Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Barvy nejsou potlačené, proč by měly být ? Jak to vypadalo, tak je to vyfocené
Moje lave oko mi hovori, ze nie. Rozhodne nie.
Skusim Ti sem dat ukazky.
(a Kefaline, co si Vy predstavujete pod: "Jak to vypadalo, tak je to vyfocené" - auto Exp+auto WB? )
(a Kefaline, co si Vy predstavujete pod: "Jak to vypadalo, tak je to vyfocené" - auto Exp+auto WB? )
Tvoje ani levé, ani pravé oko na místě nebylo, moje obě ... to mi stačí
(plus bylo pod mrakem)
No ked myslis....
Korekcia expozicie, gamma a trosku orezane krivky. Upravy som zamerne minimalizoval.
Korekcia expozicie, gamma a trosku orezane krivky. Upravy som zamerne minimalizoval.
- Přílohy
-
-
-
Do prcic - ako sa to da zmensit na sirku okna?
Ivo píše:Dnešní etuda na téma focení psa baskervilského ...
Tu vinětaci dělá objektiv, nebo příroda ?
muzikant
Tuto konkrétní vinětaci udělal Ivo ve Photoshop Lightroom, protože se mu pro tento snímek líbila
(že pejsek byl to té monotónní zelené plochy lehce "zarámovaný" a víc z ní vynikl ...)
Ivo: no vypada to jako fotka s umele pridanou vinetaci, navic se spatnym vyvazenim barev. Ale jinak ty fotku v pohybu jsou pekny, hezky dynamicky.
najlepsia je ta predposledna, kde psikovi vidno brucho, to je super vystihnuty moment. velka skoda, ze psik neni cely a ma urezane nohy. chlapcek v zabere kazi fotku, v zabere nie je jasne, ze by psik k nemu mal mat nejaky vztah, takze chlapcek podla mna iba odvadza pozornost. a este skoda toho obojku na vsetkych fotkach, bez neho by psik vyzeral o triedu baskervilleskejsie 
jo suhlasim s rastisom, synator je na tych fotkach uplne zbytocny, ale zase hold hrdy rodic sa razko ubrani nutkaniu pchat svoju ratolest na vsetky fotky, verim ze raz budem robit to iste
)))
Fotek solo psa je 6, s dítětem 4
Kdyby byly všechny jen pes, tak zase budete říkat že je škoda, že tam není i nějaký lidský faktor 
Kromě toho bez něj by neskákal, resp. skákal JEN proto, že mu něco hodil.
V každém případě až z těch fotek budu připravovat výstavu, bude ten přístup asi jiný, než vyfotit, probrat se tím a během 10 min rychle upravit
Kromě toho bez něj by neskákal, resp. skákal JEN proto, že mu něco hodil.
V každém případě až z těch fotek budu připravovat výstavu, bude ten přístup asi jiný, než vyfotit, probrat se tím a během 10 min rychle upravit
tak jasne, v doststocne velkej vzorke ludi VZDY najdes takych ktorym sa nieco nebude paci.. to je normalne a vlastne spravne..
mne sa fotky pacili, na tych 4 (3?) na mna synator posobil rusivo - aj preto ze farebnostou mi prisiel ze cierneho psa utlacil do pozadia - ale nepokladam sa za znalca tak som mlcal, len ked uz to rastis nacal tak som potvrdil..
este rozmyslam ci nemoze vyborne fungovat ked 1 clovek odfoti a druhy sprocesuje - pride mi to to iste ako v pripade hudby aranz/mix a master... to ze niekto vie vycitit a cvaknut moment este nemusi znamenat ze vie potom aj dobre fotku sprocesovst - naopak ju moze zabit..
mne sa fotky pacili, na tych 4 (3?) na mna synator posobil rusivo - aj preto ze farebnostou mi prisiel ze cierneho psa utlacil do pozadia - ale nepokladam sa za znalca tak som mlcal, len ked uz to rastis nacal tak som potvrdil..
este rozmyslam ci nemoze vyborne fungovat ked 1 clovek odfoti a druhy sprocesuje - pride mi to to iste ako v pripade hudby aranz/mix a master... to ze niekto vie vycitit a cvaknut moment este nemusi znamenat ze vie potom aj dobre fotku sprocesovst - naopak ju moze zabit..
No tak cíle bylo vyfotit psa se synkem, čili bez něj by to nebylo naplnění záměru a objednávky
Procesing - zase, k vážným účelům proč ne, k těmto účelům je to myslím úplně jedno ... Mně se na těch fotkách líbí ten objektiv ... takhle pěkný bokeh umí málokterý objektiv ...
Do domácího alba s nima. Tam patří.
Jinak zkus něco nafotit a vystavit dle delayova záměru a objednávky.
Jinak zkus něco nafotit a vystavit dle delayova záměru a objednávky.
muzikant
ivo: rasa