Digital efekty - nová technologie 2018 je tady!
Digital efekty - nová technologie 2018 je tady!
První vlaštovka Boss GT-1000
Po dlouhých XX letech na 24 bitech a 44kHz samplingu nastupuje 32bit AD/DA konverze a na 96kHz:
Po dlouhých XX letech na 24 bitech a 44kHz samplingu nastupuje 32bit AD/DA konverze a na 96kHz:
Naposledy upravil(a) ZFarkas dne 01 úno 2018 08:19, celkem upraveno 1 x.
Re: Digital efekty - nová technologie 2018 je tady!
Takze 44k/24b je malo ? Netopier ?
ak to je dost tak cele naše snaženie tuna nema zmysel
ale už aj taka prva G2 zoom mala 32bit proces a 96k/24bit
ino ja už to berem len ako hračky , tož na analog fujkam ked nema lampičku .
ale už aj taka prva G2 zoom mala 32bit proces a 96k/24bit
ino ja už to berem len ako hračky , tož na analog fujkam ked nema lampičku .

Nechápu, proč se tak šíří názor o zbytečnosti AD konverze nad slyšitelné kmitočtové pásmo, myslel jsem, že samplovací frekvence má význam pro dynamiku, odstup S/N a latenci. Proč by se tedy jinak nedělaly všechny zvukové karty pouze na 48kHz?
Naposledy upravil(a) ZFarkas dne 01 úno 2018 08:30, celkem upraveno 1 x.
tu nejde o zbytecnosti AD konverze, tu jde o zbytecnost tvojich prispevkov 

ZFarkas, ja si tiez myslim, ze bez zakladnej znalosti problematiky sa tato diskusia neda viest rozumnym smerom.
Vyssie samplovacie rozlisenia automaticky neznamenaju vyssiu kvalitu efektov. Mozno odstranuju potrebu nadvzorkovania, to ano. Ale kvalita prevodu, ani kvalita efektov tym neni nijako zarucena.
Vyssie samplovacie rozlisenia automaticky neznamenaju vyssiu kvalitu efektov. Mozno odstranuju potrebu nadvzorkovania, to ano. Ale kvalita prevodu, ani kvalita efektov tym neni nijako zarucena.
A k tej latencii ... mam pre Teba jednu matematicku hadanku
Kolko milisekund trva jeden zakmit struny male c ? Alebo ked chces, tak male e (akoze gitara).

Kolko milisekund trva jeden zakmit struny male c ? Alebo ked chces, tak male e (akoze gitara).
ano, dakujeme homebrefeovi za to ze nam vysvetlit ako funguje 96kHz.
Děkuji všem za na první pohled přínosné a konstruktivní odpovědi k otázce smyslu samplingu na vyšší frekvenci než 48kHz u kytarových efektů. CX*74: proč dosud nejsi uveden na seznamu vývojářů Roland - Boss, když se v tom tak fundovaně orientuješ a máš navíc i tak sofistikované vyjadřování? To je kompliment.
tak teda frekvencia vravis..
a rozumies ty vobec ako funguje AD ?
Zvysenie samplovacej frekvencie ma vliv na latenciu .. zdvojnasobenie samplovacej frekvencie sposobi polovicnu latenciu .. a 2ojnasobnu zataz procesora .. Takze pluginov mozes zavesit len polovicu ..