Uz ty drogy prosimte neber

vasek o prispevek nad tebou ma svatou pravdu.
Akcionar nikoho neplati. Akcionar sedi doma a dostava dividendu. (vim to, sam jsem akcionar par firemOxyygen píše:. Plati je akcionari za to ze ze muzou zamestnance najimat.
Hele myslim, že i tohle vidíš trochu vyostřeně. Spoustě z těch věcí, které si jmenoval se říká "benefit" a jsou obvykle s vědomím zaměstnavatele. Služební mobil dostává zaměstnanec proto, aby byl pro zaměstnavatele lépe dosažitelný. Pamatuji si že na služební mobil mi volali služební hovory i pozdě večer (když byla nějaká krize) nebo i o víkendu. Proti téhle výhodě pro zaměstnavatele stála má výhoda (do dohodnutého paušálu) používat mobil i pro soukromé hovory. Pokud by můj zaměstnavatel byl debil, který by trval na používání pracovního mobilu pouze na služební hovory, tak ho jednoduše budu mít zapnutý jen v praconí době a budu řešit jen pracovní věci, podle jeho přání. Stejně tak to funguje s většinou dalších věcí. Samozřejmě že jsem služební notebook používal i na soukromé soubory. A lidi co maj služební auto jezdí soukromé cesty a buď si separátně dokupují benzín podle km, nebo mají na měsíc paušál na všechny jízdy. Samozřejmě je to taky o tom, že od určitého levelu si zaměstnavatele můžeš vybírat a nemusíš prosebně čekat na úřadu práce, který kapitalista se smiluje a najme tě...Jako OSVC podvadi v ucetnictvi (prace bez dokladu, manipulace s prijmy versus vydaje), tak zamestnanci zase okradaji sveho chlebodarce at uz zneuzivanim sluzebniho telefonu, pouzivanim firemnich veci ciste na soukrome ucely, vojebavanim pracovni doby, odflaklou praci, falesnou neschopnosti atd...
toto si povedal uplne klucovu vec... vsetci ti co si stazuju ako ich ich zamestnavatel zdiera by v prvom rade mali hladat chybu v sebe... keby na sebe poriadne makali, mohli by si zamestnavatela vybarat a nemuseli by byt odkazani na toho "zdieraca"... toto je alfa a omega vsetkeho...Symphonic píše:. Samozřejmě je to taky o tom, že od určitého levelu si zaměstnavatele můžeš vybírat a nemusíš prosebně čekat na úřadu práce, který kapitalista se smiluje a najme tě....
Obávám se, že nikoli. To, co zaměstnavatel strhává bys musel zaplatit tak jako tak. Možná bys mohl tu částku na daň platit přesněji (takže bys neřešil vrácení přeplatku na dani), ale to nespadá do kategorie "reálný příjem by byl daleko větší".Symphonic píše:A můžu ti říci, že kdyby mě můj současný zaměstnavatel, byl ochoten platit na faktury (jako OSVC), stokrát radši bych to dělal tak, protože můj výsledný reálný příjem by byl daleko větší. A jeho by to stálo stejně / míň.