Behringer DCX2496 fanclub

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
kexik

Behringer DCX2496 fanclub

Příspěvek od kexik »

tento topic z akladam pre diskusiu o DCX 2496, tykajucu sa problemov, modifikacii, skusenosti, atd. ste tu niektori pouzivatelia? ake su vase skusenosti? skusali ste nieco modifikovat?

DCX2496 je jeden z podarenych ulivyrobkov, ide o digitalnu vyhybku postavenu na SHARC dsp chipe analog devices (ADSP21065L), co je lowcost 60MHz 150 Mflop dsp s pohyblivou desatinnou ciarkou. co je dolezite, ma aes/spdif vstup osadeny standardnym cirrus transceiverom a DA prevodniky AKM 4393, co poskytuje pomerne solidny zaklad dalsich uprav. minusy su standardne odflaknuta analogova cast, osadena standardnymi 4580 operakmi, ktore ani nie su original jrc, a sfusovane analogove vstupy, ktore sice krmia prevodniky od AKM (AK5393), ale chyba napriklad low pass filter... dalsim minusom je napajanie VSETKEHO jednym pomerne hroznym spinanym zdrojom; pod vsetkeho myslim aj analogove obvody. osobne planujem nasledujuce mody:

1. oddeleny napajaci zdroj +/-15V pre analogovu dosku, vymenu vazbovych kondenzatorov z elytov na PP (vyskove vystupy), resp bipolary (basove vystupy)
2. vymenu OZ na analogovej doske

vymenu audio hodin povazujem v pripade mojej aplikacie za stratu casu, kedze chip v pripade spdif napajania aj tak slavuje na hodinach zo zvukovej karty. dsp hodiny su spravene slusne, pomocou all in one chipu od hosonic (H0-46.

k aplikacii: ja som to kupil koli ziskaniu solidneho signalu pre subwoofer, ale kedze mam dvojpasmove pasivne monitory a meraci mikrofon, planujem vyhladovo aj tieto napajat biampovo rovno z DCX2496. zvukovo je to uz bez modov o triedu lepsi posluch ako zo samotnej audiophile 2496, ktora ma dost vykradnute najnizsie basy, co uz na subwooferi dost poznat. navyse sa prejavi moznost nastavit strmost vyhybky az na 48dB na oktavu a hlavne nastavenie oneskorenia a parametricka ekvalizacia pasiem, ktoru ddx umoznuje.

cough

Příspěvek od cough »

brzo budu členem fanklubu...

mám zatím alnagonovou ulivexli CX3400, kterou hodlám vyměnit za vytuněnou DCX2496... chce to jenom vybrat dobré tuning kity a sehnat schopné tunery (já a šroubovák nejsme moc kamarádi :) )

jinak si dovoluju upozornit na skvělý thread na diyaudio ohledně DCX2496.

CX3400 zatím používám k napájení bedniček k počítači... :shock:

Obrázek

... a de to... 8)
Divíte se tomu, Klásek?.....

kexik

Příspěvek od kexik »

to bude ten najnovsi model od geniusu .)
p.s. to myslis vazne ze hentu nadheru napajas takym bordelom? ja mam monitor audio b1 ako satelity, a infinity beta 10 sub, mozno to budes poznat ako hifista... dobry zvuk, vzhladom na cenu, ale b1 maju sice skvele menice ale zlu vyhybku a beta zasa mizernu vyhybku a nevalny zosilovac (ktory pojde po case do hajzlu, na slovensku sa mi vala spusta postavenych modulov, len tam nejaky zakopat... kazdopadne som za cely cajk zaplatil ca 1000 eur a za to sa kupia akurat tak nearfieldy, ktore hraju mozno od 60Hz...

nunu

Příspěvek od nunu »

Ivo, vyhni se tomu ulimu, protoze to uz neni o tuningu, ale o predelavani 2/3 :D

kexik

Příspěvek od kexik »

1/3 ked to vezmes na plochu plosaka :)

nunu

Příspěvek od nunu »

No, podle meho vyhazet komplet cele zdroje a komplet desku s konektorama a analogovou casti. Zustane engine se sharcem a ovladani. Skoda ze to nepojal jako ciste mezixicht s aes/ebu rozhranim. Dost tvrdy orisek a bez toho si vyrazne nepolepsis.

Pokud by na X4 byl kompletni I2S nebo jiny adekvatni format stalo by to za zvazeni.

Dela nekdo neco podobneho, ale ciste v digitalni podobe, cili vsechny in/out v AES/EBU ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ten shark .. to ma firmware ? alebo to je uzavreta vec ...

nunu

Příspěvek od nunu »

jak to myslis ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : no je to DSP a zavisi od firmwaru , co to bude robit ? alebo je to jednucelove naprogramovane DSP , ktoreho cinnost sa uz menit neda ?

nunu

Příspěvek od nunu »

Aha..Tak to ti nepovim protoze nevim -)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : ide mi o to .. ak je to standardne DSP , nakrmis ho firmwarom a ono robi co mu firmware povie .. Tak ma zaujima , ci to elgoritmy dnu su od uliho .. ci to stoji za to ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pytkin píše:nunu : ide mi o to .. ak je to standardne DSP , nakrmis ho firmwarom a ono robi co mu firmware povie .. Tak ma zaujima , ci to elgoritmy dnu su od uliho .. ci to stoji za to ..
Na té fotce je vidět ROM i RAM, takže to evidentně programovatelné je.

kexik

Příspěvek od kexik »

ma to normalny upgradovatelny firmware, aj 1:1 ovladanie z PC, komunikuje po seriovom kabli. tiez ide viacej dcxiek pospajat firemnym linkom a spolu ich ovladat, ak potrebujes trebars 2x6 alebo 3x6 vystupov

co sa tyka celkovej koncepcie, prosim nezabudat ze sa bavime o vyrobku za 300eur. za tuto cenu je obsah tej krabice NEUVERITELNY

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : no skorej mi ide o to , ci na to neexistuje alternativny firmware .. alebo dake vyvojove prostredie .. ze by sa z toho dalo spravit nieco ine , nez to robi ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin, imho tie algoritmy su dobre, myslim si ze tie iste ako ma ddx mixpult. ja osobne to hodnotim ako obrovsky posun oproti analogovej vyhybke a room ekvalizacii pomocou pluginu v pc, co bol stav pred nakupom. este musim vyriesit regulaciu hlasitosti, to bude pomerne hacik. rozmyslam ze hacknem mpatch nano... potrebujem stvority, idealne osmority potak...

Odpovědět