Tvrdis ze stary zakon (5 knih mojzisovych - z ktorych su uvedene citaty) nema pre krestanov ziadnu cenu, je to nieco coho sa vobec nemaju drzat, nieje to sucast Biblie a Novy zakon uplne rusi akukolvek platnost a vyznam zakona stareho ??hammond píše:Dendy: Sak tam mas same citaty z knih stareho zakona. Ten je zakladom zidovstva, nie krestanstva.
Ina ja netvrdim ze beriem tie citaty nejak moc vaznne.. ale tie citaty su PRESNE o tom istom o com su tie preklady Koranu .. hlavne preto som ich sem da...
jedna aj druha kniha su PRESNE o tom istom.. litaratura ktora vznikla v ramci vtedajsej doby, vtedajsich podmienok, plna nasilia lebo ta doba bola vtedy taka - nasilie, smrtelne tresty za kazdu malickost, atd .. Aj Biblia aj Koran sa daju vylozit brutanlnym sposobom a zneuzit na fanaticky fundamentalizmus ... Coho prikladom su aj v sucasnosti fungujuce rozne krestanske sekty ..
Samozrejme ty ako krestan si to nikdy nepriznas, co je logicke, vzdy si budes obhajovat svoje nabozenstvo ze je v niecom lepsie ako tie druhe, to je naprosto pochopitelne a nezazlievam ti to.. len sa snazim naznacit ze je aj iny uhol polhadu.. ja ako ateista v sirsom kontexte (aj historickom) nevidim medzi krestanstvom a islamom absolutne ziadny rozdiel .. naopak v spuste veci su si obe nabozenstva hrozne moc podobne ..