Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
ja to napsal blbe - resp. myslel jsem ve smyslu rozliseni fotek.
I to mi přijde v pořádku. Jsem rád, že si na nic nehrajou a nechávaj 12 mpix. osobně nechápu ty šroty v telefonech co maj víc mpix než tohle... holt mrtvej parametr pro blbce
.
Za mě: PLUS = dokonalá světelnost a velký rozsah objektivu 24 až 80 mm, f na konci 2.8! Žádný polymery ale poctivej vnitřek ze skel. Aspect pro focení ve formátu 1:1!!! Ovládání, hledáček. Kreativní focení... 4K video.
MINUS = cena, ale což no...

Za mě: PLUS = dokonalá světelnost a velký rozsah objektivu 24 až 80 mm, f na konci 2.8! Žádný polymery ale poctivej vnitřek ze skel. Aspect pro focení ve formátu 1:1!!! Ovládání, hledáček. Kreativní focení... 4K video.
MINUS = cena, ale což no...
nemam pocit, ze rozliseni je mrtvej parametr pro blbce, i kdyz asi chapu jak to myslis... (masa resi skoro jen toto)
osobne mi 12M prijde malo v kontrastu s moznosti 4K videa. naopak cena mi prijde primerena
(vzhledem k tomu, ze je to street cena a pocatecni)
osobne mi 12M prijde malo v kontrastu s moznosti 4K videa. naopak cena mi prijde primerena

biscuit, megapixely .....
..... Nemusis to vobec obhajovat. Ved presne vies, o com delay hovori.
Nedavno som si pozeral nejake stare fotky z Olympus C4040 (4Mp), a aj na dnesnu dobu su uplne OK. Videl som 1000x viac braku vyprodukovaneho na vyrazne lepsom a novsom hardware. Viac ako 12MP? Co by si s tym robil? Uplne priama otazka - kde a ako by si vyuzil fotku, ktora ma viac, ako 12Mp ???
HiFi tlac si vystaci s 300dpi datami. Okrem toho - hned by sme sa mohli bavit o dalsich 4-5 parametroch, ktore sa "tak dobre nepredvaju", ale su aspon tak dolezite, ako rozlisenie.
delay... jeden taky "svetelny" 1.8 kompakt mame doma... ten barrel na najsirsom konci je desny....
Zjavne je lahke robit kompaktne a svetelne objektivy, ked vypustia polovicu korekcnych skiel....

Nedavno som si pozeral nejake stare fotky z Olympus C4040 (4Mp), a aj na dnesnu dobu su uplne OK. Videl som 1000x viac braku vyprodukovaneho na vyrazne lepsom a novsom hardware. Viac ako 12MP? Co by si s tym robil? Uplne priama otazka - kde a ako by si vyuzil fotku, ktora ma viac, ako 12Mp ???

delay... jeden taky "svetelny" 1.8 kompakt mame doma... ten barrel na najsirsom konci je desny....

