Nema. Dynamiku (dynamicky rozsah signalu v dB - 96dB pri 16bit, 120 dB pri 24bit, 144 dB pri 32bit) aj odstup signal sum urcuje bitrate. Cim viac bitov ma prevodnik, tym vacsi dynamicky rozsah v dB a tym padom tym vacsi odstup signal sum.ZFarkas píše: myslel jsem, že samplovací frekvence má význam pro dynamiku, odstup S/N
Vzorkovacsia frekvencia ma vply na vernejsi prenos vyssich harmonickych (lebo Nyquistov teorem) a najma na mensi aliasing (neharmonicke skreslenie) .. Tu naozaj plati cim viac kHz tym lepsie, ale trosku inak nez si Farky mysli
Pri DSP processingu je OVELA dolezitejsie to, v akopm rozliseni sa pracuje DSP chip nez to aky je D/A prevodnik ... najviac artefaktov a neziaducich efektov vznika pri samotnom processingu v DSP a nie pri A/D D/A konverzii ... 24bit vs. 32bit prevodnik bude mat jedinu zasadnu vyhodu naozaj v nizsej urovni sumu, na druhej strane 96kHz prevodniky ma uz dnes kadeco, nieje to ziadna vinimka .. a zase netvarme sa ze medzi 120 dB SNR a 144 dB SNR je nejaky vyznamny rozdiel najma ked si tam niekto nahadze distortion a ovedrive a hra to ohulene na max v ramci kapely kde hra aj kopa inych nastrojov, a v retazci su ine veci (analogove mixy, nekvalitne PA a podobne) ktora pridavaju do vysledku daleko viac sumu nez 24bit vs. 32bit prevodnik 1 efektovej jednotky
Kedze (ako spravne podotkol Pytkin) - vyssi sample rate == vacsi zataz na procesor (pretoze musi spracovat vacsi objem dat, kdezto pri bitrate 24 vs. 32 je to fuk, v oboch pripadoch v DSP sa pracuje s 32 bit cislom, lebo chip ma bud 16 alebo 32bit registre ale nie 24 bitove
Casto sa namiesto toho aby napriklad cely processing od zaciatku az po koniec bezal v 96khz pouzivaju rozne finty typu ze standardne sa spracuje signal naprikald len v 44(48)khz, a len pri citlivych operaciach (filtrovanie, distortion/overdrive) sa robi oversampling, cize signal sa presampluje na 96khz, spracuje, a potom downsampluje naspat na 44 ..
Neviem ako to ma ten BOSS uvedeny v prvom prizpevku, je mozne ze tym ze ma 96 khz tak aj interne cely procesing v DSP bezi v 96 khz .. potom je to fajn ..
32bit prevodnik mi celkovo pride skorej ako marketingovy tah na ohurenie neznalych problematiky nez ako nejaky zasadny posun voci 24bit