Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od Ivo »

tomy45 píše: ukazat temnu stranku psychiky zeny,
Někdy reálný život v tomto překonává i ten největší filmový horor :( :shock: No ale spíše se podívám na Predátory nebo Expandables než na toho antikrista .. :)

Magion

Příspěvek od Magion »

Ivo: no právě.
tomy45: myslíš, že všichni se chovaj pořád tak jak se má a očekává (i matky)? Imho ta zápletka není nijak nereálná a po světe běhá tolik vyšinutejch ženskejch ( a chlapů), že to to není důvod proč bych ten příběh(nebo spíš poselství) nějak odsoudil jako nereálný. Ono se to všechno projevuje časem... kdo je s někým dýl jak 5 let ( 10, 30...) ví svý.
Já ten film nijak extra neobhajuju - viděl jsem ho už dávno, ale ten celkovej dojem se mi zaryl do paměti a i z toho soudím, že to je silnej film a to že se o něm i tady strhla taková diskuze jen potvrzuje, že je to silný umělecký dílo, protože vás nenechalo chladným - i v tom negativním. Prostě Trier trochu provětral normy.
Role umění není být hezký a krásný - to je přece role designu.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ivo píše:
tomy45 píše: ukazat temnu stranku psychiky zeny,
Někdy reálný život v tomto překonává i ten největší filmový horor :( :shock: No ale spíše se podívám na Predátory nebo Expandables než na toho antikrista .. :)
Predatori sa mi pacili... cakal som brak ale ostal som milo prekvapeny. Slusny a konecne dobry nastupca :-)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Magion píše:Ivo: no právě.
tomy45: myslíš, že všichni se chovaj pořád tak jak se má a očekává (i matky)? Imho ta zápletka není nijak nereálná a po světe běhá tolik vyšinutejch ženskejch ( a chlapů), že to to není důvod proč bych ten příběh(nebo spíš poselství) nějak odsoudil jako nereálný. Ono se to všechno projevuje časem... kdo je s někým dýl jak 5 let ( 10, 30...) ví svý.
Já ten film nijak extra neobhajuju - viděl jsem ho už dávno, ale ten celkovej dojem se mi zaryl do paměti a i z toho soudím, že to je silnej film a to že se o něm i tady strhla taková diskuze jen potvrzuje, že je to silný umělecký dílo, protože vás nenechalo chladným - i v tom negativním. Prostě Trier trochu provětral normy.
Role umění není být hezký a krásný - to je přece role designu.

Kazdy zdravy jedinec, podotykam "zdravy", v tomto pripade zena - matka, je clovek - zivocich, ktory ma nejake pudy a tie jedny z najsilnejsich u cloveka a to je materinsky. Film je preto pre mna absurdny lebo na jednej strane sa pohrava s realnym stavom luds. mysle a zaroven absurdnym nerealnym spravanim. V tomto pripade ta zenska nemala "vsetkych pokope" uz pred tym nez jej vypadlo dieta z okna... Posolstvo som videl iba v tom, ze sokovat sa da vselijak.
Vysinuty vs. stav mysle po nejakej traume a pod. je nieco ine :-) coz je dalsi bod k nerealnosti pribehu. Je to moj osobny nazor a preto samozrejme kritika i bezny divak prijal ten film tak ako prijal...

dendy

Příspěvek od dendy »

INCEPTION.
http://www.csfd.cz/film/254156-pocatek/

Vyborny napad, diCaprio skvely (aj zvysok osadenstva), Zimmerova hudba super, prva cast filmu vyborny nabeh, velmi slusne budovany svet, a potom pad, zacalo sa to cele rucat, porusovanie predtym nastolenych pravidiel, na zaver stupidna bodka. Poslednych par minut filmu pruser jak prasa. Velke sklamanie, uplne nevyuzity potencial, mohol to byt novy matrix ale takto scenaristicky zbabrane az strach ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Coraline

Magion

Příspěvek od Magion »

INCEPTION = POČÁTEK

Správně se to mělo jmenovat "Vnuknutí" ,ale Počátek se asi líp prodává...
Už jsme se o tom tu bavili.
Nejvíc mě asi pobavila rvačka v rotující gravitaci - to byl fakt pěknej akční fórek :wink:
Pak se mi hodně líbilo rozpadající se pobřeží z baráků v Pustině. čekal jsem víc takových architektonickcýh fórů - celkově prostředí jejich snů bylo hodně nudný, což je velká šoda na takový téma.
tomy45: už mě to nebaví diskutovat o Antikristovi. No tak byla vyšinutá ( jako že fakt byla...)- no a to přece filmu vůbec nevadí, ne? Nebo mají být filmy jen o zdravých, krásných, spokojených a úspěšných lidech?

