Excel - tabulky - příklady

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
jackies

Re: Excel - tabulky - příklady

Příspěvek od jackies »

jazzym píše:čo sa ma stať ak predajca preda vyrobok zo zlavou vačšou ako je jeho zakladna provizia?
Nemusí se stát nic, protože k tomu nedojde. On ho neprodává, prodávám ho já.
A já takovou objednávku samozřejmě od něj neakceptuji, a měl by si hledat raději jinou práci, aby měl alespoň na chleba :wink:
Hlášku od obchoďáka "hoď jim na to slevu 40%" jsem nikdy neslyšel :)
To už by bylo "přes" i pro firmu.
V normálních slevách je pohyb maximálně do -10%"

Existuje počítání procent ze spoda a počítání procent ze shora.
Všude, kde vidím nápis SLEVA 70% je buď nějaký ojeb, nebo jsou ty obchodníci zloději a mají marže jako krávy.

Příklad :
Nakoupím za 1000.- a nacením to o 50% výš. To znamená prodávám za 1500.-. Jasné.
Pokud chci dát ale někomu slevu z výrobku za těch 1500.- nemůžu dát -50% a myslet si že jsem na "svých" jak jsem koupil.
Prodal bych to totiž za 750.- :wink:
Dvěstěpade mínus.
Tohle je sice všeobecně známé, ale stejně je dost lidí v tomhle mimo.

jackies

Příspěvek od jackies »

Tak jsem zase tady Jazzyme :wink:
Protože jsi chtěl něco těžšího, mohl bys zkusit tohle zadání až se vyspíš a budeš se nudit ?
Nechci toho na excel už moc ?
Měnit barvy za chodu ?
V příloze už hotová tabulka, pokud bys to zakomponoval už do ní.

Obrázek

Obrázek
Přílohy
NEW PROVIZE podle faktur.rar
(10.87 KiB) Staženo 78 x

jazzym

Příspěvek od jazzym »

jackie ..ja niesom ani genialny autista ani odbornik na excel.. mam rad tabulkovy procesor hlavne preto že odťažuje premyšlanie - hlavu.. a tak trochu sa pri tom citim ako programator. 8)
Hento čo chceš som nikdy nerobil musel by som to naštudovať..a mam pritom len Open Office , ktory može a zrejme bude pracovat v tychto funkciach inač.

je na čase ti dať tradičnu forovu radu :wink: neco si o tom vyGoogli : "learn to work in Excel"

posledne sa mi zavaril rozum pri vyrobeni vzorca tej zakladnej ceny z navyšenej a percenta navyšenia..skuste si to .. :wink:
teraz som z toho schopny pozerat sa iba na obrazky o milých zvieratkach. :|

jackies

Příspěvek od jackies »

Samozřejmě že budu studovat a studuji, ale jsem myslel,
že to máš nějak úplně v malíku, a nebude to pro tebe až tak velký problém jako v téhle době pro mě.

Asi něco podobného když chce někdo dodat na narozeniny podklad pro karaoke že by rád zakrákoral své ženě
ale ještě rád by chtěl mít jen jednu sloku a dva refrény za sebou.
Pro něj nepředstavitelný problém, pro mě práce na 5 minut :wink:

Jdu se trápit, ale až se tedy otřepeš a zvířátka tě přestanou bavit příjdu zase ! :)

Samozřejmě opět ještě jednou děkuji za ten vzoreček.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

pozri sa v niečom ako ... format/ bunky/pozadie .... či tam maš nejake volby ..ja mam len možnost vybrat farbu

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

jackies, nebylo by humanejsi tohle zadat nekaemu acconut a sam se jit radeji bavit, nez trapit? :P

peteness

Příspěvek od peteness »

jackies píše:
jazzym píše:čo sa ma stať ak predajca preda vyrobok zo zlavou vačšou ako je jeho zakladna provizia?
Existuje počítání procent ze spoda a počítání procent ze shora.
Všude, kde vidím nápis SLEVA 70% je buď nějaký ojeb, nebo jsou ty obchodníci zloději a mají marže jako krávy.

Příklad :
Nakoupím za 1000.- a nacením to o 50% výš. To znamená prodávám za 1500.-. Jasné.
Pokud chci dát ale někomu slevu z výrobku za těch 1500.- nemůžu dát -50% a myslet si že jsem na "svých" jak jsem koupil.
Prodal bych to totiž za 750.- :wink:
Dvěstěpade mínus.
Tohle je sice všeobecně známé, ale stejně je dost lidí v tomhle mimo.
Na některých věcech můžou mít těch 200 % přirážku, to není nic neobvyklého, pokud máš něco výjimečného.
Jinak když dávají 70 % dolů, tak můžou uvažovat i jinak, než aby dostali zpět aspoň nákupní cenu. Když máš dlouhodobý ležák, který si koupil např. za 1000 Kč/ks (a zkoušel prodat za 1500,-) je lepší se ho nakonec zbavit třeba 90 % slevou a mít apoň 150,- Kč než ho doživotně skladovat a nemít z toho nic :wink:
Naposledy upravil(a) peteness dne 30 led 2014 18:29, celkem upraveno 1 x.

jackies

Příspěvek od jackies »

hombrefeo :
No, sice se tápím, ale na druhou stranu mě to trápení baví.
Tak trochu masochista :)
Prostě se rád něco učím, a i něco, co využiju třeba i do budoucna.