Já věřím, že těch 12 MPix je ve skutečnosti 4096 × něco (12 746 752 pix) právě pro nejvyšší kvalitu 4K videa. Pochybuju, že ne, ale těch 4K rozlišení je více, takže s jistotou to tvrdit nemůžu... Jinak mám pocit, že i ten vnitřek objektivu a uspořádnání skel bylo již zveřejněno, aby bylo jasný, oč o běží...
Nemám potřebu tenhle foťák nějak obhajovat, já si ho stejně nemohu dovolit, ale prostě se mi líbí a přijde mi, že byla snaha ho udělat poctivě a již díky absenci klasického AUTO programu a různým scénickým presetům je jasně určen pro FOTOGRAFY a fajnšmekry, takže bych spíš doufal, že i po stránce skla bude v pohodě... Bůh ví.
Nemám potřebu tenhle foťák nějak obhajovat, já si ho stejně nemohu dovolit, ale prostě se mi líbí a přijde mi, že byla snaha ho udělat poctivě a již díky absenci klasického AUTO programu a různým scénickým presetům je jasně určen pro FOTOGRAFY a fajnšmekry, takže bych spíš doufal, že i po stránce skla bude v pohodě... Bůh ví.
delay: mne se to libi, o tom zadna... moc rad bych mel doma fotak, kterej by byl malej, slouzil by prevazne zene (ta ho nosi v batohu nebo v kapse porad), a kdyz bychom nekde byli a ja nemel s sebou svuj fotak a naskytlo se neco, co bych chtel cvaknout, ocenil bych, kdyby ten fotak vyfotil fotku a ne magakomprimovanou blitku, kterou foti nas soucasnej kompakt sony hx9v (koupil jsem ho hlavne kvuli videu, ktere umi naopak famozni) (samozrejme u toho sonaku je to vina software, protoze kdyby to umelo raw, nebo minimalne komprimovanej jpeg, v pohode mi to na ten ucel staci - jsou to parchanti a fotak uz od nich nikdy nekoupim).
co se tyce rozliseni a toho proc po nem pasu - proto, ze kdyz u nektere fotky zjistim doma u monitoru, radikalnim orezem nudneho snimku dosahnu neceho zajimaveho, tak pri velkem rozliseni mam realnou sanci, ze ta fotka stale zustane v dostatecne vysoke kvalite... stalo se mi to nekolikrat.
co se tyce rozliseni a toho proc po nem pasu - proto, ze kdyz u nektere fotky zjistim doma u monitoru, radikalnim orezem nudneho snimku dosahnu neceho zajimaveho, tak pri velkem rozliseni mam realnou sanci, ze ta fotka stale zustane v dostatecne vysoke kvalite... stalo se mi to nekolikrat.
novy obyvatel nasej zahrady.. podarilo sa mi hozachytit pri nocnom krmeni
teda vlastne veceru mal vdaka mne lebo jak som na neho svietil tak priletela nocna mora co letela za svetlom a chytila sa do pavuciny 
inak asi najvacsi neatarantuloidny pavuk co som v zivote videl.. velkost bruska odhadom cez 1 centimeter

viac zaberov tu:
https://picasaweb.google.com/1012303689 ... redirect=1

inak asi najvacsi neatarantuloidny pavuk co som v zivote videl.. velkost bruska odhadom cez 1 centimeter

viac zaberov tu:
https://picasaweb.google.com/1012303689 ... redirect=1
to je krizak obecny
trosku albinek... samice s vajickama uvnitr zadecku.
co se tyce zadecku, pusobi velkej, ale treba pokoutnici maji zase o moc monstroznejsi nohy. na chalupe jsme bezne mivali kousky o prumeru vice jak pet centimetru.

co se tyce zadecku, pusobi velkej, ale treba pokoutnici maji zase o moc monstroznejsi nohy. na chalupe jsme bezne mivali kousky o prumeru vice jak pet centimetru.
tento ma ten zadok ale fakt obrovsky.. hadam 1.5 cm .. mam tu dost rozmnozenych kriziakov (vsetci su takto biely) okolo domu, ale tento je z nich uplny kral.. myslim ze to bude matka tych ostatnych lebo tento kusok jediny lovil na tomto mieste aj minuly rok..
potom na jar sa tam objavilo toto :

potom na jar sa tam objavilo toto :

oni kladou na podzim a vylihnou se na jare z vajicek
trochu mi pripominaj rusaky - "nas mnogo!" z jednoho vrhu to je neuveritelny 
tak ja dam teda letadlo

tak ja dam teda letadlo

Naposledy upravil(a) biscuit dne 20 zář 2014 21:06, celkem upraveno 1 x.
pavuci su moja slabost.. toto som fotil na seychellach, ale tento mal telo velke asi ako moj palec.. stal som asi pol metra od pavuciny s rozmermi tak 2x 3 metre kde ich boli snad stovky takychto
nebolo mi vsetko jedno aj ked domaci vraveli ze nie su jedovati

ten je krasnej! ale nechtel bych ho najit ve spacaku...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 20 zář 2014 21:07, celkem upraveno 1 x.
to letadlo ma okolo seba silove pole
)

to je aura, kterou ted domontovavaj na vsechny cessny, jak nejak jednu dobu padaly... 

Ale nohy ma zafarbene dost "vystraznym" patternomdendy píše:nebolo mi vsetko jedno aj ked domaci vraveli ze nie su jedovati