Jackies - nedělej z toho dráma. Kromě toho pan delay byl dodanou zakázkou velmi nadšen - viz přijímací protokol výše
Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Tuším vlčák (není to náš domácí pes - naštěstí 
Jackies - nedělej z toho dráma. Kromě toho pan delay byl dodanou zakázkou velmi nadšen - viz přijímací protokol výše
Fajn foto, sice nějak nevim, co to v reálu je, přijde mi to neživé na to reálný stín, ale zase to má měkkou hranu na to aby to byla kresba, každopádně mě tam trochu ruší to síto nebo co toje, nevidím v něm žádnou spojitost s tím ženským stínem, který je pro mě jakoby nejdůležitějším prvkem fotky (nebo soudě dle názvu fotky), ale zároveň díky ostrosti toho síta mi oči klouzaj stále tím směrem... bez něj by byla atmosféra asi ještě hustější a výhružnější.jackies píše:Without Adam
Co se týče Iva: mě se právě líbila ta naturálnost, samozřejmě useklé nohy, nebo ostření mimo hlavní objekt, či nešťastný kus pařezu před tlamou psa, to je smůla (a někdo by to třeba nebal jako povedenou fotku, čili nezveřejňoval), ale celkově mi to přišlo jako dobrý, či spíše autentický dokomunetární foto...
Jinak, jestli tady byly nějaké odkazy - narážky na pravidla tématu (tuším 3 fotky denně, nebo pouze nějak hodnotné foto), to už tady asi dávno padlo, pokud máte zajímavou sérii 10 fotek, tak je sem klidně dejte...
Jinak, jestli tady byly nějaké odkazy - narážky na pravidla tématu (tuším 3 fotky denně, nebo pouze nějak hodnotné foto), to už tady asi dávno padlo, pokud máte zajímavou sérii 10 fotek, tak je sem klidně dejte...
Naposledy upravil(a) delay dne 28 dub 2014 14:36, celkem upraveno 2 x.
ivo: vidim, ze jsi hotovej kynolog
kdyz nekdo rekne vlcak, kousu se do rtu 
Já tam chtěl Evu, hada a zazděnou a zadrátovanou díru (zatím, nebo napořád, nebo už potomdelay píše:jackies píše:Without Adam
Fajn foto, sice nějak nevim, co to v reálu je, přijde mi to neživé na to reálný stín, ale zase to má měkkou hranu na to aby to byla kresba, každopádně mě tam trochu ruší to síto nebo co toje, nevidím v něm žádnou spojitost s tím ženským stínem, který je pro mě jakoby nejdůležitějším prvkem fotky (nebo soudě dle názvu fotky), ale zároveň díky ostrosti toho síta mi oči klouzaj stále tím směrem... bez něj by byla atmosféra asi ještě hustější a výhružnější.
Takže ten otvor v té betonové zdi je tam pro význam důležitý.
Ale je vidět, že člověk od člověka si význam vysvětlí každý jinak, a to je dobře.
muzikant
Takto to snad bude lepsie viditelne, Ivo.
Nerobil som ziadne cielene farebne korektury. Zmena farby je sposobena iba zmenou expozicie, gammy a miernym orezanim/dovazenim rozsahov RGB kanalov. Mas to cele preexponovane a zle vyvazenu bielu.
(btw. ja si take sklo nemozem dovolit, ale moje lave oko ma 10+ rokov digi-foto treningu, Ivo.
)
Nerobil som ziadne cielene farebne korektury. Zmena farby je sposobena iba zmenou expozicie, gammy a miernym orezanim/dovazenim rozsahov RGB kanalov. Mas to cele preexponovane a zle vyvazenu bielu.