A rychlá "ukázaná" je k nezaplacení.
Od těch ukázaných vzorečků a funkcí se odpíchnu už nějak sám.
Zatím se učím jen základy.
(googlím ...)

Jako když ti někdo ukáže na příkladu nějaké první použití LOGICAL EDITORu v Cubase,
pak si dokážeš sám už pomoci v různých věcích které tě napadnou.

To přebarvování asi na netu nenajdu (pokud to tedy vůbec jde) :(

jackies

Příspěvek od jackies »

peteness píše:Na některých věcech můžou mít těch 200 % přirážku, to není nic neobvyklého, pokud máš něco výjimečného.
Jinak když dávají 70 % dolů, tak můžou uvažovat i jinak, než aby dostali zpět aspoň nákupní cenu. Když máš dlouhodobý ležák, který si koupil např. za 1000 Kč/ks (a zkoušel prodat za 1500,-) je lepší se ho nakonec zbavit třeba 90 % slevou a mít apoň 150,- Kč než ho doživotně skladovat a nemít z toho nic :wink:
Jasný, vím, jsou různé okolnosti, výjimky ... sklady nejsou zadarmo atd ... Souhlasím, o tom žádná.
Ale okolo to vypadá jako by měli VŠICHNI kolem nás marže v řádu několika stovek procent a výjimečné zboží :wink:

Ale opravdu zbavit se zboží s nějakou obrovskou ztrátou je výjimečné.
Je v tom z drtivé většiny nějaký ojeb na lidi.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

jackies píše: To přebarvování asi na netu nenajdu (pokud to tedy vůbec jde) :(
http://www.extendoffice.com/documents/e ... value.html :roll:
jakies na akom aute jazdíš? .. čo to mi to povie o tvojich ziskoch a aj či pre teba urobim ešte niečo zadarmo 8)

jackies

Příspěvek od jackies »

To ti nic nepovie :wink:
Navíc já auto nemám.

Dík za link, budu zkoumat, pokud se na to tedy nepodíváš ty.
Kdybych byl věděl, tak bych ti z naší nabídky přes hranice něco poslal.
Kolega jel zrovna dneska na dva dny do Bratislavy, pak už je to všude blízko.
Takové naturální poděkování.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

posli aj sem... :D

jackies

Příspěvek od jackies »

Prodávám chirurgické sady na kastraci chceš ? :lol:

Jinak ty barvičky už mám hotové.
Stačilo si proštudovat ty podmínky ( trochu jako logical editor v Cubase :wink: ) a trochu zapojit kombinatoriku.
( třeba když je v buňce číslo menší než 0,01 tak bude mít písmo stejnou barvu jaké je pozadí buňky atd ... )

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Tak pan obchoduje s Agrofertom... Neviem, neviem, ci tu este budem radit.... :lol:

A tie barvicky - jednoducha podmienka je easy, ale ide Ti aj to, co si chcel hore - ak jedna bunka prazdna a druha=0 potom nafarbi plochu?

pomohol by som Ti viac, ale odkedy sme doma upgradovali na OFFICE 2007, tak nic neviem najst. :oops:

jazzym

Příspěvek od jazzym »

jackies píše: Kdybych byl věděl, tak bych ti z naší nabídky přes hranice něco poslal.
ja chci prachy :roll:

mne auta napovedia vela , vyznam sa v psychologii vyberu značky a modelu :lol:
Pan jazdi s limuzinou a šoferom 8) hmm.

excel je program ktory na rozdiel od gafickeho programu alebo ineho programu v podstate vykonava pracu za človeka , takže najvačšia praca je vytvorit si funkčnu tabulku. potom už možeš zabudnuť čo si sa naučil.
ja som začinal etšte na C602 calc..obdoba textoveho T602 ..robili sme na škole dost brutal vypočty z výstupom do inych pogramov .. teraz je excel už plný všelliakych vymoženosti ktore funguju v jednej verzi a je to taka neistota či bude fungovat aj v inej. a popravde ma moc tie esteticke upravy nebavia.
kludne si tu piš čo sa prave snažiš urobit..mozno prides k niečomu čo si zo zaujmu sam zistim a prejdem aby som sa to vedel ale ..aby som vedel konkretne poradit musel by som si nainstalovat verziu ktoru mas .. a nejak sa mi nechce z toho večer robit muziku :? hrat ..proste sprosta praca ešte aj včas relaxu . :(

Odpovědět