavajuci za dva dni oslovi druheho v drazbe , ze ten prvy je nespolahlivy a nezaplatil a ze ci si to chce on zobrat za svoju ponuku ..rastis píše:na druhej strane riskuje, ze to nepreda. ludia vacsinou maju predstavu, co ma aku realnu hodnotu a ked nemaju, ich chyba. okrem toho ak si to dotycny nakoniec pre vlastne prihadzovanie "kupi" sam, odvadza za uskutocnenu drazbu nejake percenta a ma stratu - aspon na ebay to tak funguje.fova píše:Dnes me kolega pri diskuzi o aukcich uzemnil tim, ze nekteri prodejci se pry prihlasuji pod jinym nickem a sami prihazuji ve svych aukcich. Tim vysponuji cenu vyse.
V nejhorsim pripade (kdyz aukci vyhraji) zbozi prodaji sami sobe.
To by uplne menilo pohled na moji vcerejsi vyhru
aha - tak je v tom teda dost vychcanostiPytkin píše:na mimibazare to funguje tak , ze predavajuci za dva dni oslovi druheho v drazbe , ze ten prvy je nespolahlivy a nezaplatil a ze ci si to chce on zobrat za svoju ponuku ..rastis píše:na druhej strane riskuje, ze to nepreda. ludia vacsinou maju predstavu, co ma aku realnu hodnotu a ked nemaju, ich chyba. okrem toho ak si to dotycny nakoniec pre vlastne prihadzovanie "kupi" sam, odvadza za uskutocnenu drazbu nejake percenta a ma stratu - aspon na ebay to tak funguje.fova píše:Dnes me kolega pri diskuzi o aukcich uzemnil tim, ze nekteri prodejci se pry prihlasuji pod jinym nickem a sami prihazuji ve svych aukcich. Tim vysponuji cenu vyse.
V nejhorsim pripade (kdyz aukci vyhraji) zbozi prodaji sami sobe.
To by uplne menilo pohled na moji vcerejsi vyhru

otazka je, jestli se na ceskem pidiaukcnim portalu da mluvit o vychcanosti. Zatimco eBay je ve svete brany jako jeden z vaznych prodejnich kanalu pro importery a vyrobce, Aukro apod je spis jak okresni motoburza, kde deda nabizi karburator z Wartburga. Mne se na tom libi, ze se treba dostanu k nesehnatelne starsi literature nebo VHS a obdivuju ty prodejce, ze za vicemene symbolickou cenu jsou ochotni to zabalit a zajit s tim na postu.
jo chtel jsem napsat neco podobnyho, shrnul jsi to za me =)abuse píše:RIMMER: Takže jsem vzal zase kostky... To bys nevěřil! Další dvě šestky.
Zase na druhou stranu na Aukru funguje system hodnoceni prodejcu i kupujicich, ktery napomaha potirani podvodu.rastis píše:aha - tak je v tom teda dost vychcanostiPytkin píše:na mimibazare to funguje tak , ze predavajuci za dva dni oslovi druheho v drazbe , ze ten prvy je nespolahlivy a nezaplatil a ze ci si to chce on zobrat za svoju ponuku ..rastis píše:
na druhej strane riskuje, ze to nepreda. ludia vacsinou maju predstavu, co ma aku realnu hodnotu a ked nemaju, ich chyba. okrem toho ak si to dotycny nakoniec pre vlastne prihadzovanie "kupi" sam, odvadza za uskutocnenu drazbu nejake percenta a ma stratu - aspon na ebay to tak funguje.
A na Ebay pokud vim funguje take.
Pokud ja jako kupujici mam opravneny duvod stezovat si na prodejce, muzu mu to napsat do hodnoceni a jemu se tam pak bude zobrazovat stale.
Treba moje zena se jako prodejce nekolikrat zachovala vuci kupujicimu velmi dobre - dokonce na prodeji i tratila a kupujici ji za to odmenili vynikajicim hodnocenim.
To se pak zobrazuje u nicku.
Podle hodnoceni si pak muzes udelat obrazek o tom, jak je prodejce solidni.
Jo, tohle funguje dobře.fova píše:Zase na druhou stranu na Aukru funguje system hodnoceni prodejcu i kupujicich, ktery napomaha potirani podvodu.
A na Ebay pokud vim funguje take.
Pokud ja jako kupujici mam opravneny duvod stezovat si na prodejce, muzu mu to napsat do hodnoceni a jemu se tam pak bude zobrazovat stale.
Treba moje zena se jako prodejce nekolikrat zachovala vuci kupujicimu velmi dobre - dokonce na prodeji i tratila a kupujici ji za to odmenili vynikajicim hodnocenim.
To se pak zobrazuje u nicku.
Podle hodnoceni si pak muzes udelat obrazek o tom, jak je prodejce solidni.
Nedávno jsem na inzerát kupoval nějakou kartu z druhého konce republiky a o prodávajícím jsem nic nevěděl. Než platit za dobírku, přesvědčil jsem ho, ať to "schová" na Aukro s možností "kup teď" za cenu, na jaké jsme se domluvili + 5% provize Aukru.
Vzhledem k jeho pozitivním hodnocením, jsem platil převodem dopředu a to co jsem ušetřil na dobírce, jsem mu vlastně dal na tu provizi Aukru.
Navíc mi taky přibylo pozitivní hodnocení

