"Jedinej limit je studena kuchyne, tam je pecivo docela zasadni - ale diky tomu ze varim, tak ho jim minimalne."biscuit píše:to je blbost. varim hodne a polotovary nepouzivam skoro vubec zadny. ale jsou jidla, ke kterym je pecivo vyborny a blbe se nahrazuje. delam treba domaci pastiku - k cemu si ji das? k fazolim? ratatouille bez francouzsky bagety a vina? jasne ze se to da vynechat, kdyz clovek nechce nebo nemuze, ale je to slozity - pro me daleko slozitejsi, nez treba mliko. a hlavne, kdyz clovek neco nemuze a je zvyjlej to jist, tak ma na to sakra chut! proto nahrazky respektuju (pro ty co nemohou)Oxyygen píše:pokud varis ze surovin, zjistis, ze skoro zadnou mouku ke stesti nepotrebujes... Pokud ne a v tom pripade potrebujes pecivo, je to blby.
Jsem psal o prispevek vyse
Takze jeste jednou - k vetsine jidlum jdou delat "teple" prilohy, to jest brambory, rejze, lusteniny,obiloviny, zelenina, bezlepkove testoviny apod... i studene jako jsou ruzne salaty.
Co se tyce zahustovani (hlavne polivek a omacek) zase mliko, smetana, vejce, brambory, lusteniny, bataty, alternativni obiloviny, skrob, kukuricna mouka, kokosove mleko.
To je tolik moznosti, ze lze bezproblemu mouku vypustit, kdyz clovek je k tomu donucen. Navic si myslim, ze to otevre mnohem vetsi pestrost, protoze u nas je zvykem vsechno zajidat chlebem a pecivem...
Za sebe musim rict, ze varit bez mlika, smetany, jogurtu, syru a vajec je mnohem horsi.
