Stavba SSL kompresoru, Gyraf klon

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Takze jsi dalsi ochotny Kexik ????? :)
Ja nechci po nekom nic, co by nezvladl.
Pokud jsi ochoten tohle spachat a zprovoznit, tak je to supa vec.
Pajim vcelku spolehlive, ale pokud je to slozitejsi, tak to radeji nechavam jinym :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nejsem :)
Jedna vec je delat neco pro sebe, ale na zakazku bych to na rozdil od kexika nedelal, protoze
1) bych na to nemel cas (sotva si najdu cas na jeden kousek)
2) byl bych z toho na nervy ;)
Mozna az to postavim a budu se z nudy stourat v nose (coz je velice nepravdepodobny) tak bych nejaky dalsi kousek spachal, ale ted tak maximalne tistak ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hele ja bych se taky pridal a ty tri svabky objednaval s vama. na tech 25 se snad dostanem, ne? potom uz jenom tistak, trafo, case ... :roll:

Kedar

Příspěvek od Kedar »

Zdravím nadšence pro stavbu kompresoru. Vzhledem k tomu, že chcete stavět možná až 25 kusů (sleva na IO), nebylo by lepší postavit nejdříve jeden prototyp. Ten by šel otestovat, jestli to chodí dle očekávání, co to všechno ještě potřebuje a pak se do toho teprve pustit ve větším. Podle mě by šel srovnat třeba s 3630, pokud by to bylo lepší, tak proč nestavět. 3630 stojí hotová 5200,- a do této ceny se snad vejdete.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no 3630 teda u thomanna stoji 111 eur, coz mi docela vyrazilo dech. ted jde prave o to jaky to bude az se to postavi. no nasadils mi brouka nerozhodnaka :roll:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Kedar: muzu te ujistit ze 25 jich stavet nehodlame ;), v soucasnosti je to tak 7 kousku (v jednom kompresoru jsou 3 VCA).

syncro

Příspěvek od syncro »

Update objednávajících si VCAčka:

Kexik (3), Syncro (4), PM (3), Onehalph (3), Kermitak (4), Etien (3), Deep (3)

Zatím celkem 23ks that2180LB. Ještě jeden člověk a jsme na 25+, což bude zase o kousíček levnější. To je jak s Béďou Trávníčkem: "A mám to zadarmo!"

pm: Krabice je pěkná, do tý bych šel taky...

kexik: Kalkulace těžce v pohodě, akorát bych se přidal k pm a radši bych solidní po?áky, protože se po svejch zkušenostech bojím chrastění, atd.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

kexik

Příspěvek od kexik »

no, takto: kukam ze klucove komponenty sa prepinaju prepinacmi; tie su jedneho druhu, ktory je na trhu, plosak s tym pocita; pouzivam ich roky a nikdy po menej ako 10rokoch nechrastili; case je sice plast, ale vnutri su tucne striebrene masivne kontakty

potaky... hmm too ja budem mat problem zohnat, ale oni su tam tusim dva, takze ja by som navrhoval ze vam tam zapajam len nejake makety z kuska plosaka a vy si tam prespajkujete take potasy, ake zozeniete... hodnoty su zname, takze je to len o kontaktoch a moznostiach. ja mam jeden oblubeny cinsky typ, celkom uspesne ho pouzivam vo vlasnom preampe (vola sa MDPV 01 ;) ) a nema tendencie chrastit

onehalph

Příspěvek od onehalph »

tak si procitam to, co mi vcera uteklo (a je toho kurewsky hodne) :-)
a musim naznat, ze jsem se trosku ztratil - pochopil jsem to spravne, ze kexik nasel nejakeho ceskeho distributora tech VCA?
pm: case je peknej - jeste se mrknu na ten nevyuzivany dynacord 1HU FX na zkusebne a podle toho, co tam je na zadnim panelu se rozhodnu ktery zvolim :-)
kexik: na 1000,- jsi spocital material? A co Tva prace?
btw - co takhle pokusit se navrhnout vlastni design toho panelu a nazev? Co treba do toho zakomponovat nejak ezone? no nic - to uz myslim na kokotiny :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

onehalph: Kexik našel českýho distributora, který má +- stejný ceny, jako ti angličani, ale delší dodací lhůtu. Dneska jim mailnu, jak dlouho by to opravdu trvalo, v případě, že míň, tak to vezmem od nich.

kexik: Pravda, ještě bys měl nějak ocenit svou práci!!! Možná ti to bude jako blbý, ale za mě říkám, že s tím nemám problém a přijde mi logický za práci zaplatit...

Ad frontpanel: Jsem pro, ale myslím, že moje představa o designu by se vám asi nelíbila 8-) Možná tak pm...

Saša
GunJah Records

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

spiklenci dajte potom vediet ako vam to bude hrat 8)

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

ja zavazne chci taky jeden!!!!
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

syncro

Příspěvek od syncro »

carloff: Obávám se, že je pozdě (viz. kexikův limit 4 stroje). Můžeš se ale připojit k objednávce VCAček a někdo by ti to musel postavit. Jestli tomu správně rozumím, tak kromě těch VCA by mělo všechno ostatní jít sehnat snadno...

Saša
GunJah Records

toolz

Příspěvek od toolz »

kexik> kedze vas je ako hadov, a mame zo stranky aj file na gerber ploter, tak sa mozno poobhliadnem po profi vyrobe. ceny byvaju tak 200Sk za dm2, takze za 500 by mozno bolo mozne dat vyrobit jednu sadu plosakov... su to prachy navyse, ale zasa to bude lepsie vyzerat, nez ked to ja namalujem rucne... to este musime doriesit

v pripade ze sa rozhodneme objednat plosaky, bude tam mnozstevna zlava na 10kusov

Jen jsem se chtel zeptat - plati jeste tahle cast planu, nebo uz to padlo?

kexik

Příspěvek od kexik »

tie plosaky asi rozbehnem, ale dajte mi cas... musim sa popytat atd

Odpovědět