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
... ;-DDDDDD u mne mas bod !abuse píše:LISTER: Dobře, Rimmere. Co jsi s kostkama udělal?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
jj, ja jsem byvala taky nadsena priznivkyne aukra... dokud me jednou nevypekla jedna krava... neslo ani o ty promarneny prachy, ale o ten pristup... prodala mi totalni sunt - fuj, hnus... neodpovidalo to popisu ani fotkam a prislo to ve stavu jako krava...
Snaha domluvit se po dobrem na vraceni penez se ukazala jako marna a jeste mi dala tak hnusny negavitni komentar, ze mi to vzalo celou chut na nejake dalsi drazeni...
A taky jsem si konecne (kdyby to clovek fakt udelal pokazdy hned...) precetla podminky Aukra... vsude se kasaji, jaka je tam ochrana kupujiciho - ze vrati prachy, kdyz se ukaze, ze ten obchod byl bogus...
LEDA HOUBY - o nahrade skody se s vama bude nekdo bavit az pote, co si zajdete na policii, podate na prodvajiciho trestni oznameni, policie to prozkouma a da vam za pravdu... pak vam teprve aukro neco mozna da... hahahahaha
No radsi uz budu zase nakupovat jenom v normalnich kramech, kde si na to clovek sahne a ma jistotu, ze kdyz se to podela, tak ma zaruku...
Snaha domluvit se po dobrem na vraceni penez se ukazala jako marna a jeste mi dala tak hnusny negavitni komentar, ze mi to vzalo celou chut na nejake dalsi drazeni...
A taky jsem si konecne (kdyby to clovek fakt udelal pokazdy hned...) precetla podminky Aukra... vsude se kasaji, jaka je tam ochrana kupujiciho - ze vrati prachy, kdyz se ukaze, ze ten obchod byl bogus...
LEDA HOUBY - o nahrade skody se s vama bude nekdo bavit az pote, co si zajdete na policii, podate na prodvajiciho trestni oznameni, policie to prozkouma a da vam za pravdu... pak vam teprve aukro neco mozna da... hahahahaha
No radsi uz budu zase nakupovat jenom v normalnich kramech, kde si na to clovek sahne a ma jistotu, ze kdyz se to podela, tak ma zaruku...

Lep: doufám, že jsi jí dala pořádně negativní hodnocení, aby příště měla problém něco prodat.
Já když měl s nějakým prodávajícím nějaký problém, který se pak ale vyřešil třeba vrácením části peněz (slevou), tak jsem mu pak dal neutrální hodnocení a tu situaci tam popsal, aby každý věděl, na co si má dát pozor.
Já když měl s nějakým prodávajícím nějaký problém, který se pak ale vyřešil třeba vrácením části peněz (slevou), tak jsem mu pak dal neutrální hodnocení a tu situaci tam popsal, aby každý věděl, na co si má dát pozor.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Nedávno jsem na Aukru cosi vydražil /cca 500,-/,vůbec se mnou nekomunikovali .Třikrát jsem urgoval a zboží nakonec poslali /místo dohodnuté dobírky/zadarmo.Zase jsem urgoval,že jim prachy pošlu a zase bez odezvy.Už na ně kašlu,obchodujou ve velkým a maj v tom bordel.
Jinak obecně na Aukru nesnáším sportovce co přihazujou na poslední chvíli,prodejce co pošlou nekompletní zásilku,protože usoudili že cena jaksi nedosáhla jejich představ a nejvíc mně štvou lidi,který "bezdůvodně" ukončujou aukce.Borec chce za zboží 10 000,- ,dá to od koruny a těsně před koncem to stopne ,protože mu za to lidi nedaj ani polovinu.Má dát vyvolávačku 10 000,- a nevodit přihazující za nos.Nesdílím názor,že peníze nejde z podvodníků dostat.Aukro není anonymní a u všech nekorektních prodávajících vždycky nakonec zabral výhrůžnej email /negativní hodnocení,odstavení Aukro účtu,trestní oznámení,žaloba o zaplacení.../.Pokud dotyčnej neudělá cíleně větší akci a nezmizí ze světa,nic není ztraceno.O svý prachy je třeba bojovat.
Jinak obecně na Aukru nesnáším sportovce co přihazujou na poslední chvíli,prodejce co pošlou nekompletní zásilku,protože usoudili že cena jaksi nedosáhla jejich představ a nejvíc mně štvou lidi,který "bezdůvodně" ukončujou aukce.Borec chce za zboží 10 000,- ,dá to od koruny a těsně před koncem to stopne ,protože mu za to lidi nedaj ani polovinu.Má dát vyvolávačku 10 000,- a nevodit přihazující za nos.Nesdílím názor,že peníze nejde z podvodníků dostat.Aukro není anonymní a u všech nekorektních prodávajících vždycky nakonec zabral výhrůžnej email /negativní hodnocení,odstavení Aukro účtu,trestní oznámení,žaloba o zaplacení.../.Pokud dotyčnej neudělá cíleně větší akci a nezmizí ze světa,nic není ztraceno.O svý prachy je třeba bojovat.
Naposledy upravil(a) bledule dne 05 dub 2009 12:07, celkem upraveno 2 x.