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som toho antikrista teda nevidel ale kamos mal raz taku vysinutu frajerku a ked sa s nou rozisiel ta robila take neuveritelne veci ze to by vydalo na akcny hororovy thriller .. dievca zrele na hospitalizaciu na psychiatrii.. to bolo fakt peklo vtedy ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

dendy píše:ja som toho antikrista teda nevidel ale kamos mal raz taku vysinutu frajerku a ked sa s nou rozisiel ta robila take neuveritelne veci ze to by vydalo na akcny hororovy thriller .. dievca zrele na hospitalizaciu na psychiatrii.. to bolo fakt peklo vtedy ...
No já se taky na antikrista dívat nemusím :wink: :shock: mám to lepší live :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

EXCOM píše:Coraline
Ta se mi nelibila uz podle traileru, nechapu, jak to mohli takhle zprasit... Kdo cetl Koralinu a videl ty ilustrace, ktery byly fakt skvely, tak pochopi.

Magion: Ja ti teda nevim, ale pocatek je podle me (a podle vykladovyho slovniku) naprosto spravnej preklad :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Wohma :Coraline je carovna v tom ze je realizovana klasickou animaciou( rucne ).. to co dokazali je uzasne, knizku nepoznam, tak to neviem posudit.. ale technicka realizacia ju uzasna.. animovat nieco dnes rucne a s takym vysledkom akym Coralina disponuje je prinajmensom unikat

dendy

Příspěvek od dendy »

Magion píše:INCEPTION = POČÁTEK
Nejvíc mě asi pobavila rvačka v rotující gravitaci - to byl fakt pěknej akční fórek :wink:
Pak se mi hodně líbilo rozpadající se pobřeží z baráků v Pustině. čekal jsem víc takových architektonickcýh fórů - celkově prostředí jejich snů bylo hodně nudný, což je velká šoda na takový téma.
jo.. ono vizualne to bolo vyborne spravene, tak Nolan vie ako na to... mna na tom sere ze to malo obrovsky potencial aby sa z toho stal podobny kult ako z matrixu ale scenaristi to proste nedotiahi.. nedomysleli kopu detalov a zaver sa im uplne rozpadol pod rukami do nekonzistentnej B-ckovej blbosti... co je obrovska skoda...

ja by som strasne chcel aby uz konecne niekto natocil velkolepe epicke scifi, brutalnu zanrovku, kde bude dej, zapletka a pointa rovnako kvalitna ako vizual, spracovanie a specialne efekty... proste bud sa kladie vacsi doraz na dej, alebo na FX a vizual.. nikto neni schopny dotiahnut k dokonalosti oboje.. matrix mal na to velmi dobre naslapnute ale 2jka a hlavne trojka klasicky pripad toho ked scenaristom scenar a logika nacrtnuteho sveta zacne utekat pod rukami...

kiez by tak niekto zdatny sfilmoval, kludne ako trilogiu alebo ako 4 filmy, Simmonsovu sagu Endymion/Hyperion :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

koralina bola robena rucne ?? ja som myslel ze je to render naschval tak spraveny aby to vyzeralo rucne :-)) kazdopadne mne sa Coralina moc pacila ... aj ked zo zaciatku som nevede trosku prehltnut prave ten vizual ale potom ma to chytilo ..

Magion

Příspěvek od Magion »

dendy: jaký detaily máš na mysli?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:koralina bola robena rucne ?? ja som myslel ze je to render naschval tak spraveny aby to vyzeralo rucne :-)) kazdopadne mne sa Coralina moc pacila ... aj ked zo zaciatku som nevede trosku prehltnut prave ten vizual ale potom ma to chytilo ..
prave to.. ze v dnesnej dobe to niekto spravil rucne je uzasne, a fakt nevies rozoznat ci je to render alebo animacia normalna.. uzasne dielo z tohoto pohladu..

Odpovědět