(btw. ja si take sklo nemozem dovolit, ale moje lave oko ma 10+ rokov digi-foto treningu, Ivo.
jo takto s tymi upravami to vyzera ovela lepsie .. hold ako hovorim, dobry posprocesing je rovnake umenie odfotit samotnu fotku
ja teda nevim, ale kdyz se kouknu na rameno klukovy mikiny, tak v ty upraveny fotce mam spis pocit prepalu a mensi čitelnosti. ohledne vyvazeni bile, je to taky dost o tom, jaky svitilo svetlo. ono kdyz je pod mrakem, vypada pak fotka o dost jinak nez v poledne, nebo dokonce pri zapadu slunce... takze tezko rikat, co je "spravne". obecne mam s canonem takovou zkusenost, ze fotky opravdu spis prepaluje, takze mam povetsinou nastavenou korekci expozice o jeden nebo dva stupinky dolu. navic muj vkus me smeruje spis k tmavsi fotografii, kde cerna je opravdu cerna, nez ke svetle ladene.. da se rict, ze presne tak, jak tu posledni dobou svoje fotky prezentuje pan jackies
zase dva super kousky!
No je to otázka - bylo dost pod mrakem a spíš méně světelno než více ...
Já jsem zatím spoléhal na natural canona ...
MDudas: vypadá to zajímavě, díky za snahu, můžeš prosím objasnit přesně postupy které jsi provedl ?
Já všechno dělám ve Photoshop Lightroom:
změna expozice - tj snížení ?
gamma - to je temp ? ("teplota" barvy)
upravu (ořezání) rgb tam nikde nevidím ?
Všiml jsem si ale že můžu pohybovat grafy v histogramu a mění se foto ...
vyvážení bílé se děje nastavením fotáku nebo i post ?
Já jsem zatím spoléhal na natural canona ...
MDudas: vypadá to zajímavě, díky za snahu, můžeš prosím objasnit přesně postupy které jsi provedl ?
Já všechno dělám ve Photoshop Lightroom:
změna expozice - tj snížení ?
gamma - to je temp ? ("teplota" barvy)
upravu (ořezání) rgb tam nikde nevidím ?
Všiml jsem si ale že můžu pohybovat grafy v histogramu a mění se foto ...
vyvážení bílé se děje nastavením fotáku nebo i post ?
tiez fotim na Canon EOS a original to ozaj flusa fotky, ako dal Ivo, t.j. malo zltej, cierna malo cierna, a pod... ja tam mam v menu nastavene defaultne o 1 diel viacej saturacie, inak sa mi to furt vidi malo farebne...
No nevim, ale rozdíly v těch upravených fotkách od Iva mému laickému oku přidají jako mastering z Velvetu (ty původní) vs. Ozone.
Fotky od jackiese super, mám rád, když to má atmošku.
Fotky od jackiese super, mám rád, když to má atmošku.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
jj, vidim to stejne jako pelf 
ivo: gamma je nastaveni stredu svetlosti vuci cernemu a bilemu bodu - je to vlastne posun strednich tonu na jednu ci druhou stranu.
ohledne nastaveni bile mas urcite v dialogovem okne uprav raw moznost nastaveni nekolika predvoleb nastaveni bile (original, denni, pod mrakem, zarovka, zarivka atd.). kdyz z toho nic nevyhovuje, da se upravit rucne pomoci nastaveni teploty barev. samozrejme je dobre, si na fotaku bilo zkalibrovat, ale pak pri zmene svetla stejne dochazi k podobnemu jevu. ja s nastavenim bile fotaku nemam problem, a kdyz se stane nejaka nekalost, dorovnam v adobe raw.

ivo: gamma je nastaveni stredu svetlosti vuci cernemu a bilemu bodu - je to vlastne posun strednich tonu na jednu ci druhou stranu.
ohledne nastaveni bile mas urcite v dialogovem okne uprav raw moznost nastaveni nekolika predvoleb nastaveni bile (original, denni, pod mrakem, zarovka, zarivka atd.). kdyz z toho nic nevyhovuje, da se upravit rucne pomoci nastaveni teploty barev. samozrejme je dobre, si na fotaku bilo zkalibrovat, ale pak pri zmene svetla stejne dochazi k podobnemu jevu. ja s nastavenim bile fotaku nemam problem, a kdyz se stane nejaka nekalost, dorovnam v adobe raw.

biscuit: tak to je jasné , to tady mám tady. Zjistil jsem že se dá hýbat i tím histogramem. Málokdy se mi ale stává že by to vyvážení bílé bylo lepší než originál ... Ale funkce Auto je celkem fajn jak jsem si ted vyzkoušel