Magion píše:Ivo: no právě.
tomy45: myslíš, že všichni se chovaj pořád tak jak se má a očekává (i matky)? Imho ta zápletka není nijak nereálná a po světe běhá tolik vyšinutejch ženskejch ( a chlapů), že to to není důvod proč bych ten příběh(nebo spíš poselství) nějak odsoudil jako nereálný. Ono se to všechno projevuje časem... kdo je s někým dýl jak 5 let ( 10, 30...) ví svý.
Já ten film nijak extra neobhajuju - viděl jsem ho už dávno, ale ten celkovej dojem se mi zaryl do paměti a i z toho soudím, že to je silnej film a to že se o něm i tady strhla taková diskuze jen potvrzuje, že je to silný umělecký dílo, protože vás nenechalo chladným - i v tom negativním. Prostě Trier trochu provětral normy.
Role umění není být hezký a krásný - to je přece role designu.
Kazdy zdravy jedinec, podotykam "zdravy", v tomto pripade zena - matka, je clovek - zivocich, ktory ma nejake pudy a tie jedny z najsilnejsich u cloveka a to je materinsky. Film je preto pre mna absurdny lebo na jednej strane sa pohrava s realnym stavom luds. mysle a zaroven absurdnym nerealnym spravanim. V tomto pripade ta zenska nemala "vsetkych pokope" uz pred tym nez jej vypadlo dieta z okna... Posolstvo som videl iba v tom, ze sokovat sa da vselijak.
Vysinuty vs. stav mysle po nejakej traume a pod. je nieco ine

coz je dalsi bod k nerealnosti pribehu. Je to moj osobny nazor a preto samozrejme kritika i bezny divak prijal ten film tak ako prijal...