Digitální zrcadlovka do 20.000.-

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Digitální zrcadlovka do 20.000.-

Příspěvek od biscuit »

ja nesnasim bleskovy fotky, kdyz tam neni aspon trochu primichany i teply svetlo. proto mam radsi reflektory, nebo delsi expozicni casy (ten stativ). na foceni lidi na party to ale samozrejme neni... kolikrat je mi milejsi fotka na vysoky iso, nez narusena atmosfera bleskem.. ale nechci uplne pausalizovat..

xxman

Příspěvek od xxman »

Jasně, souhlasím že je potřeba hlavně zachytit atmosféru a taky mám rád dynamické fotky, kde jsou třeba mázlé pohyby, ale pokud píše že chce fotit v místnostech s normálním osvětlením, tak nepředpokládám, že to bude tmavý sál s pár světlama na pódiu. Jinak je hlavně potřeba se s tím bleskem naučit fotit tak, aby na fotce v podstatě nebyl vidět, ne ho naprat napřímo bez nějakého tvůrčího zásahu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

souhlas :-) (ja to s tim bleskem vazne setrne neumim a mam navic jen vestavenej...)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Blesk je zásadní věc na nedokonale osvícený akce, ale téměř nikdy se nemůže pálit přímo na lidi jako to dělá vestavěnej :D

fova

Příspěvek od fova »

Biscuit: Kup si difuzer pred vestaveny blesk. Zjemni ti to vysledne svetlo na fotce.
http://dx.com/p/3-color-pop-up-flash-di ... low-154822
Ne vzdy je ta fotka pouzitelna, ale uz se mi to parkrat hodilo.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Vhodne pri foceni s bleskem je, nemit blesk umisteny v miste objektivu, tak jak jsou z duvodu kompromisu umisteny integrovany. Resenim je kolejnice do ktere se uchyti na jedne strane fotak a na druhe externi blesk, a nebo stativ na blesk.
Obrázek

Dobra je take technika, ze se blesk odkloni smerem vzhuru a svetlo se necha odrazit od stropu.

xxman

Příspěvek od xxman »

Uvedené kolejnice jsou celkem nepraktická věc. Pořádný "systémák" (externí blesk) je už je velký a má výbojku dostatečně daleko od osy objektivu. Jinak focení odrazem o strop je nejen dobrá technika, ale základní techniku - blesk nasvítí v podstatě celý focený prostor - nevznikne klasická fotka "bleskovka" s nasvíceným popředím a pozadím utopeným ve tmě. Současně se další část světla odrazí vysunutou "kartičkou" napřímo a toto světlo lehce nasvítí popředí a navíc přidá případným foceným osobám "jiskru do oka" :)
Jinak externí blesk se dá třeba použít i jak píše W.Cable - na stativu s dálkovým odpálením a dá se tím nahradit klasický studiový záblesk. Další použití je třeba v exteriéru na "doblýsknutí" portrétů, na focení makra, atd, atd.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

U odrazu od zdi bacha na jeji barvu a vzdalenost. Pokud neni pobliz zed, delaji se takovy mrnavy softboxy primo na blesk. Vypada to priserne, ale lepsi nez dratem do oka.
Jinak blesk je skvela vec, rad s nim venku potlacuju denni svetlo, da se s tim docilit takovej pekne dramatickej efekt.

xxman

Příspěvek od xxman »

Ad. barevné zdi - jj, to je potom boj při zpracovávání fotek, ještě jsou dobré dřevěné obklady na stropech :)
Co se týče těch malých softboxů na blesk, tak s tím moc dobrou zkušenost nemám. Ne že by to nefungovalo, ale účinnost je tak malá, že nestojí zato se s tím otravovat - já jsem ho dal pryč.

Jinak co se týče levných DSLR, ať se trochu držíme tématu, tak tam moc přehled nemám, ale přirovnal bych to k nákupu monitorů - ve stejné třídě je to všechno +- stejné :)

nixx

Příspěvek od nixx »

Můj tip na levnou zrcadlovku - Pentax K30. Ve své třídě IMHO nadstandard. Koupil jsem ho a jsem spokojený. Dva otočné voliče, pentaprism hledáček se 100% pokrytím, odolnost proti stékající vodě a prachu, velmi slušná (nízká) úroveň šumu...
Nemluvě o velmi zajímavé nabídce objektivů (levná a skvělá DA 35mm nebo exkluzivní DA* nebo Limited řady).

tony9

Příspěvek od tony9 »

xxman píše: Jinak co se týče levných DSLR, ať se trochu držíme tématu, tak tam moc přehled nemám, ale přirovnal bych to k nákupu monitorů - ve stejné třídě je to všechno +- stejné :)
No u zrcadlovek můžeš pak kupovat objektivy. Mě napadlo, že to je jako bych mohl vyměnit u monitorů repráky:-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mohl bych navázat na téma a poradit se o koupi kvalitnější zrcadlovky s primárním učelem natáčení kvalitních demo videí o hudebních nástrojích, jejich fotografie (uvnitř i venku) atd. ? Něco co by kvalitativně překonalo můj malý kompakt Sony Cybershot DSX ? Videa by se natáčela u mě v muzikoterapeutickém atelieru, kde je to postaveno na atmosferické hře barev, čili pěkné focení a videa v ne úplně silném světle by byly vítány.

Mohlo by toto být dobré řešení ?

http://www.megapixel.cz/canon-eos-60d ?
+ http://www.megapixel.cz/canon-ef-s-18-55-mm-is-ii (na uvod)

(obojí se dá samozřejmě levněji jinde)

Jaký objektiv (ne moc drahý) by byl dobrý pro focení a videa se hrou barev a s menší intenzitou světla ? (atmosferické fotky a videa), něco jako: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 493&type=1

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kolega kupil daky tamron cca 300 eur k 550D a natocili sme s tym cely caesar car.. Kukni na media planet webe ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Levnej dobrej na APS-C jak pise Pytkin Tamron 17-50/2.8.

Odpovědět